Zelf een houten brug bouwen voor de tuin

houten brug bouwtekening

Zelf een houten brug bouwen voor de tuin is geen klus die je één, twee, drie oppakt. Je dient goed na te denken over het design, de plaats en het materiaal dat je gaat gebruiken.

Na lang nadenken zou je tot de conclusie kunnen komen; dat je niet weet of je zelf wel een houten brug kunt maken. Misschien heb je de kennis of het gereedschap op dit moment niet voor handen.

Je denkt er aan om een timmerman in te huren, of er zelfs een houten brug te kopen. Maar daardoor valt wel één van je dromen in duigen. Je wilde het immers zelf doen.

Dat begrijpen we als geen ander, in dit artikel helpen we je graag op weg om op een goede manier een houten brug te bouwen. Met een aantal tips en handige links, kun je de eerste stappen zetten met het zelf maken van een brug.

Één van die stappen is het downloaden van de juiste bouwtekening. Via de link hieronder ga je naar de website waar je verschillende houten brug bouwtekeningen kunt downloaden.

De Houten Brug Bouwtekeningen zijn onderdeel van het Bouwtekeningen Pakket.

Dingen die je moet weten bij een houten brug bouwen…

vijverbrug probleem

Het maken van een houten brug gaat niet zonder enig gevaar. Er zijn een aantal zaken waar serieus rekening mee gehouden moet worden. Al gedacht aan:

  • Welke houtsoort je gaat gebruiken voor het bouwen van een houten brug?
  • De verschillende maten die je brug in beslag gaat nemen?
  • De houtverbindingen die zorgen voor de juiste stevigdheid?
  • Het verankeren van het geraamte en de krachten die opspelen?
  • Het loopgedeelte en de slipgevaren die het heeft bij vochtig weer?

Dit zijn de belangrijkste zaken waar goed over moet worden nagedacht. De houten brug moet er niet alleen schitterend uit zien, maar zeker ook veilig zijn.

Wanneer je namelijk bovenstaande punten niet in acht neemt, kan de brug instabiel en gevaarlijk worden. Je moet er niet aan denken dat de brug instort terwijl jij, je partner of je kinderen er overheen loopt…

De juiste houten brug voor in de tuin

Wanneer je de juiste keuze’s maakt, is het niet zo moeilijk om een brug te bouwen. Je moet immers weten wat je moet doen.

Ja het is mogelijk om een standaard model te kopen, maar is dat echt wat je wilt?

Het geeft je veel meer voldoening als je de brug zelf bouwt en daarom hebben we hieronder een aantal tips voor je op een rij gezet:

  • Een driehoeks verbindingen zijn vormvast en werken erg goed
  • Een anti slip coating op het loopgedeelte voorkomd uitglijden
  • De verankering van de brug kan het best met beton ingegoten worden
  • Voorkom dat kinderen niet onder de reling door kunnen
  • En zorg voor een juiste bouwtekening

Met de juiste houten brug bouwtekening, ben je in staat om zelf de felbegeerde brug te maken. Je vindt deze in het bouwtekeningen pakket. Deze zijn uiteraard allemaal voorzien van handige tips over de maten, materialen en de maximale veiligheid. Daarmee wordt een houten brug maken een fluitje van een cent.

Iedere bouwtekeningen wordt geleverd met een handleiding en een stap-voor-stap beschrijving. Dat bespaart je een hoop energie, onnodig tijdsverlies en een onkosten voor verkeerd materiaal.

Daarnaast krijg je toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen, voor elk doe-het-zelf project dat je maar kunt bedenken.

Hieronder vindt je een aantal voorbeelden van een aantal houten bruggen die aan de hand van dit bouwtekeningen pakket zijn gemaakt.

Voorbeelden van zelfgemaakt houten bruggen

bbrug voor in de tuin
houten brug bouwen
houten brug maken
zhouten brug bouwen

Meer dan 10.000 bouwtekeningen

Alle Bouwtekeningen bekijken en downloaden met het Bouwtekeningen Pakket

Binnen 2 minuten direct toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen.

STAP VOOR STAP begeleiding die jouw helpen met je Doe-Het-Zelf project.

HONDERDEN Doe-Het-Zelvers al geholpen met hun project!

Bonus: Levenslang Toegang tot alle bouwtekeningen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe bouwtekeningen te kopen.

Al 1.978 Doe-Het-Zelvers hebben het Bouwtekeningen Pakket gedownload

“No bridge to far..”

Ik wilde een houten brug kopen voor in de tuin, maar iets in me zei dat ik dat zelf wilde proberen. Clichématig heb ik natuurlijk 2 linkerhanden en had geen flauw benul waar ik moest beginnen.

Toen kwam ik op deze website terecht. In het begin twijfelde ik of dit wel de juiste bouwtekeningen waren die me echt konden helpen. Toch heb ik ze gekocht en heb er nog geen moment spijt van gehad. Een houten brug bouwen was dus “no bridge to far” voor mij.

Ook zag ik dat er ook nog wat bed bouwtekeningen in stonden. Die ga ik ook eens bekijken.

Mark Riemen / Venlo

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.