Zelf een Loungebank Maken

loungebank maken met de loungebank bouwtekening

Je wilt zelf een loungebank maken, dus je gaat vol goede moed aan de slag. Na een tijdje kom je er achter dat het toch wat moeilijker is dan verwacht. Je begint wat te morren en het wil gewoon niet helemaal lukken.

Wat nu?

Je herkent het wel; de houten bank staat wat scheef of je hebt nog wat schroefjes over. Waar komen die toch vandaan en waar zouden schroefjes in hemelsnaam in moeten? Ben ik iets vergeten?

Een loungebank maken is toch niet zo moeilijk?

Voordat je begon zat je al met de gedachten in je hoofd als de loungebank af zou zijn. Heerlijke zomeravonden in de tuin met een biertje in de hand. Waarin je kunt genieten in de tuin van je zelfgemaakte loungebank van steigerhout. Je partner zit of ligt op de bank een boek te lezen en je bent trots op je zelf gemaakte doe-het-zelf project.

Maar nu,

Is dat kijken in de toekomst, want je moet eerst je loungebank nog even af maken. Je denkt dat je misschien twee linkerhanden hebt, maar een loungebank maken hoeft echt niet zo moeilijk te zijn.

Vraag jezelf eens af:

  • Heb je wel de juiste spullen bij de hand? Lastig als je niet precies weet wat je allemaal nodig hebt. Waardoor je onnodig tijd verliest aan het bij elkaar zoeken van het juiste materiaal.
  • Gebruik je niet het verkeerde hout?. Sommige houtsoorten zijn extreem zacht terwijl anderen precies het tegenovergestelde zijn. Hout kan gaan werken, waardoor de loungebank scheef gaat staan.
  • Maak je gebruik van de juiste bouwtekening? Weet je zeker hoe je een loungebank in elkaar moet zetten? Je zit maar wat aan te klooien en de loungebank wordt nooit zoals jij hem in gedachten hebt.

Maar dit is toch logisch als je hier van te voren over nadenkt? Je raad het al, dit zijn een van de meest voorkomende problemen die doe-het-zelvers hebben tijdens hun doe-het-zelf project.

Vol enthousiasme gaan ze aan de slag, zonder eerst goed nagedacht te hebben over de randzaken die juist erg belangrijk zijn.

De oplossing is dichterbij dan je denkt!

Je zit met je handen in het haar, en het is tijd dat je aan een oplossing gaat werken.

Stop met onnodig tijd verdoen aan de dingen waar je een slecht humeur van krijgt en start met het juist en correct afmaken van je doe-het-zelf project.

Hieronder vindt je onze oplossingen:een tuinbank maken met het juiste gereedschap

#1 Goed Gereedschap is het Halve Werk

Het juiste gereedschap helpt je daadwerkelijk met het beter afmaken van je loungebank.

Met de juiste tools kun je namelijk makkelijker die ene handeling doen, of kun je beter / subtieler kracht zetten op dat vervelende stukje waar je net niet bij kunt.

Goed gereedschap is een absolute must voor doe-het-zelvers die serieus aan de slag willen gaan met hun doe-het-zelf project.

#2 De Loungebank Bouwtekening Bekijken

Een absolute must-have is de juiste bouwtekening om een loungebank te maken. Met deze bouwtekening(en) bespaar je tijd en wordt er stap-voor-stap uitgelegd hoe je de (steigerhouten) loungebank in elkaar kunt zetten.

Het heeft mij heel erg geholpen om zelf een steigerhouten loungebank te maken. Je kunt de bouwtekeningen hier downloaden.

Met de juiste Bouwtekening heb de volgende voordelen:

  • Je verspeelt geen onnodige uren meer aan je doe-het-zelf project
  • Je hebt meer tijd om te genieten van een je eigen gemaakte tuinbank
  • Je weet zeker dat je tuinbank stevig en duurzaam is en tegen een stootje kan
  • Jaloerse hebt vrienden, buren en kennissen die maar al te graag een zelfde tuinbank willen hebben, maar daarvoor diep in de buidel moeten tasten…

De juiste Loungebak Bouwtekeningen vind je in het Bouwtekeningen Pakket

In het Bouwtekeningen Pakket vind je tientallen loungebank bouwtekeningen die je helpen om je doe-het-zelf project.

Elke bouwtekening heeft een stap-voor-stap-beschrijving van het project.

En het mooiste van alles is nog dat je lekker verder kunt klussen als je de smaak te pakken hebt wanneer je eigenhandig gebouwde loungebank eenmaal staat.

Meer dan 10.000 bouwtekeningen

Alle Bouwtekeningen bekijken en downloaden met het Bouwtekeningen Pakket

Binnen 2 minuten direct toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen.

STAP VOOR STAP begeleiding die jouw helpen met je Doe-Het-Zelf project.

HONDERDEN Doe-Het-Zelvers al geholpen met hun project!

Bonus: Levenslang Toegang tot alle bouwtekeningen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe bouwtekeningen te kopen.

Al 1.978 Doe-Het-Zelvers hebben het Bouwtekeningen Pakket gedownload

Wat anderen vinden van het bouwtekeningen pakket:

AndreBart van Gelderen, Hengelo

Met het Bouwtekeningen Pakket was ik in staat om direct mijn steigerhouten tuinbank af te maken.

Ik kwam er eerst niet uit en had mijn twijfels of dit pakket wel geschikt voor me zou zijn.

Ik ben nog niet zo’n gevorderde doe-het-zelver en wist niet of ik de technische gegevens zou snappen.

Maar dit bleek allemaal niet nodig.

Stap-voor-stap werd mij uitgelegd hoe ik mijn doe-het-zelf project af kon maken en nu heb ik een robuuste, stevige maar vooral mooie tuinbank waar we hele avonden op doorbrengen.

Ik kan het Bouwtekeningen Pakket iedere doe-het-zelver aanraden, want ik ben na de loungebank direct aan de slag gegaan voor een steigerhouten tafel.

We hebben nu een complete loungeset in de tuin staan en misschien wil ik volgend jaar beginnen aan een zelfgemaakte veranda!

Inmiddels ben ik zelf ook begonnen met wat doe-het-zelf klussen en ik heb de smaak helemaal te pakken! Met zoveel bouwtekeningen ben ik voorlopig nog wel even zoet.​

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.