Top 3 grastrimmers, soorten en gebruik

grastrimmer

Een grastrimmer is een handig hulpmiddel om snel af te rekenen met vervelende begroeiing. Maar met zoveel verschillende types en stijlen op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke de juiste is voor u. Lees verder om alles te weten te komen over grastrimmers – van hoe ze werken tot de verschillende types die verkrijgbaar zijn.

Hoe werken grastrimmers?

Grastrimmers gebruiken een draaiende snijkop om gras en onkruid te trimmen. De snijkop is meestal gemaakt van nylon of metaal en draait zeer snel – tot 10.000 keer per minuut! Terwijl de snijkop ronddraait, snijden de messen door de vegetatie als een heet mes door de boter.

De meeste grastrimmers hebben ook een verlengde steel met een handvat aan één uiteinde. Hierdoor kunt u hoge gebieden en krappe ruimtes bereiken die anders moeilijk of onmogelijk te trimmen zouden zijn. Sommige modellen worden ook geleverd met hulpstukken waarmee u andere taken kunt uitvoeren, zoals het bijwerken van trottoirs en opritten

Welke soorten zijn er?

Er zijn twee hoofdtypen grastrimmers: elektrische en op gas werkende. Elektrische modellen zijn licht en gemakkelijk te manoeuvreren, waardoor ze een goede keuze zijn voor kleine tuinen of tuinen met veel obstakels (zoals bomen en struiken). Modellen op gas daarentegen zijn vaak krachtiger, waardoor ze een betere keuze zijn voor grotere tuinen met dikkere begroeiing. Ze zijn echter ook zwaarder en vergen meer onderhoud dan elektrische modellen.

Top 3 beste grastrimmers

De beste grastrimmer voor u hangt af van de grootte van uw tuin en het soort begroeiing dat u moet trimmen. Voor kleinere tuinen met lichte begroeiing is een elektrisch model voldoende. Maar als u een grote tuin hebt met dichte begroeiing, hebt u een model met gasmotor nodig om de klus goed te klaren

Hier zijn drie van de beste grastrimmers op de markt.

  1. Black+Decker grastrimmer/maaier
  2. Worx WG170 GT 3.0 20V PowerShare 12″ snaartrimmer/snoeier
  3. Greenworks 13-inch 40V snoerloze grastrimmer

Kop de beste grastrimmer

Wat voor tuin u ook hebt, er is een grastrimmer die perfect geschikt is voor de klus. Elektrische modellen zijn licht en gemakkelijk te manoeuvreren, terwijl modellen op gas krachtiger zijn maar meer onderhoud vergen. De beste voor u hangt af van de grootte van uw tuin en het soort vegetatie dat u moet trimmen. Dus waar wacht u nog op? Ga naar buiten en begin die begroeiing aan te pakken!

Andere Tuingereedschap producten:

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.