Zelf een houthok maken

houthok tekening bouwtekening

Een Houthok maken is niet lastig, maar je moet wel op de juiste manier te werk gaan. Wij helpen je graag op weg met dit doe-het-zelf project door de juiste bouwtekening aan te bieden.

Met onze bouwtekening werk je nauwkeurig voor het beste resultaat, maar ook snel. Zelfs als onervaren doe-het-zelver kun je onze bouwtekening gebruiken voor houthok bouwen.

We hebben daarvoor alle houthok bouwtekeningen voor je samengesteld in onze verzameling met bouwtekeningen. Dit is een van de meest complete pakketten in zijn soort.

Je hoeft nooit meer losse bouwtekeningen te downloaden. Deze vindt je allemaal hier.

Bekijk Bouwtekeningen


De houthok Bouwtekeningen zijn onderdeel van het Bouwtekeningen Pakket.

Houthok maken: de mogelijke valkuilen van dit project

Ga je een houthok bouwen zonder houthok tekening, dan zijn er diverse problemen waar je tegenaan kunt lopen. De belangrijkste mogelijke valkuilen van dit doe-het-zelf project, zijn de volgende:

 • Het dak van het hout is niet waterdicht. De regen heeft vrij spel in het houthok, waardoor het hout altijd vochtig is. Het hout is totaal nutteloos voor de open haard, vervelend!
 • Je weet niet hoe je het hout het beste kunt stapelen. De wind komt niet goed tussen het hout en je hout gaat rotten.
 • Het houthok ziet er niet mooi uit. Je kijkt de hele dag tegen een lelijk hok met hout aan in je tuin. Na een tijdje begin je je hier echt aan te ergeren!
 • Het houthok is van het verkeerde materiaal gemaakt. Het hok is niet stevig en kan bij iedere harde windstoot instorten.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een houthok te kopen, maar dit is vrij duur. Daar komt nog bij dat de meeste houthokken niet aan je eisen en verwachtingen voldoen.

Wil je toch zelf een houthok maken, maar dan wel zonder in de problemen te komen? Dan gebruik je een goede houthok tekening voor dit project.

Met de juiste bouwtekening bouw je een mooi eigen houthok, helemaal naar jouw smaak. Het houthok ziet er goed uit, maar is ook uitermate geschikt voor het opslaan van grote hoeveelheden hout.

Houthok bouwen: de benodigdheden voor dit project

Er zijn verschillende dingen die je zeker nodig hebt om zelf een houthok te kunnen bouwen. De belangrijkste benodigdheden van dit project, zijn de volgende:

 • De juiste houtsoort voor het hok. Het hok moet stevig zijn, goed tegen de regen kunnen en er mooi uit zien.
 • De juiste gereedschappen om nauwkeurig en snel te kunnen werken.
 • Een goede houthok tekening, zodat je weet wat je doet.

Wij helpen je een handje met je doe-het-zelf project door een goede bouwtekening aan te bieden. Je download onze bouwtekening en kunt direct aan de slag met het bouwen van jouw houthok.

In het Bouwtekeningen Pakket krijg je toegang tot de Houthok Bouwtekeningen. Uiteraard allemaal voorzien van handige tips. Daarmee wordt een houthok maken een fluitje van een cent.

Iedere bouwtekeningen wordt geleverd met een handleiding en een stap-voor-stap beschrijving. Dat bespaart je een hoop tijd en moeite.

Daarnaast krijg je toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen, voor elk doe-het-zelf project dat je maar kunt bedenken.

houthok maken problemen

 

houthok bouwen

houthok bouwen

houthok maken

houthok maken

Houthok Bouwtekening (PDF)

Bouwtekeningen die je direct kunt gebruiken voor het maken van een houthok.

houthok tekening bouwtekening

 

 • Binnen 2 minuten toegang tot alle Houthok Bouwtekeningen.
 • Handige beschrijvingen met tips en materialen die jouw helpen met het maken van een houthok.
 • Onbeperkt aantal Downloads van de tekeningen.
 • Bonus: Levenslang toegang tot meer dan 10.000 (TIENDUIZEND!) Bouwtekeningen voor iedere doe-het-zelf project.

Deze Houthok Bouwtekeningen zijn onderdeel van 10.000 andere doe-het-zelf bouwtekeningen in het Bouwtekeningen Pakket.

Download Bouwtekeningen Pakket


* Al 1.178 mensen hebben diverse Houthok Bouwtekeningen gedownload…


“Zelf een mooi en robuust houthok gemaakt”

Jan van Drunen

We hebben een fijne vuurkorf in de tuin staan en een mooie openhaard in huis. Van de buren hadden we een enorm veel haardhout blokken gehad die we zo konden gebruiken.

Maar waar sla je die dingen op? Ik heb ze tegen de schutting aangelegd en de houtblokken waren niet meer te gebruiken. Al het hout was vochtig en de schutting was er niet mooier op geworden.

Ik had een houthok nodig en wist niet goed waar ik moest beginnen. Toen kwam ik op deze website en heb het pakket gekocht. Ik was wat argwanend met twee linkerhanden, maar de bouwtekeningen waren erg duidelijk.

We zijn erg tevreden over het resultaat.

Jan van Drunen / Waalwijk

Download Bouwtekeningen Pakket

Tags

top