Zelf Houten Stoel Maken

houten stoel bouwtekening

Een stoel maken van hout, wie wil dat nou niet? Niet alleen is zelf een houten stoel maken een uitdagend klusje. Ook heeft een zelfgemaakte houten stoel een sfeervolle uitstraling!

Ideaal voor het opvrolijken van je saaiere ruimtes in huis. Zelf een stoel maken vergt de nodige voorbereidingen. Welke houtsoort is geschikt voor een stoel? Welk gereedschap heb ik nodig?

Je vindt hier in het bouwtekeningen pakket diverse bouwtekeningen die je kunt gebruiken voor het maken van een houten stoel. Bovendien heb je dan de unieke mogelijkheid om voor de prijs van één bouwtekening, meer dan 10.000 bouwtekeningen te downloaden!

Bekijk Bouwtekeningen

De Stoel Bouwtekeningen zijn onderdeel van het Bouwtekeningen Pakket.

Houten stoel maken: welke problemen kan ik tegenkomen?

Zelf een stoel maken lijkt soms makkelijker dan dit in werkelijkheid blijkt te zijn. Bij het maken van een stoel komt veel meer kijken, dan mensen op voorhand vermoeden.

Daarbij wil je natuurlijk een zo mooi mogelijk eindresultaat! Een scheve stoel of een stoel met splinters past immers niet in je interieur. Problemen die op kunnen spelen bij zelf een stoel maken zijn onder meer:

 • De stoel staat niet recht en wiebelt op z’n poten. Het wiebelen van de stoel gaat ten koste van het comfort wat de stoel biedt.
 • Je kunt het verkeerde hout gebruiken bij het maken van de stoel. Als gevolg hiervan gaat het hout werken, waardoor deze niet meer recht staat.
 • Bij het gebruik van de verkeerde verbindingen wordt de stoel minder stevig. In het ergste geval stort de stoel in elkaar, met ernstig letsel tot gevolg.
 • Doordat het hout niet goed geschuurd is zitten er nog splinters aan de randen. Je kinderen kunnen zich hier ernstig aan schaven.

Je bent natuurlijk op zoek naar de mogelijkheid om een mooie zelfgemaakte houten stoel te maken. Een stoel die past bij je interieur en een groot comfort biedt. Daarbij moet de stoel je partner tevreden stellen.

Zelf een stoel maken? Zo ga je aan de slag.

Voordat je aan de slag gaat met het stoel maken, dien je de nodige voorbereidingen te treffen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je over het juiste gereedschap beschikt. Download vooraf een bouwtekening voor een zelfgemaakte stoel. Een bouwtekening vertelt je onder meer:

 • Welke materialen je nodig hebt voor het maken van de stoel.
 • De houtsoort die het meest geschikt is voor de ontwikkeling van een stoel.
 • Welk gereedschap noodzakelijk is bij het maken van een stoel.
 • Hoe je de houtverbindingen moet gebruiken om de stoel te maken.

Moet je nieuw gereedschap kopen om de stoel te kunnen maken? Kies dan altijd voor de wat duurdere variant. Zo wordt het eindresultaat mooier en kun je langer vooruit met het gereedschap.

In het Bouwtekeningen Pakket krijg je toegang tot alle Stoel Bouwtekeningen die we hebben. Uiteraard allemaal voorzien van handige tips. Daarmee wordt een houten stoel maken een fluitje van een cent.

Iedere bouwtekeningen wordt geleverd met een handleiding en een stap-voor-stap beschrijving. Dat bespaart je een hoop energie en onnodig tijdsverlies.

Daarnaast krijg je toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen, voor elk doe-het-zelf project dat je maar kunt bedenken.

wiebel stoel is niet comfortabel

houten stoel maken

stoel maken

zelf stoel maken

Houten Stoel Bouwtekening (PDF)

Bouwtekeningen die je direct kunt gebruiken voor het bouwen van een stoel.

houten stoel bouwtekening

 • Binnen 2 minuten toegang tot alle Stoel Bouwtekeningen.
 • Handige beschrijvingen met tips en materialen die jouw helpen met het maken van een houten stoel.
 • Onbeperkt aantal Downloads van de tekeningen.
 • BonusLevenslang toegang tot meer dan 10.000 (TIENDUIZEND!) Bouwtekeningen voor iedere doe-het-zelf project.

Deze stoel bouwtekeningen zijn onderdeel van 10.000 andere doe-het-zelf bouwtekeningen in het Bouwtekeningen Pakket.

Download Bouwtekeningen Pakket


* Al 1.478 mensen hebben diverse stoel bouwtekeningen gedownload…


“Een mooie set stoelen voor de buitentafel”

Ferry Muijen

 

We hadden het idee om onder onze zelfgemaakte overkapping een mooie tafel met bijbehorende stoelen te plaatsen. Een massief houten tafel die we onder de overkapping wilden plaatsen.

We konden alleen geen geschikte stoelen vinden bij de bouwmarkt, daarom besloten we om zelf aan de slag te gaan. Echter hadden we geen idee hoe we zo’n set stoelen konden maken.

We waren bang dat ze dan zouden wankelen en het een grote flop zou worden. Toen kwamen we op deze website terecht en twijfelden of er een goede bouwtekening tussen zou zitten.

Toch hebben we het pakket gekocht en zijn we er erg tevreden over. De stoelen zijn in onze ogen perfect gelukt en we willen misschien ook een een eigen schuurtje bouwen in de tuin. Echt een aanrader!

Ferry Muijen / Beverwijk

Download Bouwtekeningen Pakket

Tags

top