Alles wat u moet weten over takkenscharen! Soorten en gebruik

takkenschaar

Takkenscharen zijn handgereedschappen voor de tuin die bestaan uit twee lange handvatten met aan het ene uiteinde een snijblad. Het andere uiteinde van de deze schaar heeft een haak of grijper. Dit gereedschap wordt gebruikt voor het snoeien van dikkere takken aan bomen en struiken. Sommige mensen denken misschien ze alleen voor professionals zijn, maar ze kunnen eigenlijk heel handig zijn voor gewone huishoudelijke taken, zoals het snoeien van heggen of kleine bomen. Laten we dit veelzijdige gereedschap eens nader bekijken.

Wat zijn de verschillende soorten takkenscharen?

Er zijn vier hoofdtypen scharen: aambeeld, bypass, ratel en samengestelde.

Aambeeld takkenscharen

Aambeeld takkenscharen hebben een scherp mes dat neerkomt op een plat oppervlak. Dit type is het beste voor het knippen van droog, dood hout, omdat het een zuivere snede maakt.

Bypass takkenscharen

Bypass takkenscharen hebben twee scherpe messen die als een schaar langs elkaar schuiven. Deze zijn goed voor het knippen van levend hout, omdat ze schoner knippen dan een aambeeldtakkenschaar en de stengels van planten niet platdrukken.

Ratel

Deze takkenscharen hebben een getande bek die de tak vasthoudt terwijl u deze doorsnijdt. Deze hebben minder kracht nodig dan andere en zijn goed voor het knippen van dikkere takken.

Samengestelde

Samengestelde takkenscharen hebben twee hefboomarmen die met elkaar verbonden zijn door een scharnierpunt. Dit ontwerp vermenigvuldigt de snijkracht, waardoor ze ideaal zijn voor zware klussen.

Hoe werken takkenscharen?

Takkenscharen werken door gebruik te maken van hefboomwerking om uw kracht te vergroten bij het doorsnijden van takken. De lange handgrepen geven u meer hefboomwerking dan gereedschap met kortere handgrepen zoals snoeischaren. De messen aan het uiteinde van de zo’n schaar spelen ook een rol bij hoe effectief ze zijn bij het knippen. Scherpere messen maken schonere sneden dan doffere en vereisen minder inspanning bij het gebruik.

Waarom een takkenschaar gebruiken?

Takkenscharen kunnen voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het snoeien van heggen, kleine bomen en struiken, het doorsnijden van dood hout of het onderhouden van wijnstokken en fruitbomen. Waar u ze ook voor nodig hebt, ze besparen u tijd en energie in vergelijking met handgereedschap zoals zagen of snoeischaren.

Koop de beste Takkenschaar

Takkenscharen zijn veelzijdige gereedschappen die voor veel verschillende doeleinden rond het huis of de tuin kunnen worden gebruikt. Ze hebben een getande bek die de tak vasthoudt terwijl u hem doorsnijdt en met samengestelde werking hebben ze twee hefboomarmen die met elkaar verbonden zijn door een scharnierpunt, waardoor de snijkracht wordt vermenigvuldigd. Aan welk soort project u ook werkt, er is altijd wel een schaar die u kan helpen de klus snel en gemakkelijk te klaren.

Andere Tuingereedschap producten:

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.