Zelf een bar maken? Hier heb je wat tips!

Een bar maken is voor iedere doe-het-zelver een leuke klus. Gezellig in de achtertuin onder de overkapping een mooie bar plaatsen.

“Dat barretje zetten we wel even neer” denken we dan…

Maar veel hobbyisten en doe-het-zelvers verslikken zich vaak in de omvang van de klus en trappen (onnodig) in steeds dezelfde valkuilen.Vervelend om daarmee geconfronteerd te worden, maar hoe kunnen we dat oplossen?

Zelf een bar maken is toch niet zo'n moeilijke klus!? Of wel....?

bij een bar maken kunnen veel problemen voorkomen worden

Veel mede doe-het-zelvers en klussers vinden het moeilijk om precies in te schatten hoe ze een bar zelf moeten maken.

En daar hebben we terecht alle reden toe, want zelf een bar maken is nog niet zo snel gedaan. Het is een klus waar je erg precies voor moet zijn en dat is lastig als je bijvoorbeeld niet alle maten weet.

Toen ik ooit zelf een bar maakte, kwam ik de volgende problemen tegen. Misschien herken je deze problemen ook wel een beetje:

 • Ik wist niet helemaal hoe ik een bar in elkaar moest zetten. Waardoor ik in de verkeerde volgorde begon en vervolgens heel de bar weer af kon breken.
 • Daardoor was ik al uren bezig met het maken van een bar. Het wilde maar niet lukken. De bar stond scheef en het blad was niet waterpas.
 • Toen kwam ik er achter dat ik niet het juiste gereedschap tot mijn beschikking had. Daarnaast had ik geen bouwtekening waar ik me aan vast kon houden.
 • Als klap op de vuurpijl, had ik ook nog het verkeerde hout gebruikt. Ik maakte gebruik van MDF platen en deze zijn ongeschikt voor het maken een buitenbar.

Je merkt dat je begint te neuriën en je start met fluiten. Je staat op het punt om de hamer door je tuin te gooien en de heel de boel naar de stortplaats te brengen.

Nu heb je even een kort lontje en je vrouw en kinderen hoeven niet naar buiten te komen…

Stop met aanklooien! Hier heb je wat nuttige tips die je direct kunt gebruiken...

Stap niet in de valkuilen waar ik ben ingestapt en maak gebruik van deze tips:

 • Gebruik houtsoorten als steigerhout en teak. Dit zijn uitstekende keuzes voor buiten. Wel het steigerhout regelmatig behandelen om verkleuringen te voorkomen.
 • Maak voor jezelf een plan van aanpak en bepaalde de juiste plek voor je bar. Komt de bar tegen het huis te staan? Staat hij in de avondzon? Waarvoor ga je hem gebruiken? Etc.
 • Het juiste gereedschap bij de hand? Klinkt als een open deur, maar het bleek dus dat ik totaal de verkeerde spullen had, waardoor ik tot wel 5x langer bezig was met het maken van een bar.

En de allerbelangrijkste die ik je ga geven:

 • Maak gebruik van de juiste bouwtekening, zonder goede bouwtekening hoef je niet eens te beginnen.

Wanneer je gebruik maakt van de juiste bar bouwtekening, weet je precies wat je moet doen om de bar in elkaar te zetten.

De juiste bar bouwtekening vind je in het bouwtekeningen pakket.

Daar vindt je TIENTALLEN bouwtekeningen die je helpen om je bar zo goed mogelijk in elkaar te zetten. Het heeft mij erg goed geholpen, zie hieronder het resultaat:

zelf een bar maken met de bar bouwtekening
bar maken met de bar bouwtekening

Je wordt daarnaast stap-voor-stap begeleid en zo heb je de klus in een mum van tijd geklaard.

We leren je wat de valkuilen zijn van zelf een bar maken en hoe je deze precies kunt omzeilen.

Als je nu direct aan de slag wilt gaan, dan heb je de unieke mogelijkheid om meerdere bar bouwtekeningen te downloaden voor de prijs van één bouwtekening. En er is meer!

Je krijgt namelijk niet alleen de bar bouwtekeningen, maar ook nog eens 10.000 andere bouwtekeningen die je kunt gebruiken voor ieder doe-het-zelf project die je maar kunt bedenken.

En dat is nog niet alles...

Je krijgt Heel je Leven Lang Toegang tot alle bouwtekeningen en deze worden regelmatig uitgebreid met nieuwe bouwtekeningen.

Bar Bouwtekeningen (PDF)

Bouwtekeningen die je direct kunt gebruiken voor jouw doe-het-zelf project.

bar bouwtekening
niet goed geld terug in 30 dagen
 • Binnen 2 minuten toegang tot alle Bar Bouwtekeningen.
 • Handige beschrijvingen met tips en tricks die jouw helpen om de mooiste bar te maken van de buurt.
 • Bonus: Levenslang toegang tot meer dan 10.000 (TIENDUIZEND!) Bouwtekeningen voor je doe-het-zelf project.