Een lattenbodem maken? Stap niet in deze valkuilen!

lattenbodem maken bouwtekening ledikant maken

Wil je zelf een Lattenbodem Maken? Dan ben je een echte doe-het-zelver. Maar verwacht niet dat een lattenbodem maken zo 1, 2, 3 gedaan is.

Het is namelijk een lastige klus, zeker omdat je jezelf geen fouten kunt permitteren. Die kans is met de klus vrij groot. En dan mislukt het hele project.

Je wilt er namelijk niet doorheen zakken. En ook niet dat de lattenbodem erg gaat kraken. Dat verstoord de nachtrust en slaap je minder goed. Of als je start met een ledikant maken, je wilt het allerbeste voor je kind toch?

Dan zelf maar een ledikant of lattenbodem kopen. Maar heb je gezien hoe duur die dingen zijn?

Ja had graag zelf een lattenbodem of ledikant gemaakt. Zeker voor je kind. Maar je hebt gewoon niet voldoende kennis. Weet niet welke materialen je moet gebruiken, of niet de juiste bouwtekening bij de hand.

Daar hoef je jezelf geen zorgen meer om te maken. Met de juiste bouwtekening ben je in staat om zelf een lattenbodem of ledikant te maken. Geen geklungel meer, geen dure lattenbodems van de bouwmarkt. Maar je eigen ledikant maken of een zelfgemaakte lattenbodem.

Zelf lattenbodem maken, herken jij deze problemen?

Een beetje doe-het-zelver maakt zijn lattenbodem natuurlijk zelf. Maar zelfs de meest doorgewinterde timmerman heeft moeite om precies in te schatten hoe een lattenbodem gemaakt moet worden.

  • Lattenbodems zijn erg tricky en het is moeilijk om in te schatten hoe groot de tussenruimtes moeten zijn. Met als gevolg dat je niet goed kunt liggen en zelfs zo door de lattenbodem heen zakt.
  • Als je niet goed weet welke houtsoort je moet gebruiken, kan dat ervoor zorgen dat de latten breken of erg gaan kraken. Stel je ligt net lekker in bed en je draait je om, als het dan blijft kraken houd je iedereen wakker of stel de lat breekt, dan lig je zeker niet meer lekker.
  • Als je niet weet wat de juiste afmetingen zijn voor een lattenbodem, dan kan dat betekenen dat de latten daardoor gaan verschuiven of dat het formaat net te groot of te klein is. En dan kun je weer opnieuw beginnen

Je wil er toch niet aan denken dat je net lekker ligt, er doorheen zakt en rugpijn of andere pijn krijgt? Je bent dan verder van huis en in het ergste geval moet je zelfs naar de huisarts!

Lattenbodem of ledikant maken? Zorg voor een solide basis.

kapotte ledikant omdat de lattenbodem fout is gemonteerd

Een lattenbodem zorgt voor een solide basis van je nachtrust. Je gaat dan voor een lattenbodem die niet kraakt, een die niet verschuift en een goede ondersteuning biedt voor je lichaam. Een lattenbodem waar je iedere avond weer heerlijk op kunt liggen zonder problemen!

Je bent in staat om een nieuwe lattenbodem te kopen. Maar bedenk wel dat deze dingen erg duur zijn. Dan toch zelf lattenbodem maken, maar wat houdt je tegen?

Weet je zeker dat je het juiste hout tot je beschikking hebt? Zelf lattenbodem maken, heb je wel genoeg kennis? En het belangrijkste: Heb je wel de juiste bouwtekening bij de hand?

zelf lattenbodem maken

Deze lattenbodem en ledikant bouwtekeningen zijn onderdeel van 10.000 andere doe-het-zelf bouwtekeningen in het Bouwtekeningen Pakket.

Direct Bouwtekeningenpakket Bekijken!

Alle Bouwtekeningen bekijken en downloaden met het Bouwtekeningen Pakket

Binnen 2 minuten direct toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen.

STAP VOOR STAP begeleiding die jouw helpen met je Doe-Het-Zelf project.

HONDERDEN Doe-Het-Zelvers al geholpen met hun project!

Bonus: Levenslang Toegang tot alle bouwtekeningen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe bouwtekeningen te kopen.

Al 1.978 Doe-Het-Zelvers hebben het Bouwtekeningen Pakket gedownload

“Ik ben erg geholpen met dit pakket”

Ik wilde samen met mijn vriend een ledikant maken tijdens mijn zwangerschap. We konden alleen geen bouwtekening vinden en kwamen toen uit op dit bouwtekeningen pakket.

Wij twijfelden eerst, want we hebben allebei twee linkerhanden. Maar dankzij de bouwtekeningen zijn we erg goed geholpen. Het ledikantje is erg mooi geworden en is bovenal stevig gebouwd. We zijn er erg gelukkig mee.

Liza Stipthout / Roelofarendsveen

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.