Zelf een Kast Maken

kledingkast bouwtekening

Met zelf een kast maken bespaar je veel geld. Maak je zelf een kast, dan betaal je namelijk alleen voor de materialen van de kast.

Deze materialen zijn altijd goedkoper dan een kant-en-klare kast uit de winkel. Wil jij zelf een kast maken, maar heb je geen idee hoe je dit moet doen? Dan helpen wij je graag.

Wij hebben namelijk een bouwtekening samengesteld voor het zelf maken van een kast. Gebruik je deze bouwtekening, dan maak je gegarandeerd een mooie en praktische kast.

Hier kun je alle kast bouwtekeningen vinden die er beschikbaar zijn op het internet. Je hebt ze altijd tot je beschikking en je raakt ze nooit meer kwijt.

Bovendien heb je nu de unieke mogelijkheid om voor de prijs van één bouwtekening, meer dan 10.000 bouwtekeningen te downloaden!

De Kast Bouwtekeningen zijn onderdeel van het Bouwtekeningen Pakket.

Zelf kast maken: een complex project

Een kast maken lijkt vrij eenvoudig, maar dit kan toch lastig zijn. Zo zijn er veel mogelijke problemen waar je bij kast maken mee te maken kunt krijgen. Houd in ieder geval rekening met de volgende valkuilen bij dit doe-het-zelf project:

 • Je maakt de ruimte in de kast te groot. Door het gewicht gaat de kast doorhangen in het midden. De kast ziet er niet mooi uit en is niet stabiel.
 • Je overschat de draagkracht van de kast. De planken kunnen het gewicht niet dragen en gaan scheef staan. Hierdoor kunnen je spullen uit de kast vallen.
 • De kast staat niet stevig genoeg. De kast begint te scharen en alle verbindingen breken. Je kunt de kast opnieuw in elkaar zetten.
 • De kast is niet praktisch ingedeeld. Je kunt er wel wat spullen in kwijt, maar niet zo veel als je zou willen.
 • De kast ziet er niet mooi uit. Je kast is wel praktisch, maar staat niet mooi in het interieur.
 • Je hebt het verkeerde hout voor de kast gebruikt. Het hout gaat werken en de kast ziet er niet meer mooi uit. Ook is de kast niet meer stabiel.

Je wil een mooie kast maken, waar je al je spullen in kwijt kunt. Je wil een stevige kast, die stabiel is en niet zomaar uit elkaar valt.

Hoe je dit kunt maken? Met de juiste bouwtekening voor kast maken. Gelukkig hebben wij deze bouwtekening al voor jou samengesteld.

Jij hoeft de bouwtekening alleen nog maar uit te printen en je kunt aan de slag.

Kast maken: de benodigdheden

Voor het zelf maken van een kast, heb je verschillende dingen nodig. Het gaat om de volgende zaken:

 • Een goede bouwtekening.
 • Het juiste hout.
 • Goede gereedschappen.
 • Een flinke portie motivatie en geduld.
 • Voldoende tijd om de kast goed in elkaar te zetten.

Wij helpen je met zelf kast maken door de bouwtekening voor dit project aan jou aan te bieden.

Heb je onze bouwtekening, dan kun je direct aan de slag. In de bouwtekening staat namelijk hoe je te werk moet gaan, maar ook wat je nodig hebt.

Zo staat er in de bouwtekening ook welk hout je moet kopen en welke gereedschappen je moet gebruiken.

In het Bouwtekeningen Pakket krijg je toegang tot alle Kast Bouwtekeningen die we hebben. Uiteraard allemaal voorzien van handige tips. Daarmee wordt een kast maken een fluitje van een cent.

Iedere bouwtekeningen wordt geleverd met een handleiding en een stap-voor-stap beschrijving. Dat bespaart je een hoop energie en onnodig tijdsverlies.

Daarnaast krijg je toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen, voor elk doe-het-zelf project dat je maar kunt bedenken.

kast maken problemen
houten kast maken
zelf een kast maken
zelf kast maken

Meer dan 10.000 bouwtekeningen

Alle Bouwtekeningen bekijken en downloaden met het Bouwtekeningen Pakket

Binnen 2 minuten direct toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen.

STAP VOOR STAP begeleiding die jouw helpen met je Doe-Het-Zelf project.

HONDERDEN Doe-Het-Zelvers al geholpen met hun project!

Bonus: Levenslang Toegang tot alle bouwtekeningen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe bouwtekeningen te kopen.

Al 1.978 Doe-Het-Zelvers hebben het Bouwtekeningen Pakket gedownload

“Een fijne kledingkast die ik zelf in elkaar heb kunnen zetten”

Voor mijn studentenkamer had ik een grote kast nodig waarin ik al mijn kleren kwijt zou kunnen. Mijn ouders vinden dat ik te veel kleren heb, maar wat moet ik anders aantrekken?

Anyway wij konden geen kast vinden die precies pastte in mijn kamer. Toen heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en gezegd dat ik die kast wel zelf zou maken.

Mijn ouders lachten zich een ongeluk en wilden dat wel even zien gebeuren. Oei… Ik heb twee linkerhanden en ben helemaal niet handig.

Toen kwam een klasgenoot met dit pakket aanzetten. Ik heb het hout gekocht en ben begonnen. En ik was veel eerder klaar dan ik verwacht had!

Mijn ouders stonden versteld en ik heb toch maar een mooie kast die helemaal naar mijn wens is dankzij dit bouwtekeningen pakket! Super!

Ik ga eens kijken of ik ook zelf een mooie bedhoofdeinde kan maken en misschien ga ik nog wel een paar leuke houten krukjes maken.

Lisa Moeren / Vlissingen

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.