Een Tuinbank Maken Voor Doe-Het-Zelvers

zelf een tuinbank maken met een tuibank bouwtekeningZelf een Tuinbank Maken? En wil je direct aan de slag? Download dan hier de Tuinbank Bouwtekening.

Mensen die graag willen genieten van hun tuin, willen nog wel eens een tuinbank aanschaffen. De tuincentra hebben vaak een groot assortiment tuinbanken en zijn allemaal goed afgewerkt. Doe-Het-Zelvers maken liever zelf een tuinbank en zijn vaak véél goedkoper uit.

Wat veel mensen niet weten, is dat een tuinbank maken helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. En dat je met een goede bouwtekening van een bank al een heel eind kunt komen.

Een Tuinbank Maken is Niet Moeilijk!

Als je maar weet wat je doet…

Daar schuilt vaak het probleem voor de meeste klussers. Want waar mensen die een tuinbank kopen deze al binnen één dag al in de tuin hebben staan, zijn de Doe-Het-Zelvers van deze wereld meestal iets langer bezig. En dat is zonde! Want met de juiste bouwtekening en materialen, heb je binnen één middagje klussen een schitterende tuinbank gemaakt.

tuinbankje maken
En zo houdt je tijd over om te genieten in de tuin, van het lekkere weer, een drankje in de hand… Samen met je partner genieten van de heerlijke zomeravonden.

Maar, voordat je begint is het handig om eerst de voor- en nadelen van het maken van een tuinbank te weten.

Voor- en nadelen van het maken van een tuinbank

De voor- en nadelen tussen een houten tuinbank kopen of zelf maken worden hieronder uitgelegd:

Voordelen:

 Je bent veel goedkoper uit

 Vrijheid om de bank te maken zoals jij wilt

 Geen beperkingen met houtsoorten en afmetingen

 Veel voldoening uit je Doe-Het-Zelf project

Nadelen:

  • Snel je tuinbank geleverd
  • Mooi afgewerkt
  • Garanties

houten bank bouwtekeningEchter kun je deze bovenstaande risico’s ondervangen door de juiste materialen en bouwtekening te gebruiken.

Je moet dan ook zelf enkele voorbereidingen treffen:

 Heb je de goede houtsoort te pakken?

 Waar komt je tuinbank te staan?

 Heb je de juiste bouwtekening?

 Heb je de juiste materialen?

Houtsoorten voor de tuinbank

We raden je aan om voor de tuinbank een hardhout soort te gebruiken. Deze tuinbanken zijn vaak niet al te groot en de planken hebben weinig contactpunten met elkaar. Stevige schroeven en planken zijn daarom een vereiste.

Het is wel mogelijk om bijvoorbeeld steigerhout te gebruiken, maar deze planken moeten dan op een bepaalde manier over de lengte gezaagd worden. Dit is niet handig en daarom raden we je het ook ten zeerste af.

Wel is het mogelijk om er een steigerhouten loungebank van te maken.

Locatie van de tuinbank

Als je een grote tuin hebt, is dit een minder groot probleem. Bij kleinere tuinen moet je duidelijk inzichtelijk hebben hoe groot en waar je tuinbank wilt hebben. Houdt in ieder geval meer dan 100 mm vrije ruimte naast je tuinbank. Zo kun je de tuinbank nog makkelijk verplaatsen in een later stadium.

Houdt daarnaast ook zoveel mogelijk rekening met de bouwtekeningen en volg deze goed op.

Heel veel succes!

tuinbank maken

>> Bekijk hier de Tuinbank bouwtekeningen <<

Tags

top