Hoe gaat een bartafel maken in zijn werk?

een bartafel maken is niet altijd even makkelijk

Een bartafel maken is leuk! Er zijn voor doe-het-zelvers niet veel dingen leuker dan zelf je eigen bartafel ontwerpen met leuke bijpassende krukken. Wat dacht je van een mooie steigerhouten statafel, of eentje die mooi afgewerkt is met teak hout?

In gedachten zit je al op een heerlijke zomeravond te genieten met je partner of vrienden aan de bar. Gezellig met elkaar de avond doorbrengen met een hapje en een drankje. 

Maar voordat het zo ver is, moet eerst die bartafel gemaakt worden. Je zoekt wat rond op het internet en na een kleine speurtocht heb je wat spullen bij elkaar gekocht en ga je volop aan de slag.

Met een beetje verstand en denkwerk heb je die bartafel zo in elkaar gezet. Toch?

Een bartafel maken is voor veel doe-het-zelvers een behoorlijke uitdaging

Het is namelijk niet zo makkelijk in te schatten hoe je een bartafel precies in elkaar moet zetten. Daardoor kunnen we onder streng toezicht van onze partner, behoorlijk onzeker overkomen.

En dat is ook niet zo gek, als je bedenkt hoeveel moeite de meest doorgewinterde doe-het-zelvers zelfs hebben om de bartafel goed in elkaar te zetten.

Het is een klus waar je erg precies voor moet zijn en alle maten van te voren tot in de puntjes uitgemeten moet hebben. Want één verkeerde maat, en de bar statafel begint al te wiebelen. Waardoor je bierviltjes nodig hebt om dat te corrigeren. En dat is precies wat je niet wilt…

Daarnaast ondervinden veel doe-het-zelvers de volgende problemen:

  • Veel doe-het-zelvers weten niet precies hoe ze een bartafel in elkaar moeten zetten. Daardoor komen ze soms onzeker over en geeft dat een knauw in hun zelfvertrouwen.
  • De bartafel staat scheef, waardoor heel dat ding begint te wiebelen. Met als gevolg dat je niet comfortabel aan de bartafel kunt staan of zetten omdat de drankjes dreigen om te vallen (erg irritant!).
  • Je beschikt niet over de juiste maten en materiaal. Het hout kan krom zijn, waardoor de maten niet overeenkomen. Met als gevolg dat je bartafel als een mislukking gezien kan worden.

Het wil niet helemaal lukken met je doe-het-zelf project. Je merkt dat je chagrijnig wordt en probeert dit te verbloemen door te gaan fluiten.

Je staat op uitbarsten en je moet jezelf in bedwang houden om je hamer niet door de tuin te gooien. 

Je partner en kinderen hoeven niet bij je in de buurt te komen, want die kunnen momenteel ook niets goed doen. Je baalt als een stekker, want je had niet verwacht dat een bartafel maken zo’n lastige klus zou worden.

Geen zorgen, hier heb je dè oplossing om je bartafel af te maken!

Je bent al een heel eind op weg en je bent slechts een kleine stap verwijderd van het afmaken van de bartafel. 

Wat je nodig echt nodig hebt: de juiste Bouwtekening!

Wanneer je gebruik maakt van de juiste bartafel bouwtekening, weet je precies wat je moet doen om de bar helemaal in elkaar te zetten.

In het bouwtekeningen pakket vindt je tientallen bouwtekeningen die je helpen om je bartafel helemaal tot in de puntjes af te werken.

Voorbeelden van zelfgemaakte bartafels

de keuken is een geschikte plek voor een bartafel maken
een bartafel maken met de bartafel bouwtekening

Meer dan 10.000 bouwtekeningen

Alle Bouwtekeningen bekijken en downloaden met het Bouwtekeningen Pakket

Binnen 2 minuten direct toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen.

STAP VOOR STAP begeleiding die jouw helpen met je Doe-Het-Zelf project.

HONDERDEN Doe-Het-Zelvers al geholpen met hun project!

Bonus: Levenslang Toegang tot alle bouwtekeningen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe bouwtekeningen te kopen.

Al 1.978 Doe-Het-Zelvers hebben het Bouwtekeningen Pakket gedownload

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.