Zelf een vijverbrug maken

vijverbrug bouwtekening

Een houten vijverbrug maken is natuurlijk geen klus die je spontaan oppakt. Vaak heb je er al jaren van gedroomd om een mooie houten brug over je vijver te hebben.

Maar het is een behoorlijke klus waarvan je twijfelt of je het zelf gaat doen, of laat maken bij een specialist.

Dat begrijpen we als geen ander, maar in dit artikel helpen we je graag op weg om de eerste stappen te zetten voor het maken van de perfecte vijverbrug.

De Houten Vijverbrug Bouwtekeningen zijn onderdeel van het Bouwtekeningen Pakket.

Wat je moet weten over een vijverbrug maken…

vijverbrug probleem

Wanneer je zelf een houten vijverbrug wilt maken, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Heb je al gedacht aan:

  • Welke houtsoort je moet gaan gebruiken voor de vijverbrug?
  • De lengtes die nodig zijn om een brug te bouwen?
  • De houtverbindingen voor de juiste stevigdheid?
  • Het verankeren van de brug zodat deze stevig staat?
  • Hoeveel grib het loopgedeelte van het oppervlak heeft?

Dit zijn belangrijke zaken waar goed over nagedacht moet worden. Het design van de brug moet natuurlijk top zijn, maar deze randzaken zijn van levensbelang.

Wanneer je namelijk bovenstaande punten niet in acht neemt, kan de brug instabiel en gevaarlijk worden. Je moet er niet aan denken dat de brug instort terwijl jij, je partner of je kinderen er overheen loopt…

De juiste vijverbrug waar je van kunt genieten

Gelukkig hoeft het allemaal niet zo ver te komen, als je maar de juiste beslissingen neemt. Je zou er voor kunnen kiezen om naar verschillende tuincentra of online te gaan kijken naar een brug voor een vijver. Hier vindt je kant-en-klare bruggen die je over de vijer kunt leggen. Echter is het aanbod hierin beperkt…

Je kunt veel meer voldoening halen om er zelf een te maken. Met de juiste materialen, gereedschap en een goede bouwtekening ben je in staat om zelf een vijverbrug te maken. Een brug die stevig is, helemaal naar jouw smaak en een veilige oplossing is waar je intens van kunt genieten.

In het Bouwtekeningen Pakket krijg je toegang tot alle vijverbrug bouwtekeningen die we hebben. Uiteraard allemaal voorzien van handige tips over de maten, materialen en de maximale veiligheid. Daarmee wordt een houten vijverbrug maken een fluitje van een cent.

Iedere bouwtekeningen wordt geleverd met een handleiding en een stap-voor-stap beschrijving. Dat bespaart je een hoop energie, onnodig tijdsverlies en een onkosten voor verkeerd materiaal. Een vijverbrug maken wordt daardoor nog leuker.

Daarnaast krijg je toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen, voor elk doe-het-zelf project dat je maar kunt bedenken.

Hieronder vindt je een aantal voorbeelden van een aantal vijverbruggen die aan de hand van dit bouwtekeningen pakket zijn gemaakt.

Voorbeelden van zelfgemaakt vijverbruggen

brug voor vijver zelf maken
vijverbrug maken
vijverbrug zelf maken
zelf een vijverbrug maken

Meer dan 10.000 bouwtekeningen

Alle Bouwtekeningen bekijken en downloaden met het Bouwtekeningen Pakket

Binnen 2 minuten direct toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen.

STAP VOOR STAP begeleiding die jouw helpen met je Doe-Het-Zelf project.

HONDERDEN Doe-Het-Zelvers al geholpen met hun project!

Bonus: Levenslang Toegang tot alle bouwtekeningen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe bouwtekeningen te kopen.

Al 1.978 Doe-Het-Zelvers hebben het Bouwtekeningen Pakket gedownload

“Het was makkelijker dan ik had verwacht”

In de tuin van onze nieuwe woning hebben de vorige eigenaren een mooie vijver laten aanleggen. We genieten ’s avonds van het gekwaak van de kikkers en kunnen urenlang naar de kooikarpers kijken.

Onze kleine is erg gefascineerd van de vissen, maar kan de vissen aan de waterkant niet zo goed zien.

Dit bracht me op het idee om een brug over de vijver te maken, maar ik had geen idee hoe dat in zijn werk ging.

Ik wilde niet hebben dat de brug een gevaar zou zijn voor ons kind, maar wilde hem ook niet de kans ontnemen om te genieten van de schitterende kooikarpers.

Toen kwam ik op deze website en heb besloten om de bouwtekeningen te downloaden. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad en we hebben nu een mooie, veilige brug over onze vijver liggen.

Na dit project ben ik maar direct verder gegaan met het bouwen van een schuurtje. Deze is bijna af en ik stuur nog een foto als ie af is!

Jan van Egmond / Heeteren

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.