Nieuw huis laten bouwen? Vergeet deze 4 dingen niet

De droom van wellicht iedereen: een eigen huis laten bouwen. Is deze droom werkelijkheid geworden voor jou? Gefeliciteerd! Nu mag de voorpret beginnen en kun je alvast ideeën opdoen, nadenken wat je precies wil en kun je alvast het een en ander regelen. Er zijn in ieder geval een aantal dingen die je niet mag vergeten bij het laten bouwen van een nieuw huis.

1. Duurzaam bouwen

Tegenwoordig is het ontzettend belangrijk om stil te staan bij het milieu. Zo ook in de bouw: duurzaamheid staat steeds vaker voorop. Dit is het moment om ook jouw steentje hieraan bij te dragen. En wanneer we het hebben over duurzaam bouwen hebben we het niet alleen over de verduurzaming van jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld ook nadenken over natuurinclusief bouwen. Dat is een duurzame manier van bouwen waarbij de biodiversiteit zo veel mogelijk wordt behouden. Zo kun je bijvoorbeeld een vleermuiskast in jouw gevel plaatsen, jouw dak voorzien van planten en kiezen voor een groene gevel.

2. Eventuele vergunningen aanvragen

Zijn de bouwplannen van jouw woning al bekend? Dan is het belangrijk om je te verdiepen in eventuele vergunningen. Zo is de kans groot dat je een vergunning bij de gemeente moet aanvragen om überhaupt een huis te mogen bouwen. Bij het aanvragen van een vergunning is het goed om te weten dat je hiervoor eerst de juiste documenten in handen moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan de bouwtekeningen, de kosten van de bouw en de omschrijving van de bouw.

3. Schakel op tijd een aannemer in

Wanneer je een huis wil laten bouwen, is het belangrijk om te kiezen voor een aannemer. Bij het bouwen van een huis heb je namelijk allerlei vakmannen nodig: denk bijvoorbeeld aan een timmerman, een loodgieter en een constructeur. Een aannemer heeft connecties met al deze vakmannen en weet exact welke mensen hij hiervoor kan vragen. De aannemer regelt dus eigenlijk alles omtrent de verbouwing. Bovendien scheelt dat voor jou weer een boel tijd en geregel.

4. Denk aan het budget

We kunnen er niet omheen draaien dat het laten bouwen van een woning niet zozeer goedkoop is. Het is daarom belangrijk om een budget voor jezelf op te stellen, zodat dit voor jou houvast kan bieden. Je kunt hiervoor hulp inschakelen van een hypotheekadviseur. Bovendien kun je voor jezelf op een rijtje zetten wat de precieze uitgaven zijn rondom het huis. Zo weet je precies of je nog binnen je budget zit. Houd ook in je achterhoofd dat je altijd te maken gaat krijgen met onvoorziene kosten.

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.