10 verschillende soorten tangen en hun gebruik

tang

Heb je ooit naar een gereedschapskist gekeken en alle verschillende soorten tangen gezien, maar had je geen idee waarvoor ze werden gebruikt? In deze blogpost bespreken we de 10 meest populaire soorten tangen en hun gebruik, zodat u de volgende keer dat u uw gereedschapskist bekijkt, precies weet waarvoor elke soort tang wordt gebruikt.

De verschillende soorten tangen

Er zijn minimaal 10 hoofdtypes van tangen. Elk type is ontworpen voor een specifiek type werk, dus het is belangrijk om te weten welk type je nodig hebt voordat je een aankoop doet. Hier is een snelle uitsplitsing van elk type:

Naaldneuzen

Naaldneuzen zijn een van de meest veelzijdige soorten tangen. Ze hebben een lange, spits toelopende neus, waardoor ze perfect zijn om kleine voorwerpen te grijpen of in nauwe ruimtes te reiken.

Schuiftangen

Schuiftangen zijn ook zeer veelzijdig en geschikt voor allerlei taken, zoals het draaien van schroeven, het aandraaien van bouten en zelfs het snijden van draad.

Linesman tangen

Linesman tangen zijn perfect voor elektriciteitswerk, omdat ze gekartelde bekken hebben die draad kunnen grijpen en een snijblad dat gemakkelijk door draad kan snijden.

Diagonaalsnijtangen

Zoals de naam al zegt, worden diagonaalsnijtangen gebruikt voor het snijden van draad. Ze hebben een scherpe, schuine bek die het gemakkelijk maakt om draad netjes en snel door te knippen.

Platte neustangen

Platte neustangen zijn vergelijkbaar met naaldneuzen, maar met een platte in plaats van een spitse neus. Dit maakt ze zeer geschikt voor het grijpen van platte oppervlakken of het buigen van draad.

Ronde punttangen

Een ronde punttang is een ander type tang dat zeer geschikt is om kleine voorwerpen te grijpen of in krappe ruimtes te reiken. De ronde neus van deze tang maakt hem perfect voor het buigen van draad in gebogen vormen.

Striptangen

Striptangen zijn een type tang dat speciaal is ontworpen voor het strippen van isolatie van draden. Ze hebben meerdere bladen van verschillende grootte die de isolatie van draden van verschillende dikte kunnen strippen.

Krimptangen

Krimptangen worden gebruikt om elektrische klemmen op draden te krimpen. Hierdoor ontstaat een stevige verbinding die minder snel losraakt.

Slangklemtangen

Slangklemtangen worden gebruikt om slangklemmen vast of los te maken zonder de slang of de klem zelf te beschadigen.

Waterpomptangen

Waterpomptangen zijn vergelijkbaar met slipkoppeltangen, maar met langere handgrepen. Dit geeft u meer hefboomwerking wanneer u ze gebruikt om schroeven te draaien of bouten los te draaien, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in krappe ruimtes waar u uw arm niet vrij kunt ronddraaien.

Koop de beste Tang!

De volgende keer dat je een tang uit je gereedschapskist pakt, weet je dankzij deze blogpost hopelijk precies welk type tang je nodig hebt voor de klus die je moet klaren! Veel plezier met winkelen!

Ander handgereedschap

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.