Zelf een Kattenhuis maken

kattenhuis bouwtekening

Een kattenhuis maken is een leuke manier om je steentje bij te dragen aan het leven van je kat. Het geeft je kat een plekje om zichzelf terug te trekken en daardoor wordt het beestje gelukkiger.

Het is niet moeilijk om zelf een kattenhuis te maken, als je tenminste weet wat je moet doen.

Wil je zelf een kattenhuis maken, maar weet je niet precies wat je moet doen? Dan is het niet verstandig om te beginnen met bouwen. Je huisdier stelt kan namelijk behoorlijk kieskeurig zijn en wanneer het kattenhuis niet bevalt, zal ze er ook niet in gaan liggen.

Wat je nodig hebt is een goede kattenhuis bouwtekening. We hebben daarvoor alle kattenhok bouwtekeningen voor je samengesteld in ons bouwtekeningen pakket. Dit is een van de meest complete pakketten in zijn soort. In PDF lees je wat je hiervoor nodig hebt, maar ook handige tips voor het zelf maken van een kattenhuis voor buiten.

Je hoeft nooit meer losse bouwtekeningen te downloaden. Deze vindt je allemaal hier.

De Kattenhuis Bouwtekeningen zijn onderdeel van het Bouwtekeningen Pakket.

De mogelijke problemen van een kattenhuis maken

Het kan een behoorlijk obstakel worden als je niet weet hoe je een kattenhuis moet maken. Je zit met de wensen van de kat, afmetingen en of het beestje zichzelf wel veilig voelt in het hok. Pas daarom op voor de volgende problemen:

  • Het kattenhuis is niet goed in elkaar gezet. Daardoor heeft het hok scherpe randjes en kan je kat zich daar aan verwonden.
  • Heb je het hout wel geschuurd? Een kat kan zich behoorlijk bezeren aan splinters en andere scherpe punten.
  • Is het hok wel groot en veilig genoeg? Jij vindt misschien van wel, maar denkt je kat daar ook zo over?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een kattenhuis kant-en-klaar te kopen, maar heb je gezien hoe duur die hokken zijn?

Ook kun je er voor kiezen om gewoon te beginnen met bouwen. Met het risico dat je de kattenhuis op een verkeerde manier op bouwt. En daarmee het risico neemt dat je kat niet in het kattenhuis plaats zal nemen.

We raden je aan om een goede bouwtekening te gebruiken die je helpt om deze valkuilen te vermijden.

Kattenhuis voor buiten zelf maken: wat heb je nodig?

Je hebt verschillende dingen nodig om zelf een mooie poezenhok te kunnen maken. De belangrijkste benodigdheden voor dit project zijn:

  • De juiste materialen, zoals stevig en goed geschuurd hout.
  • De juiste gereedschappen, zoals een schuurmachine en boormachine.
  • Een goede bouwtekening, die jou helpt de juiste stappen te volgen.

Een goede bouwtekening is een must bij het zelf maken van een poezenhok. Op de tekening zie je wat je nodig hebt, maar ook hoe je stap-voor-stap te werk moet gaan.

Heb je de bouwtekening voor het project in je bezit, dan kan er eigenlijk niets meer fout gaan. Om jou op weg te helpen, kun je op deze pagina de bouwtekening voor je eigen kattenhuis downloaden.

In het Bouwtekeningen Pakket krijg je toegang tot alle Kattenhok Bouwtekeningen die we hebben. Uiteraard allemaal voorzien van handige tips. Daarmee wordt een zelf een kattenhok maken een fluitje van een cent.

Iedere bouwtekeningen wordt geleverd met een handleiding en een stap-voor-stap beschrijving. Dat bespaart je een hoop tijd en moeite.

Daarnaast krijg je toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen, voor elk doe-het-zelf project dat je maar kunt bedenken.

kattenhuis maken
kattenhuis voor buiten zelf maken
kattenhuisjes zelf maken

Meer dan 10.000 bouwtekeningen

Alle Bouwtekeningen bekijken en downloaden met het Bouwtekeningen Pakket

Binnen 2 minuten direct toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen.

STAP VOOR STAP begeleiding die jouw helpen met je Doe-Het-Zelf project.

HONDERDEN Doe-Het-Zelvers al geholpen met hun project!

Bonus: Levenslang Toegang tot alle bouwtekeningen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe bouwtekeningen te kopen.

Al 1.978 Doe-Het-Zelvers hebben het Bouwtekeningen Pakket gedownload

“Mijn kat is gelukkig met haar hok”

Mijn kat had nog geen eigen poezenhok en die wilden we graag eentje aanschaffen. We schrokken van de prijzen voor zo’n hok en hadden besloten dat we dit beslist zelf konden maken.

Ik had echter geen idee waar ik moest beginnen en ben op zoek gegaan naar een goede bouwtekening. De beste bouwtekening heb ik uiteindelijk hier gevonden.

Vooraf had ik wat twijfels of het iets voor mij was. Ik ben namelijk niet zo handig met klussen en dan nog betalen voor zo’n pakket. Ik wist het niet…

Toch hebben we de stap gewaagd en zijn er meer dan tevreden over. De bouwtekeningen zijn erg helder en zelfs ik kan ze volgen. Voor mensen die een mooi hok voor hun katten willen maken, zou ik dit pakket van harte aan willen raden.

Janus van Trier / Brugge

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.