Zelf een Kweekkast Maken

zelf een kweekkast maken

Een kweekkast maken lijkt eenvoudig, maar dit is moeilijker dan je denkt. Maak je een foutje bij zelf kweekkast maken, dan kun je jouw kweekkast namelijk meteen weggooien.

Om dit te voorkomen, gebruik je een bouwtekening. Je neemt niet zomaar een bouwtekening, maar gebruikt de bouwtekening die wij zorgvuldig hebben opgesteld.

Dit is de meest complete pakketten in zijn soort. In PDF lees je wat je hiervoor nodig hebt, maar ook handige tips voor het zelf maken van een kweekkast voor je (wiet)plantjes.

Je hoeft nooit meer losse bouwtekeningen te downloaden. Deze vindt je allemaal hier.

De Kweekkast Bouwtekeningen zijn onderdeel van het Bouwtekeningen Pakket.

Kweekkast maken: een project met veel valkuilen

Zelf een kweekkast maken lijkt eenvoudig, maar in feite heeft dit project veel mogelijke valkuilen. De belangrijkste valkuilen die jouw doe-het-zelf project kunnen verpesten, zijn de volgende:

  • De kweekkast is niet goed in elkaar gezet. Wordt de kast te zwaar, dan valt de kweekkast gewoon uit elkaar.
  • De kweekkast is te klein. Planten hebben hierdoor geen ruimte om te groeien en geen enkele plant komt uit.
  • De kweekkast laat te weinig licht door. De zaadjes komen niet uit en al je inspanningen zijn voor niets geweest.
  • De kweekkast is niet goed geïsoleerd. Er gaat veel warmte verloren en hier hebben de zaadjes last van. Door het gebrek aan warmte, kunnen ze niet goed groeien.
  • De kweekkast is niet van voldoende kwaliteit. Hierdoor gaat de kast niet lang mee en moet je over een jaar weer aan de slag.

Zoals je ziet, kan er veel mis gaan bij dit project. De enige manier om bovenstaande valkuilen te omzeilen, is door een goede bouwtekening te gebruiken.

Met een goede bouwtekening maak je namelijk een mooie en bovendien goed werkende kweekkast.

Deze kweekkast ziet er niet alleen netjes uit, maar ondersteunt plantjes bovendien optimaal bij het groeien.

Zelf een kweekkast maken, dit heb je nodig…

Wil je zelf een kweekkast maken? Dan is het goed om te weten wat je nodig hebt voor dit project. De volgende benodigdheden zijn in ieder geval onmisbaar bij zelf kweekkast maken:

  • De juiste materialen voor de kweekkast.
  • De juiste gereedschappen voor het in elkaar zetten van de kast.
  • Een goede bouwtekening voor zelf kweekkast maken.
  • Voldoende tijd, motivatie en geduld.

Wij helpen je graag door de bouwtekening voor kweekkast maken aan te bieden. Met onze bouwtekening maak je niet alleen een mooie kweekkast, maar ook een hoogwaardige.

Dit is een kweekkast die ruim genoeg is, voldoende licht doorlaat en bovendien goed isoleert. Met de kweekkast van onze bouwtekening groeien jouw plantjes gegarandeerd als kool.

In het Bouwtekeningen Pakket krijg je toegang tot alle Kweekkast Bouwtekeningen die we hebben. Uiteraard allemaal voorzien van handige tips. Daarmee wordt een zelf een kweekkast maken een fluitje van een cent.

Iedere bouwtekeningen wordt geleverd met een handleiding en een stap-voor-stap beschrijving. Dat bespaart je een hoop tijd en moeite.

Daarnaast krijg je toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen, voor elk doe-het-zelf project dat je maar kunt bedenken.

kweekkast maken wietplant mislukt
zelf kweekkast maken
kweekkast maken
zelf een kweekkast maken

Meer dan 10.000 bouwtekeningen

Alle Bouwtekeningen bekijken en downloaden met het Bouwtekeningen Pakket

Binnen 2 minuten direct toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen.

STAP VOOR STAP begeleiding die jouw helpen met je Doe-Het-Zelf project.

HONDERDEN Doe-Het-Zelvers al geholpen met hun project!

Bonus: Levenslang Toegang tot alle bouwtekeningen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe bouwtekeningen te kopen.

Al 1.978 Doe-Het-Zelvers hebben het Bouwtekeningen Pakket gedownload

“Mijn plantjes groeiden als kool”

Al mijn vrienden kweekten zelf hun eigen wietplantjes in een gekochte kweekkast. Veel oogsten mislukten en we vonden dat erg jammer.

Uiteindelijk las ik op een forum dat je het beste zelf een kweekkast kunt maken. Zo heb je zelf alles in eigen hand en kun je de kas helemaal op maat maken voor eigen gebruik.

Dit wilde ik ook gaan doen, alleen had ik geen idee hoe ik zo’n kweekkast moest maken. Via een leraar kwam ik op deze website en ik was er een beetje huiverig voor.

Ik had namelijk helemaal niet zo veel tekeningen nodig en wilde alleen die van de kas hebben. Toch heb ik het pakket geprobeerd en het is me ontzettend goed bevallen.

Mijn vader heeft de bouwtekeningen ook ontdekt en die is al volop aan de slag met het maken van een badmeubel en heeft plannen om een overkapping te maken. Ik raad dit iedere doe-het-zelf kweker aan!

Mark Benningen / Houten

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.