Hoeveel soorten schragen zijn er? En wat is de beste?

Schragen

Schragen zijn een van de meest veelzijdige apparaten die een klusser kan hebben. Ze zijn er in alle soorten en maten, en kunnen voor van alles worden gebruikt, van schilderen en behangen tot het opzetten van een tafel of een stuk houtwerk. Ze bieden steun aan verschillende gewich tdragende objecten. Ook zijn ze er voor het zwaardere werk: bruggen en gebouwen.

Hieronder de verschillende soorten schragen die er zijn. We zoeken uit welke het meest geschikt is voor uw volgende project.

Schraag voor huis, tuin en keuken gebruik.

Trestles zijn een essentieel stuk gereedschap voor iedereen die graag tijd buiten doorbrengt. Ze zijn perfect voor kamperen, picknicken, klussen en zelfs gewoon luieren in de achtertuin. Maar met zoveel verschillende schragen op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten welke voor u geschikt is. Hier is een gids om u te helpen de beste voor uw behoeften te kiezen.

Welke activiteit?

Overweeg eerst voor welk soort activiteit u de schraag gaat gebruiken. Als u van plan bent om tijdens het kamperen veel te koken of ander voedsel te bereiden, dan wilt u er 1 met een stevig oppervlak waarop potten en pannen kunnen staan. Wil je gewoon een plek om te eten en te ontspannen, dan is een lichtere van stof of gaas misschien geschikter.

Hoeveel gewicht?

Ten tweede, bedenk hoeveel gewicht de schraag moet kunnen dragen. Sommige zijn alleen bedoeld voor licht gebruik, zoals een paar borden en glazen, terwijl andere meerdere mensen en zwaar kookgerei kunnen dragen. Kies een schraag die het gewicht van uw spullen aan kan zonder te wiebelen of in te zakken.

De grootte van de schraag

Houd ten slotte rekening met de grootte van de schraag. Schragen zijn er in verschillende maten, van kleine modellen die in een rugzak passen tot grote die het grootste deel van een camping in beslag nemen. Bedenk hoeveel ruimte je hebt om mee te werken en kies er een op basis daarvan. Met deze factoren in gedachten zou je de perfecte voor je volgende buitenavontuur moeten kunnen vinden.

Schragen voor persoonlijk gebruik

Tafel schragen

Het eerste type schraag dat we bekijken is de tafelschraag. Dit is waarschijnlijk het meest voorkomende type schraag, en is ideaal voor gebruik met een tafelzaag of freestafel. Tafelschragen hebben meestal twee poten, hoewel sommige modellen vier poten hebben voor extra stabiliteit. Let er bij het kiezen van een tafelschraag op dat de poten verstelbaar zijn, zodat u de perfecte werkhoogte voor uw project kunt instellen.

Behangschragen

Als je van plan bent om behang op te hangen, dan heb je een behangschraag nodig. Deze schragen zijn ontworpen om een rol behang vast te houden terwijl je het op maat snijdt. Behangschragen hebben meestal twee armen die op verschillende breedtes kunnen worden ingesteld, zodat u uw behang telkens op de perfecte maat kunt snijden.

Houtbewerkingsschragen

Houtbewerking schragen zijn vergelijkbaar met tafel schragen, maar ze zijn meestal breder en hebben meer poten voor extra stabiliteit. Als je serieus aan houtbewerking gaat doen, dan is een houtbewerkingsschraag een onmisbaar stuk gereedschap. Houtbewerkingsschragen hebben meestal vier poten, maar sommige modellen hebben zes poten voor nog meer stabiliteit. Let er bij het kiezen van een houtbewerkingsschraag op dat de poten verstelbaar zijn, zodat u de perfecte werkhoogte voor uw project kunt instellen.

Welke professionele schragen zijn er voor het zwaarder werk?

Er zijn drie hoofdtypen professionele schragen: brug, schraag en cantilever

Brugschragen

Brugschragen zijn de meest voorkomende. Ze danken hun naam aan het feit dat ze vaak worden gebruikt om bruggen te ondersteunen. Brugschragen bestaan uit twee pijlers (of draagconstructies) die door liggers (of horizontale balken) met elkaar zijn verbonden. De liggers ondersteunen het brugdek (of de rijweg). Ze kunnen zowel recht als gebogen zijn

Schragen zijn vergelijkbaar met brugschragen in die zin dat ze ook twee pijlers en liggers met elkaar verbinden. Stringers hebben echter geen brugdek. In plaats daarvan hebben ze een reeks dwarsbalken die het spoor ondersteunen. Stranger-schragen worden het meest gebruikt in spoorwegtoepassingen

Sledeschragen

Slede bestaan uit drie delen: twee eindpijlers en een middenpijler. De middenpijler ondersteunt de uitkragende armen, die uit elke eindpijler steken. Deze armen ondersteunen dan de liggers, die op hun beurt het brugdek ondersteunen.

Cantilever-schragen

Cantilever worden gewoonlijk gebruikt in zwaardere toepassingen dan brug- of schraagschragen

Koop de beste set schragen

Schragen zijn er in veel verschillende vormen en maten voor de vele verschillende gewichts dragende objecten die ze ondersteunen. In deze blogpost hebben we er een aantal onderzocht. Door het verschil tussen deze soorten te begrijpen, kunt u de volgende keer dat u er een nodig hebt beter geïnformeerd zijn en kunt u de juiste kiezen voor uw volgende project.

Andere draagbare tools:

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.