Zelf Raamluiken Maken

raamluik bouwtekening

Raamluiken maken kan je veel geld besparen. Maak je jouw raamluiken namelijk zelf, dan hoef je enkel in de materialen van de luiken te investeren.

Door geen kant-en-klare luiken te kopen, kun je honderden euro’s besparen. Zie jij dit wel zitten, maar weet je niet hoe je jouw raamluiken zelf moet make? Dan wordt het tijd om een bouwtekening van een luik te downloaden.

Bovendien heb je dan de unieke mogelijkheid om voor de prijs van één bouwtekening, meer dan 10.000 bouwtekeningen te downloaden!

Bekijk Bouwtekeningen

De Raamluik Bouwtekeningen zijn onderdeel van het Bouwtekeningen Pakket.

Raamluiken maken: de mogelijke valkuilen

Bij het zelf maken van raamluiken, zijn er diverse problemen waar je mee te maken kunt krijgen. De belangrijkste mogelijke valkuilen van dit project, zijn de volgende:

 • Je hebt het verkeerde hout gebruikt voor de luiken. De luiken gaan uitzetten en gaan scheef staan. Na een tijdje zien de raamluiken er niet meer mooi uit.
 • Je hebt de verkeerde houtverbindingen gebruikt. De luiken zijn hierdoor instabiel en kunnen bij iedere storm uit elkaar vallen.
 • Je weet niet hoe je een raamluik moet maken. Het raamluik wordt hierdoor niet mooi, gaat snel kapot of voldoet gewoon niet aan je eisen.
 • Het raamluik heeft de verkeerde afmetingen. Het luik sluit niet goed en de praktische meerwaarde van het zelfgemaakte raamluik is weg. Je kunt het luik nu namelijk niet gebruiken om het raam te verduisteren.
 • Het luik zit niet goed in elkaar. Het piept en kraakt als het waait en het valt bij harde wind zelfs uit elkaar. Je hebt veel tijd gestoken in het project, maar kunt weer opnieuw beginnen.

Je wil een mooi en stevig raamluik maken, die jaren blijft zitten en tegen een flinke storm kan. Het raamluik moet stabiel zijn en vooral niet gaan piepen en kraken bij een beetje wind.

Hoe je dit bereikt? Door de juiste bouwtekening voor houten luiken zelf maken te gebruiken.

Luiken maken: de benodigdheden

Om de mooiste raamluiken te maken, heb je bepaalde dingen nodig. De belangrijkste benodigdheden voor dit doe-het-zelf project, zijn de volgende:

 • Een goede bouwtekening voor houten luiken maken.
 • Het juiste hout voor de houten luiken.
 • De juiste houtverbindingen.
 • De beste gereedschappen.

Verder heb je veel geduld en tijd nodig, zeker als je een onervaren klusser bent. Met onze bouwtekening kan iedereen luiken maken, maar dan moet hier wel de tijd voor genomen worden.

Wil je jouw project te snel afronden, dan gaat het mis. In dit geval kun je onze bouwtekening namelijk niet goed opvolgen. Dit betekent simpelweg dat je geen mooie, stevige en hoogwaardige raamluiken kunt maken.

In het Bouwtekeningen Pakket krijg je toegang tot alle Raamluik Bouwtekeningen die we hebben. Uiteraard allemaal voorzien van handige tips. Daarmee wordt een raamluik bouwen een fluitje van een cent.

Iedere bouwtekeningen wordt geleverd met een handleiding en een stap-voor-stap beschrijving. Dat bespaart je een hoop energie en onnodig tijdsverlies.

Daarnaast krijg je toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen, voor elk doe-het-zelf project dat je maar kunt bedenken.

raamluik problemen

luiken maken

raamluiken maken

houten luiken zelf maken

Raamluik Bouwtekening (PDF)

Bouwtekeningen die je direct kunt gebruiken voor het bouwen van een raamluik.

raamluik bouwtekening

 • Binnen 2 minuten toegang tot alle raamluiken Bouwtekeningen.
 • Handige beschrijvingen met tips en materialen die jouw helpen met het maken van een houten luik.
 • Onbeperkt aantal Downloads van de tekeningen.
 • Bonus: Levenslang toegang tot meer dan 10.000 (TIENDUIZEND!) Bouwtekeningen voor iedere doe-het-zelf project.

Deze raamluiken bouwtekeningen zijn onderdeel van 10.000 andere doe-het-zelf bouwtekeningen in het Bouwtekeningen Pakket.

Download Bouwtekeningen Pakket


* Al 1.478 mensen hebben diverse prieel Bouwtekeningen gedownload…


“Raamluiken voor mijn boerderij”

Kees Mortel

Voor de boerderij waren we op zoek naar houten luiken om die te monteren voor de ramen. Ik wist niet goed hoe ik dat moest doen.

Toen kwam ik op deze site en heb de bouwtekeningen gedownload. Ze hebben mij erg goed geholpen. Nu nog zelf een houthok maken en daarna misschien nog buitenkeuken maken. Dan heb ik het grootste gedeelte van de verbouwing af.

Kees Mortel / Klazienaveen

Download Bouwtekeningen Pakket

Tags

top