Zelf schutting maken

schutting bouwtekening

Zelf een schutting maken kan een uitdagende klus zijn! Met een zelfgemaakte schutting geniet je van meer privacy in de tuin.

Daarbij kan een schutting bouwen handig zijn als je kinderen en huisdieren hebt. Door zelf een schutting te maken blijven zij op je terrein! Een schutting maken is niet altijd even eenvoudig.

Welke materialen heb je nodig? Hoe voorkom je dat grondvocht in het hout trekt?

Hier kun je direct alle schutting bouwtekeningen downloaden die je helpen om zelf een schutting te maken. Je hebt ze altijd tot je beschikking en je raakt ze nooit meer kwijt.

Bovendien heb je nu de unieke mogelijkheid om voor de prijs van één bouwtekening, meer dan 10.000 bouwtekeningen te downloaden!

Bekijk Bouwtekeningen

De Schutting Bouwtekeningen zijn onderdeel van het Bouwtekeningen Pakket.

Schutting maken: een uitdagende klus

Een schutting maken is leuk, maar kan ook best lastig zijn! Er zijn verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk hierbij niet alleen aan het juiste materiaal voor de schutting, maar ook aan andere aspecten:

 • Als je de schutting niet stevig verankerd in de grond, zal deze instabiel worden. Bij een stevige wind kan de schutting omwaaien, met een ernstige schade tot gevolg.
 • Ook kunnen je kinderen aan de schutting trekken, waardoor deze op je kinderen valt.
 • Bij het gebruik van het verkeerde materiaal voor de schutting kan de schutting al snel afbrokkelen. Ook hierbij zal de schutting scheef gaan staan of omvallen bij een stevige wind.
 • Mogelijk heb je vooraf geen overleg gehad met je buurman. Als gevolg hiervan kan je buurman bij de gemeente klagen over de schutting die je geplaatst hebt. In het ergste geval moet je de schutting weer weghalen. Dit is zonde van je tijd en geld!

Dit zijn slechts voorbeelden van problemen om rekening mee te houden. Een schutting maken is niet eenvoudig, waardoor een goede voorbereiding belangrijk is.

Je wilt een schutting die stevig staat, van het juiste gemaakt hout is en er daarbij mooi uitziet!

De schutting moet jaren meegaan en bestand zijn tegen alle weerssituaties. Door een bouwtekening te gebruiken behaal je dit doel makkelijker.

Aan de slag: een schutting bouwen

Bereid je goed voor op een schutting maken! Download van tevoren een bouwtekening. In de bouwtekening van een schutting vind je belangrijke informatie, denk aan:

 • Het materiaal wat gebruikt moet worden voor een schutting maken.
 • Het gereedschap wat noodzakelijk is om de schutting te kunnen bouwen.
 • De volgorde waarin je de stappen voor de bouw van de schutting moet zetten.

Zonder bouwtekening is een schutting maken erg lastig en wordt de kans op fouten groot. Je kunt een geschikte bouwtekening om een schutting te bouwen op internet vinden.

In het Bouwtekeningen Pakket krijg je toegang tot alle Schutting Bouwtekeningen die we hebben. Uiteraard allemaal voorzien van handige tips. Daarmee wordt een schutting bouwen een fluitje van een cent.

Iedere bouwtekeningen wordt geleverd met een handleiding en een stap-voor-stap beschrijving. Dat bespaart je een hoop energie en onnodig tijdsverlies.

Daarnaast krijg je toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen, voor elk doe-het-zelf project dat je maar kunt bedenken.

omgewaaide schutting problemen

schutting bouwen

schutting maken

zelf schutting maken

Schutting Bouwtekening (PDF)

Bouwtekeningen die je direct kunt gebruiken voor het bouwen van een schutting.

schutting bouwtekening

 • Binnen 2 minuten toegang tot alle Schutting Bouwtekeningen.
 • Handige beschrijvingen met tips en materialen die jouw helpen met het maken van een schutting.
 • Onbeperkt aantal Downloads van de tekeningen.
 • Bonus: Levenslang toegang tot meer dan 10.000 (TIENDUIZEND!) Bouwtekeningen voor iedere doe-het-zelf project.

Deze schutting bouwtekeningen zijn onderdeel van 10.000 andere doe-het-zelf bouwtekeningen in het Bouwtekeningen Pakket.

Download Bouwtekeningen Pakket


* Al 1.178 mensen hebben diverse Schutting Bouwtekeningen gedownload…


“Een stevige en mooie schutting geplaatst”

Jan Biddinghuizen

Samen met de buurman wilden we een nieuwe schutting plaatsen voor in onze tuin. We kunnen het goed met elkaar vinden en hadden al snel een mooie schutting uitgezocht.

Toen we van de aannemer de prijs hoorden, schrokken we ons het lazerreus. We hebben de vriendelijke man bedankt en kwamen op het idee om zelf een schutting te maken.

Echter hadden we geen idee hoe dat precies in zijn werk ging en we kwamen uit op deze website. We twijfelden of dit is wat we zochten, maar tot nu toe hebben we er nog geen moment spijt van gehad.

De schutting staat fier overeind en we zijn nu bezig met een schuurtje bouwen en willen we gezamenlijk een carport maken.

We raden iedereen aan die een schutting wil maken!

Jan Biddinghuizen / Zwolle

Download Bouwtekeningen Pakket

Tags

top