Terrasoverkapping zelf maken? Hier wat handige tips!

terrasoverkapping zelf maken

Wil je een terrasoverkapping zelf maken, maar je weet niet precies hoe? We geven je de belangrijkste tips en short-cut’s om te starten met het maken van een overkapping.

Een terrasoverkapping zelf maken voor de Doe-Het-Zelver

Een mooie tuin is niet compleet zonder een goede terrasoverkapping. Een mooi groen grasveld, prachtige bloemen en veel speelruimte voor de kinderen, geven je achtertuin heel veel sfeer. Op mooie zomerdagen kun je natuurlijk genieten van het mooie plantsoen op je eigen terras.

Maar een goede terrasoverkapping is essentieel om het plaatje compleet te maken. Ideaal voor een barbecue met vrienden en familie. Bovendien biedt een goede overkapping bescherming tegen wind, zon, regen, bladeren en kou.

Je kunt zelf een terrasoverkapping maken in alle maten

Er is van alles mogelijk bij een terrasoverkapping. Deze kan vrijstaand zijn, of als veranda gemonteerd zijn tegen de huisgevel. De overkapping kan worden uitgevoerd in hout of aluminium, of gedeeltelijk met wandelementen.

Ook qua creativiteit is er van alles mogelijk, maar daarvoor heb je wel een steuntje in de rug nodig. Dat kan zijn door een helpende hand, de juiste houtsoort, goed gereedschap en een goede bouwtekening.

terrasoverkapping zelfbouw

Maar bezint eer ge begint!

Als ‘doe-het-zelver’ ga je zelfstandig enthousiast aan de slag. En terecht uiteraard, want dit is goedkoper dan een bedrijf inhuren. Het is prima mogelijk om zelf een mooie overkapping te bouwen, maar zorg wel dat je de juiste spullen bij je hebt.

 • Beschik je wel over genoeg capaciteiten en kennis om een overkapping te maken?
 • Heb je wel het goede hout gekocht? Er zijn namelijk diverse houtsoorten om een overkapping zelf te maken!

Maar misschien nog wel het belangrijkste….

 • Heb je wel de goede bouwtekening bij de hand!?

Je wilt toch niet een lekkende, in elkaar stortende, of lelijk afgewerkte terrasoverkapping?

Dat hoeft ook niet, maak zelf de perfecte overkapping!

Voorkom onnodige problemen met je terrasoverkapping en zorg voor een goede bouwtekening.

Met een juiste bouwtekening voor een overkapping voorkom je een hoop irritaties en moeilijkheden die je tegen gaat komen tijdens de klus.

In overzichtelijke, duidelijke stappen, kom je als ‘doe-het-zelver’ exact te weten hoe een terrasoverkapping zelf maken geschiedt.

Zo bespaar je een hoop tijd en beleef je een hoop plezier van de overkapping over je terras.

Het Bouwtekeningen Pakket

 • Download alle overkapping bouwtekeningen en meer dan 10.000 andere kant en klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te volgen zijn.

 • De bouwtekeningen worden geleverd met handleidingen, zodat je niet alleen weet hoe het in elkaar zit, maar ook hoe jij dit stap-voor-stap zelf kunt gaan maken. En welke materialen je precies nodig hebt.

 • Dit product is voor Doe-Het-Zelvers van elk niveau. Of je nu voor het eerst iets wilt gaan bouwen of al jaren timmerman bent, het resultaat zal even strak zijn door de makkelijk te volgen stappen in de plannen.

 • DWG & CAD Software pakket, waardoor je niet langer dure CAD software aan hoeft te schaffen voor € 650 of meer.. Maar kun je voortaan wel CAD bestanden openen en aanpassen! 

 • Steigerhouten Tuinmeubelen Gids, waarin je plannen en bouwtekeningen vind die specifiek zijn bedoeld voor steiger of sloophout t.w.v. €37, -.

 • Levenslang lidmaatschap, je krijgt levenslang toegang tot alle bouwtekeningen. Daarnaast worden er regelmatig nieuwe tekeningen toegevoegd en kun je deze onbeperkt downloaden. 

Eenmalige investering van:

€ 197, -

€ 167, -

€ 94, -

€ 47, -

Een terrasoverkapping zelf maken hoeft dus niet zo moeilijk te zijn?

Als je tenminste weet wat je doet!Met behulp van deze bouwtekeningen, geniet je binnenkort in rap tempo van je eigen, zelfgebouwde terrasoverkapping.

Maar dat niet alleen, je geniet ook van:

 • De heerlijke zomeravonden in je tuin
 • Gezellig met je gezin buiten eten op je eigen terras
 • Een stijlvolle terrasoverkapping waar je jaren plezier van hebt
 • Jaloerse vrienden, buren en kennissen die maar al te graag een zelfde overkapping willen hebben, maar daarvoor diep in de buidel moeten tasten…

Met de juiste tips, bouwtekening en adviezen maak je de tuin compleet en bouw je een prachtige terrasoverkapping waar je het hele jaar plezier van hebt.

Wat anderen van de bouwtekeningen vinden

Ik wilde graag zelf een terrasoverkapping maken tijdens de verbouwing van onze tuin. 

Toen ben ik op zoek gegaan naar een geschikte bouwtekening. Ik stuitte toen op een probleem want de goede bouwtekeningen kostten al snel € 50, - en de gratis bouwtekeningen waren niet goed genoeg.

Toen kwam ik op deze website en zag dat ik 10.000 bouwtekeningen kon downloaden voor de prijs van één goede bouwtekening.

Ik twijfelde eerst of dit wel een goede keuze was, want zou het bouwtekeningen pakket mij wel een goede bouwtekening kunnen bezorgen?

​Toch heb ik het pakket aangeschaft en ik ben er erg content mee. Ik heb niet alleen de terrasoverkapping gebouwd, maar ook meteen de tuintafel, loungebank, bed en de linnenkast afgemaakt.

Ik kan dit bouwtekeningen pakket iedereen aanraden, zeker de doe-het-zelvers die hun klussen af willen maken i.p.v. laten staan.

JohanDoe-het-zelver

Probeer Het Pakket Nu Eerst 30 Dagen Lang!


Mocht je binnen 30 dagen om welke reden dan ook, besluiten dat dit product niet aan je verwachtingen voldoet. Krijg je 100% van je geld terug.

Alles wat je hier voor hoeft te doen is een mailtje te sturen. Met deze garantie krijg je dus 30 dagen* lang de tijd om de bouwtekeningen gratis te bekijken en gebruiken.

Terrasoverkapping bouwtekeningen (PDF)

Bouwtekeningen die je direct kunt gebruiken voor jouw terrasoverkapping

terrasoverkapping bouwtekening
niet goed geld terug in 30 dagen
 • Binnen 2 minuten toegang tot alle Terrasoverkapping Bouwtekeningen.
 • Handige beschrijvingen met tips en tricks die jouw helpen om de mooiste badkamermeubel te maken van de buurt.
 • Bonus: Levenslang toegang tot meer dan 10.000 (TIENDUIZEND!) Bouwtekeningen voor je doe-het-zelf project.

297 mensen hebben deze bouwtekening gedownload

Tags

top