Zelf een wastafelonderkast maken (commode maken)

Wil jij graag een wastafelonderkast, maar krijg je niet het juiste model gevonden? De afmetingen voor deze kast zijn namelijk erg lastig te bepalen, omdat er een afvoer bijzit.  Het zelf maken van een wastafelonderkast is hierdoor een verstandige keuze, maar niet een klus die gemakkelijk gedaan is.

Bij iedere wastafel is het erg gemakkelijk om een extra opbergruimte te maken. In veel gevallen wordt deze onder de wastafel toegevoegd. Dit is een zeer goede plek, omdat het zo ook de afvoer direct wegwerkt. Een wastafelonderkast kant en klaar kopen is echter wel een dure aangelegenheid. Daarnaast is de juiste maat vinden ook erg lastig, omdat niet iedere wastafel hetzelfde is.

Het is een moeilijke klus, omdat de afmetingen niet altijd hetzelfde zijn. Door de kast zelf te maken, weet je zeker dat hij zal passen. Natuurlijk is het lastig om het helemaal zelf te verzinnen.

Zelf een wastafelonderkast maken, loop je hiertegen aan?

Wanneer je een doe-het-zelver bent, maak je natuurlijk de commode helemaal zelf. Toch heeft soms de beste klusser nog wel eens hulp nodig. Er zijn namelijk enkele punten waar je tegenaan kunt lopen.

  • De juiste afmetingen vinden kan erg lastig zijn. Je zit namelijk ook met een afvoer waar je de kast omheen moet maken. Dit kan als gevolg krijgen dat de onderkast niet goed op de wastafel aansluit.
  • Weet je welke houtsoort je het beste kunt gebruiken? Er zijn namelijk enorm veel verschillende houtsoorten die je kunt kiezen. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om te kijken naar een houtsoort die tegen vocht kan, aangezien je om een afvoer heen bouwt.
  • Het type deur is natuurlijk ook van belang. De kast moet namelijk niet te ver uitsteken om nog bij de wastafel te kunnen. Weet jij wel of de deurtjes er goed inpassen? Of ga je maar voor een enkele deur?

Je wilt uiteraard niet achteraf zien dat de kast niet goed aansluit of dat je de deur niet kunt openen. Het bepalen van de juiste afmetingen is hiervoor enorm belangrijk!

Niet getreurd, je kunt alsnog aan de slag om een commode in de badkamer te maken. In het bouwtekeningen pakket vind je verschillende commode bouwtekeningen die je helpen om je wastafelonderkant te realiseren. Daarnaast vind je meer dan 10.000 andere verschillende bouwtekeningen die je helpen bij jouw volgende doe-het-zelf project.

Staat jouw gewenste bouwtekening er niet tussen? Geen probleem! Je kunt gratis een bouwtekening op maat laten maken.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Overzicht van alle commode en badkamerkast bouwtekeningen:

wastafel
wastafelonderkast maken
badmeubel maken
badkamermeubel bouwen
badmeubel in nis bouwen

Reviews van gebruikers

Door onze verbouwing hebben wij een gloednieuwe badkamer laten plaatsen. Helaas bleek achteraf dat we nog wat extra bergruimte nodig hadden. Gelukkig konden wij onder de wastafel nog perfect een kastje neerzetten. Omdat de badkamer al genoeg geld had gekost, wilde ik er niet een kopen. Daarnaast zijn de afmetingen in onze badkamer ook niet helemaal gelijk, waardoor het zoeken erg lastig was. Gelukkig stuitte ik op het bouwtekeningen pakket. Ik heb hier namelijk een perfecte bouwtekening van de wastafelonderkast kunnen vinden. Na het aanschaffen van de juiste materialen en het volgen van de eenvoudige stappen, heb ik het kastje kunnen plaatsen. Ik raad het bouwtekeningen pakket zeker iedereen aan.

Per Feenstra

Groningen

wasmeubel review

Onze badkamer had duidelijk een opknapbeurt nodig. Uiteraard wilde ik hier niet te veel geld aan besteden. Ik ben vaker bezig met klussen en vond het dan ook een uitdagende klus om kastjes te maken voor de badkamer. Omdat ik dit nog niet eerder had gedaan, wilde ik graag wat hulp. Hiervoor heb ik het bouwtekeningen pakket aangeschaft. Ik ben vervolgens direct aan de slag gegaan met de wastafelonderkast bouwtekening. Hiervoor staat perfect aangegeven welke materialen je nodig hebt voor de kast. Vervolgens hoef je alleen maar de super eenvoudige stappen te volgen om de kast te maken. Het was mij dan ook binnen een dag gelukt! Ik raad het bouwtekeningen pakket voor iedereen aan.

Freek Vos

Alkmaar

Meest gestelde vragen over “wastafelonderkast maken”

Wat kan ik van het bouwtekeningen pakket verwachten?

Op het moment dat je het bouwtekeningen pakket aanschaft, krijg je permanent toegang tot meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen. Hieruit kun je alle projecten kiezen die je wilt. Vervolgens staan alle materialen aangegeven en hoef je enkel de stappen te volgen.

Hoe bouw ik om de afvoer heen?

Wanneer je het kastje gaat maken, is het verstandig om geen achterkant te gebruiken. Hierdoor hoef je niet om de afvoer heen. De muur aan de achterkant dient immers al als afsluiting.

Wat als het bouwtekeningen pakket toch niet bevalt?

Wanneer je het bouwtekeningen pakket hebt gekocht, krijg je natuurlijk garantie. Je hebt 30 dagen bedenktijd. Binnen deze dagen mag je het bouwtekeningen pakket geheel gratis retourneren.

Voor wie is het bouwtekeningen pakket bedoelt?

Het bouwtekeningen pakket is voor zowel de ervaren als de onervaren klusser een verrijking. Alle stappen staan kinderlijk eenvoudig uitgelegd en kunnen voor iedere aparte klus gemakkelijk gebruikt worden. Voor een ervaren klusser kan het ook als een inspiratiebron dienen!

De precieze wastafelonderkast die ik wil maken staat er niet tussen, wat nu?

Staat er niet precies tussen wat je wilt maken? Geen probleem! Je mag, geheel kosteloos een bouwtekening op maat laten maken.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Andere meubels uit de badkamer:

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.