Een Boombank Maken onder jouw Favoriete Boom

boombank maken met de boombank bouwtekening

Een boombank maken lijkt voor veel mensen een behoorlijke klus. Alleen is dat helemaal niet het geval. Veel mensen laten een boombank plaatsen door een timmerbedrijf of kopen er een bij het dichtstbijzijnde tuincentrum. Maar moeten daarvoor wel diep in de buidel tasten

Een simpele boombank kost al snel meer dan € 300, –.

Een doe-het-zelver wil vaak een boombank zelf maken, maar moeten wel oppassen voor de valkuilen die op de loer liggen. Veel doe-het-zelvers maken namelijk een aantal cruciale fouten die helemaal niet nodig zijn.

Er kan namelijk van alles misgaan bij het maken van een boombank. Zoals:

  • Je hebt eigenlijk helemaal geen idee hoe je een boombank in elkaar moet zetten. Daardoor kun je veel tijd verliezen en zijn fouten snel gemaakt.
  • Je weet niet welke materialen je het best kunt gebruiken. Waardoor je straks de verkeerde houtsoort uitkiest en de bank een lelijk eendje wordt.
  • Je weet niet welke maten en hoeken je planken moeten hebben. Daardoor wordt je boombank niet zo mooi rond en krijg je lelijke gaten en uitsteeksels.
  • Weet je hoe groot je boombank moet zijn? Je (lievelings)boom blijft groeien in de breedte, waardoor je niet weet hoe groot de cirkel van je bank moet zijn.
  • De wortels van de boom beginnen te groeien en komen deels uit de grond. Je bank begint scheef te staan en de constructie begint te wiebelen en is verzwakt.

Dat zijn valkuilen die je niet zo maar even kunt omzeilen. Je vraagt jezelf misschien af of het toch niet verstandiger is om een boombank te gaan kopen bij de bouwmarkt. Of de lokale timmerman in te schakelen.

Bedenk wel dat je voor het simpelste bankje een vermogen kwijt bent.

Zelf een boombank maken op een betaalbare manier

Niemand wil een te dure boombank van de bouwmarkt. Een boombank zelf maken is namelijk veel voordeliger dan een kant-en-klare boombank.

Daarbij kun je een boombank maken die helemaal naar eigen wens is. Dat maakt je extra trots en kun je er voor zorgen dat alles helemaal precies past in de stijl je tuin.

Maar hoe maak je nou zo’n mooie boombank waar je trots op kunt zijn? Misschien vraag je nu jezelf af:

  • Welke houtsoorten moet ik gebruiken?
  • Heb ik het juiste gereedschap bij de hand?
  • Is de boom wel geschikt voor een boombank?
  • Heb ik wel de juiste bouwtekening?

Geen zorgen. Alles komt goed.

Een Boombank Zelf Maken met het Bouwtekeningen Pakket

Met dit bouwtekeningen pakket krijg je toegang tot alle Boombank bouwtekeningen waardoor een boombank maken een fluitje van cent wordt.

Verschillende Bouwtekeningen van diverse soorten Boombanken.

Elke bouwtekening heeft een stap-voor-stap-beschrijving van het project.

De bouwtekeningen worden geleverd met een goede handleiding, waardoor de boombank zelf maken een eenvoudige klus wordt.

Daarnaast krijg je toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen, voor elk doe-het-zelf project dat je maar kunt bedenken.

Meer dan 10.000 bouwtekeningen

Alle Bouwtekeningen bekijken en downloaden met het Bouwtekeningen Pakket

Binnen 2 minuten direct toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen.

STAP VOOR STAP begeleiding die jouw helpen met je Doe-Het-Zelf project.

HONDERDEN Doe-Het-Zelvers al geholpen met hun project!

Bonus: Levenslang Toegang tot alle bouwtekeningen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe bouwtekeningen te kopen.

Al 1.978 Doe-Het-Zelvers hebben het Bouwtekeningen Pakket gedownload

Dit is wat anderen er van vonden:

We hebben een schitterende oude eik in de tuin staan. De eik is vroeger door mijn overgroot opa geplaatst en is nu een volgroeide boom en de trots van onze familie.

Het leek ons een leuk idee om er een boombank omheen te plaatsen zodat we gezellig met familieleden onder de boom plaats kunnen nemen

Dit moesten we toch zelf gaan doen, want we gaan geen vijfhonderd(!) euro neerleggen voor een simpele bank. Nee, die van ons moest echt speciaal worden.

We zochten naar een boombank bouwtekening en kwamen op dit bouwtekeningen pakket terecht. We twijfelden eerst of we wel zoveel bouwtekeningen nodig hadden, maar dit was veruit de goedkoopste oplossing.

Toch hebben we het gedaan en er staat nu een schitterende boombank. Een boombank maken is uiteindelijk voor iedereen eenvoudig.

Helene Dankers / Aalten

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.