Alles wat u moet weten over de veiligheidshelm – en de soorten

veiligheidshelm op de bouw

Een veiligheidshelm is een type persoonlijk beschermingsmiddel (PBM) dat wordt gedragen om het hoofd te beschermen tegen verwondingen. Helmen zijn gemaakt van verschillende materialen zoals polystyreen, kevlar of koolstofvezel. Ze zijn meestal gevoerd met schuim om het hoofd bij een botsing te beschermen. Sommige helmen hebben een vizier om de ogen te beschermen tegen rondvliegend puin

Er zijn verschillende soorten veiligheidshelmen voor verschillende doeleinden. Bouwvakkers dragen bijvoorbeeld helmen om hen te beschermen tegen vallende voorwerpen; fietsers dragen helmen om hen te beschermen bij een val; en autocoureurs dragen helmen om het risico op letsel bij een botsing te minimaliseren

In deze blogpost gaan we dieper in op de verschillende soorten veiligheidshelmen, hun kenmerken en hun werking. Dus of u nu op zoek bent naar een nieuwe helm of gewoon meer wilt weten over deze levensreddende apparaten, lees verder!

Verschillende soorten veiligheidshelmen

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten veiligheidshelmen voor verschillende doeleinden. Hieronder volgt een lijst van de meest voorkomende soorten veiligheidshelmen en hun gebruik.

Harde helmen

Harde helmen zijn ontworpen om werknemers te beschermen tegen vallende voorwerpen en stoten tegen het hoofd. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen zoals plastic of metaal en hebben een ophangsysteem dat schokken helpt absorberen. Veiligheidshelmen zijn er in verschillende stijlen en kleuren, zodat werknemers de helm kunnen kiezen die het best bij hun behoeften past.

Fietshelmen

Fietshelmen zijn ontworpen om fietsers te beschermen tegen hoofdletsel bij een val. Ze zijn meestal gemaakt van lichtgewicht materialen zoals polystyreen of koolstofvezel en hebben een aerodynamisch ontwerp om de windweerstand te verminderen. Fietshelmen hebben ook ventilatiegaten om het hoofd van de fietser koel te houden tijdens lange ritten.

Motorcrosshelmen

Motorcrosshelmen zijn ontworpen voor off-road motorrijden en bieden bescherming tegen vallen en rondvliegend puin. Ze zijn meestal gemaakt van lichtgewicht materialen zoals polycarbonaat of glasvezel en hebben een langwerpig vizier om de ogen te beschermen tegen vuil en andere deeltjes die door de banden worden opgeworpen. Motorcrosshelmen hebben ook ventilatieopeningen om de lucht te laten circuleren en oververhitting te voorkomen.

Snowboardhelmen

Snowboardhelmen zijn ontworpen om snowboarders te beschermen tegen hoofdletsel tijdens het afdalen van hellingen. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen zoals polycarbonaat of glasvezel en hebben vaak oorkussens ter bescherming tegen koude wind. Snowboard helmen hebben ook ventilatieopeningen voor luchtcirculatie en brilklemmen om de bril op zijn plaats te houden tijdens het rijden.

Koop de beste Veiligheidshelm

Ongeacht het soort activiteit dat u beoefent, er is altijd een veiligheidshelm die perfect bij u past. En met zoveel verschillende stijlen en ontwerpen beschikbaar, zul je er zeker een vinden die zowel aan je behoeften als aan je gevoel voor stijl voldoet! Dus wacht niet – ga naar buiten en geniet met een gerust hart van het leven in de wetenschap dat je goed beschermd bent!

Andere persoonlijke beschermingsmiddelen:

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.