Zelf een Houten Trap Maken

houten trap kwartslag bouwtekening

Zelf een trap maken kan ontzettend leuk zijn en je daarbij veel geld besparen! Wie wil er immers geen zelfgemaakte houten trap in huis?

Zelf een houten trap maken biedt je daarbij het voordeel dat je de trap helemaal naar eigen wens kunt samenstellen. Welke kleur geef je de trap? Welk materiaal gebruik je voor de bekleding van de trap? Enzovoorts.

Je vindt het allemaal hier in het bouwtekeningen pakket. Bovendien heb je dan de unieke mogelijkheid om voor de prijs van één bouwtekening, meer dan 10.000 bouwtekeningen te downloaden!

De Houten Trap Bouwtekeningen zijn onderdeel van het Bouwtekeningen Pakket.

Houten trap maken: Wat kan er fout gaan?

Een trap maken lijkt soms makkelijker dan het is! De houten traptreden op de bestaande vorm van de trap aanbrengen, bekleding erover en klaar. Toch is dit vaak niet zo makkelijk als men op voorhand verwacht:

  • De traptreden kunnen wankel aanvoelen en je het gevoel geven dat je er ieder moment doorheen kan zakken.
  • De traptreden kunnen ontzettend kraken. Iedere keer dat gebulder als mensen naar boven- of beneden lopen. Het kan je nachtrust ontzettend verstoren.
  • De leuning is niet stevig genoeg en kan afbreken. Daardoor kan jij of je kind lelijk op de trap ten val komen en naar beneden donderen. Met alle gevolgen van dien.
  • Wellicht heb je de verkeerde verbindingen gebruikt bij het plaatsen van de trap. Hierdoor is je trap veel minder stevig dan je gehoopt had en kan deze in het ergste geval uit elkaar vallen.

Wat je wel wilt bij zelf een trap maken is een stevige, oerdegelijke trap van het juiste hout. Het moet een trap zijn waar je jaren meer vooruit kunt, zonder hier voortdurend onderhoud aan uit te moeten voeren.

Zelf een trap maken: Aan de slag!

Nu je weet wat er fout kan gaan is het tijd om aan de slag te gaan! Een goede voorbereiding is hierbij van groot belang. Zo maak je de kans op fouten bij het zelf maken van je houten trap minimaal:

  • Mogelijk beschik je niet over het juiste materiaal, waardoor er alsnog problemen op kunnen spelen. Zorg daarom altijd voor het juiste hout en gereedschap!
  • Mogelijk heb je geen bouwtekening voor de trap, waardoor deze scheef en instabiel wordt. Download daarom vooraf een bouwtekening voor zelf een trap maken!
  • Ook het ontbreken van de juiste verbindingen kan een obstakel vormen. Zoek vooraf uit welke verbindingen je nodig hebt.
kapotte trap
trap maken
houten trap maken
zelf houten trap maken

Deze trap bouwtekeningen zijn onderdeel van 10.000 andere doe-het-zelf bouwtekeningen in het Bouwtekeningen Pakket.

Meer dan 10.000 bouwtekeningen

Alle Bouwtekeningen bekijken en downloaden met het Bouwtekeningen Pakket

Binnen 2 minuten direct toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen.

STAP VOOR STAP begeleiding die jouw helpen met je Doe-Het-Zelf project.

HONDERDEN Doe-Het-Zelvers al geholpen met hun project!

Bonus: Levenslang Toegang tot alle bouwtekeningen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe bouwtekeningen te kopen.

Al 1.978 Doe-Het-Zelvers hebben het Bouwtekeningen Pakket gedownload

“Een mooie trap in huis”

We wilden graag een houten trap naar de zolder maken, omdat we daareen vlizotrap hadden. Dit was voor ons niet wenselijk en zijn we begonnen met onze zoektocht.

Al snel kwamen we tot de conclusie dat het erg duur zou worden en besloten om het zelf te gaan maken. We zijn beide niet vies van een mooie uitdaging en dit zou hem worden.

Hiervoor hadden we wel een goede bouwtekening nodig en ik kwam op deze website uit. Ik had mijn twijfels, maar heb uiteindelijk toch besloten om het te doen.

Nog geen moment spijt van gehad. Er staat een schitterende en degelijke houten trap naar zolder. We zijn nu ook aan het kijken voor of we zelf een steigerhouten bed maken of misschien toch kiezen voor een steigerhouten wandbord.

Jaap de Bruin / Zaandam

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.