Zelf een Hondenhok Maken?

hondenhok maken bouwtekening

Zelf een Hondenhok Maken? Als je een hond hebt en je wilt graag dat de hond ook alleen buiten kan zijn (en droog) dan kun je zelf een hondenhok maken. Misschien denk je dat het erg moeilijk is, maar wanneer je met de bouwtekening van een hondenhok aan de slag gaat, gaat het bijna vanzelf.

Als je zorgt dat je alle materialen klaar hebt liggen, dan heb je de voorbereidingen al getroffen en dan kun je zelf een hondenhok bouwen. Als je buiten de ruimte hebt, kun je je hond ook buiten laten als je gaat werken. Het is voor de hond dan wel fijn dat hij droog kan liggen wanneer het zou gaan regenen.

Zelf een Hondenhok Maken met deze bouwtekening:

Wanneer je aan de slag gaat met een hondenhok bouwen, heb je een bouwtekening nodig. Deze hebben we hieronder beschikbaar gemaakt:

Sommige honden liggen graag buiten in een hondenhok, als je de hond dit van jongs af aan leert, dan zal de hond er ook zeker graag gebruik van maken. Je kunt de hond overdag buiten laten maar ook ’s nachts, ook dan is een hondenhok een ideale oplossing zodat de hond ook rustig en droog kan slapen.

Bouwtekening hondenhok

Met een bouwtekening van een hondenhok kun je zelf een hondenhok maken. Het voordeel daarvan is dat je het geheel naar wens kunt maken en aanpassen. De bouwtekening van het hondenhok is puur de basis van waaruit je gaat werken, aanpassingen kun je uiteraard altijd aanbrengen.

Zorg dat je alle materialen en het gereedschap klaar hebt liggen, houd de bouwtekening van het hondenhok bij de hand en het klussen kan beginnen. Worden alle wensen die je hebt nu werkelijkheid als je zelf het hok in elkaar gaat zitten? Dan ben je goed bezig!

Hondenhok zelf maken

Een kant en klaar hondenhok komen is een optie, maar vaak stoor je je dan toch ergens aan of je wilt iets erbij hebben of iets er af hebben. De maten komen misschien niet helemaal overeen met wat je wilt. Dan is er maar een oplossing, zelf een hondenhok maken.

Daardoor kun je je wensen uit laten komen en zelf beslissen hoe groot het gaat worden. De ene hond is de andere niet, daarom kun je ook maar beter kijken welke maten hondenhok er bij jouw hond passen. Met de bouwtekening van het hondenhok als basis, kun je vandaag nog beginnen om een hondenhok te maken.

Beginnen met hondenhok maken

Wanneer je wilt beginnen met een hondenhok maken bepaal je zelf. Het zou vandaag nog kunnen als je de bouwtekening hebt en alle materialen en het gereedschap klaar hebt liggen. Als het lekker weer is kun je buiten klussen, maar het kan ook in de garage, schuur of zelfs in de keuken als die groot genoeg is.

Zorg dat je alles bij de hand hebt zodat je lekker door kunt werken en zo kun je zelf je eigen hondenhok maken voor je trouwe viervoeter. Sommige honden zijn erg graag buiten, andere honden volgen hun baasje overal en zijn binnen als de baas binnen is. De ‘buiten’ honden liggen het liefst op het gras, dat is ook nog eens erg gezond.

Binnen is het snel te warm voor een hond, zeker als de verwarming aan staat. Voor een hond die graag buiten is, is een hok met een ren prima en veilig. Hij heeft geen last van extreme weerssituaties als je een binnenhok zo plaatst dat de wind er niet in staat.

Hij zal zich heerlijk terugtrekken in zijn veilige hok. Als je moet werken, kan de hond fijn in de buitenlucht verblijven. Je hoeft niet bang te zijn dat hij gaat dwalen, door de heg, over de schutting enz. de straat op.

Een hondenhok geeft het baasje een veilig gevoel en voor de hond wordt dit een vertrouwde plek. Laat de hond er rustig aan wennen zoals je dat ook met een bench doet binnenshuis.

Iedereen kan zelf een hondenhok maken, vele doe-het-zelvers zijn je al voorgegaan en hebben een mooi hondenhok in elkaar gezet voor hun trouwe viervoeter. Dit kun jij ook!

Maar je bent vrij om te kiezen…

Direct Bouwtekeningenpakket Bekijken!

Alle Bouwtekeningen bekijken en downloaden met het Bouwtekeningen Pakket

Binnen 2 minuten direct toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen.

STAP VOOR STAP begeleiding die jouw helpen met je Doe-Het-Zelf project.

HONDERDEN Doe-Het-Zelvers al geholpen met hun project!

Bonus: Levenslang Toegang tot alle bouwtekeningen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe bouwtekeningen te kopen.

Al 1.978 Doe-Het-Zelvers hebben het Bouwtekeningen Pakket gedownload

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.