Alles wat u moet weten over de Bezem! Soorten en gebruik

bezem van stro

Wie wist dat er zoveel te leren viel over de bezem? Dit ogenschijnlijk eenvoudige huishoudgereedschap heeft een lange en gevarieerde geschiedenis. In deze blogpost verkennen we de verschillende soorten bezems, hoe ze worden gebruikt en wat ze doen. Dus laten we beginnen!

Wat zijn de verschillende soorten bezems?

Er zijn veel verschillende soorten bezems, elk ontworpen voor een specifiek doel. Enkele veel voorkomende soorten bezems zijn:

Duwbezems

Duwbezems zijn ontworpen voor het vegen van grote oppervlakken, zoals opritten en trottoirs. Ze hebben lange stelen en relatief stijve haren.

Klopbezems

Klopbezems zijn kleine handbezems die vaak worden gebruikt om vuil van vloeren of meubels te vegen. Ze hebben kortere stelen en zachtere haren dan duwbezems

Bezemstelen

Bezemstelen zijn lange stokken met aan één uiteinde een borstel. Ze worden vaak gebruikt voor het vegen van plafonds en moeilijk bereikbare plaatsen

Veegmachines

Veegmiddelen zijn bezemloze vegers die een fijn poeder afgeven als ze over een oppervlak worden geduwd. Het poeder hecht zich aan stof en vuil, waardoor het gemakkelijk is om grote hoeveelheden vuil weg te vegen zonder een traditionele bezem te gebruiken.

Wat is de beste bezem?

De beste bezem hangt af van uw behoeften. Als u een bezem zoekt voor harde oppervlakken zoals beton of tegels, is een duwbezem met stijve haren uw beste keuze. Voor het vegen van delicate oppervlakken zoals tapijt of stoffering zoekt u een bezem met zachtere haren. En als u op hoge plaatsen of in krappe ruimtes moet komen, is een bezemsteel de juiste keuze. Wat uw behoeften ook zijn, er is altijd een bezem die perfect geschikt is voor de klus!

Hoe gebruikt u een bezem?

Het gebruik van een bezem is relatief eenvoudig: beweeg de haren gewoon over het te reinigen oppervlak om het vuil weg te vegen. Er zijn echter een paar dingen waar u rekening mee moet houden om de beste resultaten te krijgen:

  • Voor de beste resultaten op harde oppervlakken begint u aan het ene uiteinde van het gebied dat u veegt en maakt u lange, vloeiende bewegingen tot u het andere uiteinde bereikt. Ga dan terug over het gebied met kortere, krachtigere bewegingen om al het resterende vuil op te nemen
  • Als u tapijten of andere delicate oppervlakken veegt, gebruik dan niet te veel kracht om schade te voorkomen. Laat in plaats daarvan de borstelharen lichtjes over het oppervlak glijden tot al het vuil is verwijderd
  • Om hoge plekken of krappe ruimtes te bereiken, past u de hoek van uw bezem aan: hoe hoger u de steel vasthoudt, hoe hoger u kunt reiken
  • Veegmiddelen kunnen zowel op harde als zachte oppervlakken worden gebruikt – strooi ze gewoon op het gebied dat u wilt schoonmaken en duw ze vervolgens met een borstel (een traditionele bezem kan ook worden gebruikt). Het mengsel geeft een fijn poeder af dat aan vuil en stof blijft kleven, zodat u alles in één keer kunt wegvegen!

Hoe werkt een bezem?

Bezems werken door statische elektriciteit te gebruiken om stof- en vuildeeltjes aan te trekken. Wanneer u met een bezem veegt, genereert de wrijving tussen de borstelharen en het oppervlak een elektrische lading waardoor negatieve ionen worden gevormd op de borstelharen.

Deze negatieve ionen trekken de positieve ionen in stof- en vuildeeltjes aan. Hierdoor ze aan de bezem blijven kleven in plaats van door de lucht te zweven. Daarom is het belangrijk de bezem na het vegen niet uit te schudden. U wilt niet dat al dat vuil en stof terug in uw pas schoongemaakte kamer vliegt!

De statische elektriciteit die door het vegen wordt opgewekt, kan ook worden gebruikt om haren van huisdieren van bekleding te verwijderen. Ga na het vegen gewoon met uw hand over het oppervlak en zie hoe al die vervelende haren rechtop staan, zodat u ze gemakkelijk kunt verwijderen!

Gebruik alleen niet te veel kracht om kwetsbare stoffen niet te beschadigen.

Koop de beste Bezem!

Wie wist dat er zoveel te leren viel over zoiets simpels als een bezem? Of je nu op zoek bent naar een overzicht van de verschillende soorten bezems of gewoon wilt weten hoe ze werken, in deze blogpost zit je goed! Nu je alles weet over dit handige huishoudelijke gereedschap, kun je je nieuwe kennis in de praktijk brengen en je huis een ouderwetse bezembeurt geven!

Andere Tuingereedschap producten:

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.