Steigerhouten hoekbank maken

Steigerhouten hoekbank

Zelf je steigerhouten hoekbank maken? De steigerhouten meubelen zijn tegenwoordig helemaal in!

Je ziet ze overal. Bouwmarkten, meubelzaken, allemaal verkopen ze steigerhouten meubelen. Je ziet er de ene advertentie na de andere voor.

Kasten en banken van nieuw steigerhout, van gebruikt steigerhout… Maar wacht eens! Het idee achter steigerhout is toch juist dat het hout gebruikt is in de bouw? De charme van meubelstukken van dit materiaal is nou net dat:

  • Steigerhout goedkoop zou moeten zijn. Het gaat immers om planken die al gebruikt zijn, en die niet meer geschikt zijn om op steigers te gebruiken maar nog prima kunnen voldoen voor andere toepassingen. Maar als je kijkt naar de prijzen die fabrikanten voor steigerhouten kasten of banken durven te vragen, dan blijkt daar beslist niet uit dat het om ‘afvalmateriaal’ gaat. Integendeel, de handel weet heel goed hoe populair steigerhouten producten zijn en durft belachelijke prijzen te vragen;
  • Steigerhout een duurzaam imago heeft. Het hergebruiken van planken die anders na hun ‘leven’ in de bouw weggegooid zouden worden – dat is goed voor de bossen, goed voor het milieu en dus goed voor ons. Maar als al dat steigerhout speciaal geproduceerd wordt voor meubelen, blijft er van die milieuvriendelijkheid niet veel over. Voor die overvloed aan zogenaamd duurzame meubelstukken worden hele bossen omgekapt! Daar gaan je goede voornemens om je ecologische voetafdruk te verkleinen…

Zo weet je zeker wat je in handen hebt

Maar er is een manier om wel te profiteren van de voordelen van hout dat al een leven als steigerplank heeft gehad: zelf klussen!

Je koopt gewoon echt gebruikt steigerhout en gaat daarmee aan de slag. Stel, je hebt je zinnen gezet op een mooie hoekbank van steigerhout.

Voor binnen in de woonkamer omdat de robuuste, wat verweerde uitstraling mooi in je interieur past.

Of om buiten neer te zetten in een hoek tussen je huis en een schutting, zodat je lekker uit de wind kunt zitten met gezelschap – of languit kunt liggen als je alleen bent natuurlijk.

Het verouderde uiterlijk van steigerhout past vast en zeker prachtig bij je houten schutting. Een aanwinst voor je tuin.

Als het tenminste oud, echt gebruikt hout is! Dat is voor schappelijke prijzen te koop. Daarmee kun je dus zelf je hoekbank maken.

De voordelen van zelf een steigerhouten hoekbank maken

Goed, je hebt er wel wat werk aan, maar denk ook eens aan de voordelen van zelf een hoekbank van steigerhout maken:

  • Je bepaalt zelf wat voor hout je koopt en waar dat hout vandaan komt;
  • Een bank maken is niet zo moeilijk en als je geen ervaren klusser bent, kun je er een hoop kennis en vaardigheid mee opdoen zodat je daarna ook grotere klussen met vertrouwen kunt aanpakken;
  • Je maakt je hoekbank helemaal naar eigen inzicht want je kunt eindeloos variëren met de afmetingen, de stijl en de kleur.

Misschien ben je van de laatste twee punten nog niet helemaal overtuigd. Maar echt, alles wat je nodig hebt is een goede bouwtekening van een hoekbank. 

​In ons bouwtekeningen pakket hebben we tientallen bouwtekeningen van hoekbanken beschikbaar die je direct in 3 minuten kunt downloaden.

Elke bouwtekening heeft een stap-voor-stapbeschrijving van het project.

Alle bouwtekeningen zijn daarom heel makkelijk om te volgen

Daarnaast krijg je niet allen toegang tot alle blokhut bouwtekeningen, maar ook nog eens toegang tot meer dan 10.000 andere bouwtekeningen!

En dat voor de prijs van een enkele goede bouwtekening! 

Meer dan 10.000 bouwtekeningen

Alle Bouwtekeningen bekijken en downloaden met het Bouwtekeningen Pakket

Binnen 2 minuten direct toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen.

STAP VOOR STAP begeleiding die jouw helpen met je Doe-Het-Zelf project.

HONDERDEN Doe-Het-Zelvers al geholpen met hun project!

Bonus: Levenslang Toegang tot alle bouwtekeningen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe bouwtekeningen te kopen.

Al 1.978 Doe-Het-Zelvers hebben het Bouwtekeningen Pakket gedownload

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.