Zelf een Tuinhek Maken

zelf tuinhek maken

Een tuinhek maken is niet onmogelijk, maar dan moet je wel weten hoe je te werk moet gaan.

Weet je niet welke materialen je nodig hebt en welke stappen je moet volgen, dan gaat het mis. Heb jij al een keer een poging gedaan voor zelf tuinhek maken en ging dit mis?

Gebruik dan bij je nieuwe poging de juiste bouwtekening om op terug te vallen. Wij helpen je graag een tuinhek te maken door de juiste bouwtekening aan te bieden voor dit project.

We hebben daarvoor alle hekwerk bouwtekeningen voor je samengesteld in onze verzameling met bouwtekeningen. Dit is een van de meest complete pakketten in zijn soort.

Je hoeft nooit meer losse bouwtekeningen te downloaden. Deze vindt je allemaal hier.

Bekijk Bouwtekeningen


De Tuinhek Bouwtekeningen zijn onderdeel van het Bouwtekeningen Pakket.

Tuinhek maken? Vermijd deze vervelende valkuilen

Bij het zelf maken van een tuinhek, zijn er verschillende problemen waar je tegenaan kunt lopen. De belangrijkste valkuilen waar je mee te maken kunt krijgen bij tuinhek maken, zijn de volgende:

 • Je maakt het tuinhek niet stevig genoeg. Dit is niet alleen vervelend voor jou, maar ook voor de buren. Het hek valt om en hier hebben de buren ook last van.
 • Je weet niet of het hek voldoet aan de wetgeving in jouw gemeente. Door je onwetendheid voldoet het hek niet en moet je het aanpassen of zelfs slopen.
 • Je weet niet goed welk hout je moet gebruiken. Door het gebruik van het verkeerde hout, raakt het hek in verval. Een paar maanden na het plaatsen van het hek, moet je weer opnieuw beginnen.

Je wil een mooi tuinhek maken, dat fier overeind blijft staan en waar je geen problemen mee kunt krijgen.

De beste manier om dit te doen, is door de juiste bouwtekening te gebruiken. Je maakt alleen een mooi en goed tuinhek als je weet wat je doet!

Zelf tuinhek maken: wat heb je nodig?

Om een mooi tuinhek te maken dat vele jaren kan blijven staan, heb je verschillende dingen nodig. De belangrijkste benodigdheden voor tuinhek zelf maken, zijn de volgende:

 • Stevig hout voor een stevig hek met een lange levensduur.
 • De juiste gereedschappen, zoals een hamer en een boor.
 • De juiste bouwmaterialen, zoals spijkers.
 • Een goede bouwtekening.

Wij helpen je graag op weg door de juiste bouwtekening voor tuinhek maken aan te bieden. De bouwtekening vertelt je welke houtsoort je moet gebruiken, maar ook welke bouwmaterialen en gereedschappen je nodig hebt.

Ook lees je in de tekening hoe je te werk moet gaan bij tuinhek maken. Gebruik je deze bouwtekening bij zelf tuinhek maken, dan kan er niets meer mis gaan.

In het Bouwtekeningen Pakket krijg je toegang tot de Tuinhek Bouwtekeningen. Uiteraard allemaal voorzien van handige tips. Daarmee wordt een tuinhek maken een fluitje van een cent.

Iedere bouwtekeningen wordt geleverd met een handleiding en een stap-voor-stap beschrijving. Dat bespaart je een hoop tijd en moeite.

Daarnaast krijg je toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen, voor elk doe-het-zelf project dat je maar kunt bedenken.

tuinhek maken problemen

tuinhek zelf maken

tuinhek maken

plat tuinhek maken

 

Tuinhek Bouwtekening (PDF)

Bouwtekeningen die je direct kunt gebruiken voor het maken van een tuinhek.

tuinhek bouwtekening

 • Binnen 2 minuten toegang tot alle Tuinhek Bouwtekeningen.
 • Handige beschrijvingen met tips en materialen die jouw helpen met het maken van een tuinhek.
 • Onbeperkt aantal Downloads van de tekeningen.
 • Bonus: Levenslang toegang tot meer dan 10.000 (TIENDUIZEND!) Bouwtekeningen voor iedere doe-het-zelf project.

Deze Tuinhek Bouwtekeningen zijn onderdeel van 10.000 andere doe-het-zelf bouwtekeningen in het Bouwtekeningen Pakket.

Download Bouwtekeningen Pakket


* Al 1.178 mensen hebben diverse Tuinhek Bouwtekeningen gedownload…


“Zelf een mooi en robuust tuinhek gemaakt”

Jan van Dijk

Onze voortuin was aan vervanging toe, en ook de buxus hadden hun beste tijd gehad. We wilden graag een mooi hekwerk in onze voortuin.

Daarom gingen we op zoek naar een mooie tuinhek, maar die dingen zijn ontzettend duur. Als hobbyist kwam al snel het idee om zelf een tuinhek te maken.

Dat viel echter tegen, omdat ik niet precies wist waar een goed hekwerk aan moest voldoen. Ik wilde voorkomen dat het hekwerk niet stevig genoeg zou zijn.

Toen kwam ik op deze bouwtekeningen terecht en dacht bij mezelf, wat moet ik met zoveel bouwtekeningen? Na wikken en wegen heb ik pakket toch aangeschaft en het is als hobbyist het beste wat ik ooit gekocht heb.

Het hekwerk is ontzettend mooi geworden (is hierboven te zien) en ik ben direct verder gegaan met het maken van een mooie brievenbus. Een aanrader voor iedere doe-het-zelver!

Jan van Dijk / Kinderdijk

Download Bouwtekeningen Pakket

Tags

top