Alles over een boorhamer of een roterende hamer

boorhamer

Een boorhamer is een type elektrisch gereedschap dat een hamerende werking gebruikt om in beton en andere harde materialen te boren. Er zijn drie hoofdtypen boorhamers: SDS-plus, SDS-max en spline drive. In deze blogpost bespreken we de verschillende soorten boorhamers en hun kenmerken, zodat u de beste voor uw behoeften kunt kiezen.

Soorten boorhamers

Er zijn drie hoofdtypen boorhamers: SDS-plus, SDS-max en Spline drive. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen

SDS-plus boorhamers

SDS-plus boorhamers zijn het meest voorkomende type boorhamer. Ze zijn kleiner en lichter dan andere types boorhamers, waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn. Bovendien hebben ze een snelspanboorhouder waarmee u de bits kunt verwisselen zonder sleutel. SDS-plus boorhamers zijn ideaal voor lichte tot middelzware toepassingen, zoals het boren van gaten voor verankering of het ophangen van planken.

SDS-max boorhamers

SDS-max boorhamers zijn het zwaarste en krachtigste type boorhamer. Ze hebben een grote slagenergie, waardoor ze ideaal zijn voor zware toepassingen zoals het doorbreken van dikke betonnen muren. Bovendien hebben ze een variabele snelheidstrekker die u meer controle geeft over de snelheid van het hameren.

Spline drive boorhamers

Spline drive boorhamers zijn vergelijkbaar met SDS-max boorhamers wat betreft vermogen en prestaties. Ze hebben echter een ander type boorhouder die compatibel is met bits met spline-aandrijving. Spline drive bits zijn minder gebruikelijk dan SDS-max of SDS-plus bits, dus u kunt ze misschien niet vinden bij uw plaatselijke ijzerhandel.

Wat is het verschil tussen een klopboormachine en een boorhamer?

Boormachines zijn een van de meest veelzijdige en meest gebruikte gereedschappen in een arsenaal voor woningverbetering. Maar met alle verschillende soorten en maten boormachines die verkrijgbaar zijn, kan het moeilijk zijn om te weten welke boormachine geschikt is voor de klus. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een klopboormachine en een boorhamer?

Klopboormachine

Een klopboormachine is een boormachine die gaten maakt in beton of ander metselwerk. Deze boren zijn doorgaans kleiner en lichter dan boorhamers, waardoor ze gemakkelijker te hanteren en veelzijdiger zijn. Bovendien hebben klopboormachines meestal een hogere snelheid, waardoor ze ideaal zijn voor het boren van kleine gaten.

Boorhamer

Boorhamers daarentegen zijn ontworpen voor grotere projecten. Dit krachtige gereedschap gebruikt een beitelbeweging om door dik beton of metselwerk heen te breken. Boorhamers zijn meestal zwaarder en moeilijker te bedienen dan klopboormachines, maar ze kunnen zelfs de moeilijkste oppervlakken snel bewerken.

Bij het kiezen van een boormachine voor uw volgende project moet u rekening houden met het soort materiaal waarmee u werkt en de grootte van het gat dat u moet maken. Met het juiste gereedschap in de hand ligt elk project binnen handbereik.

Koop de beste boorhamer!

Roterende hamers zijn een type elektrisch gereedschap dat een hamerende actie gebruikt om in beton en andere harde materialen te boren. Er zijn drie hoofdtypen boorhamers: SDS-plus, SDS-max en spline drive. In deze blogpost bespreken we de verschillende soorten boorhamers en hun kenmerken, zodat u de beste voor uw behoeften kunt kiezen.

Andere Elektrisch gereedschap:

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.