Raamdecoratie kunststof kozijnen: dit zijn de beste opties

Heb jij een huis laten bouwen en voorzie jij deze woning van kunststof kozijnen? Of zijn jouw huidige kozijnen aan vervanging toe, en zit je eraan te denken om kunststof kozijnen te nemen? Welke situatie ook op jou van toepassing is: kunststof kozijnen zijn ideaal. Ze vragen weinig onderhoud van je en isoleren goed. 

Toch hebben kunststof kozijnen ook een nadeel, want je mag er niet in boren. Raamdecoratie vinden is daarom lastig. Gelukkig kunnen wij jou helpen, want hieronder zetten we oplossingen voor je op een rij.

Kunststof kozijnen en hun voordelen

Het hebben van kunststof kozijnen is een groot voordeel. Deze kozijnen hebben ten opzichte van houten of aluminium kozijnen vrijwel geen onderhoud nodig. Zo hebben ze bijvoorbeeld geen likje verf nodig. Ook zijn kunststof kozijnen isolerend en houden ze het geluid beter in de ruimte. Ideaal! Maar om optimaal van kunststof kozijnen te kunnen genieten, moet je ook denken aan raamdecoratie. Wanneer je denkt aan raamdecoratie kunststof kozijnen kun je wellicht in de lichte paniek schieten, maar dat is nergens voor nodig.

Raamdecoratie en kunststof kozijnen

Veel mensen denken namelijk dat raamdecoratie voor kunststof kozijnen onmogelijk is. Je mag immers niet boren in kunststof kozijnen. Gelukkig zijn er ook veel mogelijkheden waarbij je niet hoeft te boren. 

1. Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn ideaal voor in de woonkamer, keuken of slaapkamer. Plisségordijnen kun je namelijk vanaf zowel de boven- als onderkant zelf bedienen. Dat betekent ook dat je de lichtinval zelf kunt bepalen. Daarnaast zijn plisségordijnen ideaal voor kunststof kozijnen. Deze worden namelijk bevestigd aan de hand van magneten- en staalbanden.

2. Jaloezieën

Veel mensen kiezen voor jaloezieën als raamdecoratie. Jaloezieën staan niet alleen chique in ieder interieur, ze zijn ook handig om de lichtinval te kunnen bedienen. Bovendien kun je jaloezieën ook combineren met kunststof kozijnen, ook zelfs met draaikiepramen. Meer raambekleding voor draaikiepramen vind je op ‘raambekleding draaikiepraam’.

3. Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn strak, praktisch en eenvoudig te monteren bij kunststof kozijnen. Ook de rolgordijnen zijn te bevestigen door middel van een magneetstrip. Dat betekent dat je geen gaten hoeft te boren in jouw kunststof kozijnen.

4. Overgordijnen

Daarnaast kun je ook kiezen voor overgordijnen voor je kunststof kozijnen. Het kiezen van overgordijnen is een relatief betaalbare én stijlvolle oplossing voor jouw kozijnen. Je hoeft namelijk niet te boren in het kozijn, maar je kunt de roede bevestigen in het plafond of op een lat boven het kozijn. Bovendien staan overgordijnen ook nog eens heel chique en warm.

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.