Zelf een Pergola maken

pergola bouwtekening

Een pergola maken in je tuin is erg leuk om te doen. Het geeft je tuin een bijzonder mooie uitstraling als de pergola’s met klimop planten begroeit zijn.

Het is niet moeilijk om zelf een pergola te maken, maar toch gaat dit bij een aantal mensen niet helemaal goed.

Wil je zelf een pergola maken, maar weet je niet precies wat je moet doen? Dan is het onverstandig om te starten met een pergola bouwen. Eenmaal vast in de grond, is het nagenoeg onmogelijk om de balken nog te verplaatsen.

Wat je nodig hebt is een goede pergola bouwtekening. We hebben daarvoor alle pergola bouwtekeningen voor je samengesteld in ons bouwtekeningen pakket. Dit is een van de meest complete pakketten in zijn soort. In een bouwtekening lees je wat je hiervoor nodig hebt, maar ook hoe je de pergola moet verankeren etc.

Je hoeft nooit meer losse bouwtekeningen te downloaden. Deze vindt je allemaal hier.

De Pergola Bouwtekeningen zijn onderdeel van het Bouwtekeningen Pakket.

De mogelijke problemen van een pergola maken

Het heeft nogal wat voeten in de aarde om een pergola te maken. Je zit met verankeringen, weer elementen en niet onbelangrijk; de locatie. Pas daarom op voor de volgende problemen:

  • De balken van de pergola zitten niet diep genoeg in de grond. De pergola wordt instabiel en kan bij een flinke windvlaag omvallen.
  • De pergola plaats je op een verkeerde plek. Bij het inslaan van de palen raak je leidingen of kabels. Waardoor er stroom uitvalt of zelfs lekkages op kunnen treden.
  • Je hebt geen RVS of messing verbindingsstukken gebruikt. Daardoor gaat de verbinding in het hout roesten en wordt je pergola fragieler

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een pergola kant-en-klaar te kopen, maar heb je gezien hoe duur die dingen zijn?

Ook kun je er voor kiezen om gewoon te beginnen met bouwen. Met het risico dat je de balken te ver uit elkaar plaatst, of dat ze niet recht staan. Ook neem je het risico dat je leidingen of stroomkabels raakt.

We raden je aan om een goede bouwtekening te gebruiken die je helpt om al deze problemen te ondervangen.

Een pergola bouwen: wat heb je nodig?

Je hebt verschillende dingen nodig om zelf een mooie pergola te kunnen maken. De belangrijkste benodigdheden voor dit project zijn:

  • De juiste materialen, zoals stevig hout.
  • De juiste gereedschappen, zoals een schop en boormachine.
  • Een goede bouwtekening, die jou helpt de juiste stappen te volgen.

Een goede bouwtekening is een must bij het zelf maken van een pergola. Op de tekening zie je wat je nodig hebt, maar ook hoe je stap-voor-stap te werk moet gaan.

Heb je de bouwtekening voor het project in je bezit, dan kan er eigenlijk niets meer fout gaan. Om jou op weg te helpen, kun je op deze pagina de bouwtekening voor je eigen pergola downloaden.

In het Bouwtekeningen Pakket krijg je toegang tot alle Pergola Bouwtekeningen die we hebben. Uiteraard allemaal voorzien van handige tips. Daarmee wordt een zelf een kapstok pergola een fluitje van een cent.

Iedere bouwtekeningen wordt geleverd met een handleiding en een stap-voor-stap beschrijving. Dat bespaart je een hoop tijd en moeite.

Daarnaast krijg je toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen, voor elk doe-het-zelf project dat je maar kunt bedenken.

pergola maken
pergola bouwen
zelf pergola maken

Meer dan 10.000 bouwtekeningen

Alle Bouwtekeningen bekijken en downloaden met het Bouwtekeningen Pakket

Binnen 2 minuten direct toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen.

STAP VOOR STAP begeleiding die jouw helpen met je Doe-Het-Zelf project.

HONDERDEN Doe-Het-Zelvers al geholpen met hun project!

Bonus: Levenslang Toegang tot alle bouwtekeningen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe bouwtekeningen te kopen.

Al 1.978 Doe-Het-Zelvers hebben het Bouwtekeningen Pakket gedownload

“Kunt u voor ons een pergola maken?”

Bedankt voor de bouwtekeningen! We kunnen nu een schitterende pergola maken met uw bouwtekening.

Fijn ook dat u voor ons een aparte bouwtekening wil maken van een enkele pergola. We gaan deze nu op een schitterend plekje zetten in onze tuin.

Jules Uylen / Brugge

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.