Zelf een Kapstok maken

kapstok bouwtekening

Een kapstok maken kan je veel geld besparen, aangezien je in dit geval enkel in de materialen van de kapstok hoeft te investeren.

Het is niet moeilijk om zelf een kapstok te maken, maar toch gaat dit bij veel mensen niet helemaal goed.

Wil jij zelf een kapstok maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan heb je de juiste bouwtekening nodig.

We hebben daarvoor alle kapstok bouwtekeningen voor je samengesteld in ons bouwtekeningen pakket. Dit is een van de meest complete pakketten in zijn soort. In een bouwtekening lees je wat je hiervoor nodig hebt, maar ook hoe je de kapstok moet maken.

Je hoeft nooit meer losse bouwtekeningen te downloaden. Deze vindt je allemaal hier.

De kapstok Bouwtekeningen zijn onderdeel van het Bouwtekeningen Pakket.

De mogelijke problemen van kapstok maken

Het zelf maken van een kapstok is niet zo moeilijk, maar er zijn wel enkele problemen waar je tegenaan kunt lopen. De meest voorkomende problemen bij kapstok zelf maken, zijn de volgende:

  • Je weet niet goed hoe je zelf een kapstok moet maken. Daarom wordt het project één grote chaos. Is de kapstok eindelijk af, dan valt je bouwwerk zomaar uit elkaar.
  • Je weet niet welke materialen je moet gebruiken voor de kapstok. De kapstok gaat uitzetten, is niet stevig of ziet er gewoon niet mooi uit.
  • Je neemt de verkeerde afmetingen voor de kapstok. De kapstok is te laag, te hoog of er passen helemaal geen jassen over de haakjes. Onhandig!

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een kapstok te kopen, maar dit is veel duurder. Kun je echt geen kapstok vinden die je mooi vindt en die binnen jouw budget valt?

Dan kun je alsnog zelf een kapstok bouwen, maar dan wel met de juiste bouwtekening. Je maakt een prachtige kapstok die helemaal aan jouw eisen voldoet, voor een kleine investering.

Zelf kapstok maken: wat heb je nodig?

Je hebt verschillende dingen nodig om zelf een mooie kapstok te kunnen maken. De belangrijkste benodigdheden voor dit project, zijn de volgende:

  • De juiste materialen, zoals stevig hout.
  • De juiste gereedschappen, zoals een hamer en een boor.
  • Een goede bouwtekening, die jou helpt de juiste stappen te volgen.

Een goede bouwtekening is een must bij het zelf maken van een kapstok. Op de tekening zie je wat je nodig hebt voor het project, maar ook hoe je moet werken.

Heb je de bouwtekening voor het project in je bezit, dan kan er eigenlijk niets meer fout gaan. Om jou op weg te helpen, kun je op deze pagina de bouwtekening voor je eigen kapstok downloaden.

In het Bouwtekeningen Pakket krijg je toegang tot alle Kapstok Bouwtekeningen die we hebben. Uiteraard allemaal voorzien van handige tips. Daarmee wordt een zelf een kapstok maken een fluitje van een cent.

Iedere bouwtekeningen wordt geleverd met een handleiding en een stap-voor-stap beschrijving. Dat bespaart je een hoop tijd en moeite.

Daarnaast krijg je toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen, voor elk doe-het-zelf project dat je maar kunt bedenken.

Voorbeelden van zelfgemaakte kapstokken

kapstok maken
kapstok zelf maken
zelf kapstok maken

Meer dan 10.000 bouwtekeningen

Alle Bouwtekeningen bekijken en downloaden met het Bouwtekeningen Pakket

Binnen 2 minuten direct toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen.

STAP VOOR STAP begeleiding die jouw helpen met je Doe-Het-Zelf project.

HONDERDEN Doe-Het-Zelvers al geholpen met hun project!

Bonus: Levenslang Toegang tot alle bouwtekeningen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe bouwtekeningen te kopen.

Al 1.978 Doe-Het-Zelvers hebben het Bouwtekeningen Pakket gedownload

“Zelf een kapstok maken was een eitje”

In ons nieuwe authentieke huis hadden we in de hal geen ruimte om onze oude kapstok mee te nemen.

We wilden graag de kapstok in de stijl van het huis hebben en besloten daarom op zoek te gaan naar een stijl kapstok.

Deze vonden we alleen niet en hebben besloten om zelf een kapstok te maken in die stijl. Het probleem was dat ik niet zo handig ben en op zoek was naar een goede bouwtekening.

Deze hebben we op deze website gevonden en daar zijn we erg blij mee. De tekeningen zijn duidelijk en we hebben nu een schitterende kapstok hangen.

Ik wil ook beginnen met het maken van een lamp en het bouwen van een schuur.

Jan Boelens / Tiel

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.