Alles over chemische ankers voor de klusser

chemische ankers

Chemische ankers zijn bevestigingsmiddelen die worden gebruikt om materialen met elkaar te verbinden. Ze bestaan uit een metalen huls die met een epoxyhars aan de ondergrond wordt bevestigd. Er zijn veel verschillende soorten ankers, en elk heeft zijn eigen specifieke voor- en nadelen. In deze blogpost gaan we dieper in op de verschillende soorten en hoe ze werken.

Soorten chemische ankers

Er zijn drie hoofdtypen chemische ankers: expansieankers, injectieanker en mechanische

Expansieankers

Expansieankers zetten uit wanneer ze in het gat worden gedreven. Dit type anker is het meest geschikt voor toepassingen waar weinig of geen schuifkracht op het anker staat. Expansieankers kunnen zowel in beton als in metselwerk worden gebruikt.

Injectieankers

Injectieankers werken door het injecteren van een hars in het gat dat het anker omgeeft. Dit type anker is het meest geschikt voor toepassingen waar een hoge afschuifkracht op het anker wordt uitgeoefend. Injectieankers kunnen alleen worden gebruikt in betonnen toepassingen.

Mechanische ankers

Mechanische ankers werken door mechanische vergrendeling met de ondergrond. Dit type anker is het meest geschikt voor toepassingen met een hoge schuifkracht op het anker. Mechanische ankers kunnen zowel in beton als in metselwerk worden gebruikt.

Voordelen van chemische ankers

Chemische ankers hebben vele voordelen ten opzichte van traditionele bevestigingsmiddelen zoals spijkers, schroeven en bouten.

  • Ten eerste zorgen ze voor een sterkere verbinding tussen de ondergrond en het bevestigingsmiddel.
  • Ten tweede zullen ze minder snel losraken door trillingen of thermische uitzetting en inkrimping.
  • Ten derde corroderen ze minder snel dan traditionele bevestigingsmiddelen.
  • Ten slotte kunnen ze worden gebruikt in een grote verscheidenheid aan ondergronden, waaronder beton, baksteen, steen en meer.

Hoe werken deze ankers?

Chemische ankers werken door de metalen huls aan de ondergrond te hechten met een epoxyhars. De epoxyhars hardt uit rond de metalen huls, waardoor een sterke verbinding ontstaat tussen de twee materialen. Na uitharding hardt de epoxyhars uit, waardoor een permanente verbinding ontstaat tussen de ondergrond en het bevestigingsmiddel.

Waarom chemische ankers gebruiken?

Ze hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele bevestigingsmiddelen, waardoor ze ideaal zijn voor diverse toepassingen. Hun sterkte, duurzaamheid en veelzijdigheid maken ze een uitstekende keuze voor zowel thuis als commercieel gebruik.

Koop de beste Chemische Ankers

Als u op zoek bent naar een betrouwbare manier om uw materialen aan elkaar te bevestigen, dan zijn chemische ankers misschien wel de perfecte oplossing voor u!

Andere bevestigingsmaterialen

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.