Zelf Raamluiken Maken

raamluik bouwtekening

Raamluiken maken kan je veel geld besparen. Maak je jouw raamluiken namelijk zelf, dan hoef je enkel in de materialen van de luiken te investeren.

Door geen kant-en-klare luiken te kopen, kun je honderden euro’s besparen. Zie jij dit wel zitten, maar weet je niet hoe je jouw raamluiken zelf moet make? Dan wordt het tijd om een bouwtekening van een luik te downloaden.

Bovendien heb je dan de unieke mogelijkheid om voor de prijs van één bouwtekening, meer dan 10.000 bouwtekeningen te downloaden!

De Raamluik Bouwtekeningen zijn onderdeel van het Bouwtekeningen Pakket.

Raamluiken maken: de mogelijke valkuilen

Bij het zelf maken van raamluiken, zijn er diverse problemen waar je mee te maken kunt krijgen. De belangrijkste mogelijke valkuilen van dit project, zijn de volgende:

  • Je hebt het verkeerde hout gebruikt voor de luiken. De luiken gaan uitzetten en gaan scheef staan. Na een tijdje zien de raamluiken er niet meer mooi uit.
  • Je hebt de verkeerde houtverbindingen gebruikt. De luiken zijn hierdoor instabiel en kunnen bij iedere storm uit elkaar vallen.
  • Je weet niet hoe je een raamluik moet maken. Het raamluik wordt hierdoor niet mooi, gaat snel kapot of voldoet gewoon niet aan je eisen.
  • Het raamluik heeft de verkeerde afmetingen. Het luik sluit niet goed en de praktische meerwaarde van het zelfgemaakte raamluik is weg. Je kunt het luik nu namelijk niet gebruiken om het raam te verduisteren.
  • Het luik zit niet goed in elkaar. Het piept en kraakt als het waait en het valt bij harde wind zelfs uit elkaar. Je hebt veel tijd gestoken in het project, maar kunt weer opnieuw beginnen.

Je wil een mooi en stevig raamluik maken, die jaren blijft zitten en tegen een flinke storm kan. Het raamluik moet stabiel zijn en vooral niet gaan piepen en kraken bij een beetje wind.

Hoe je dit bereikt? Door de juiste bouwtekening voor houten luiken zelf maken te gebruiken.

Luiken maken: de benodigdheden

Om de mooiste raamluiken te maken, heb je bepaalde dingen nodig. De belangrijkste benodigdheden voor dit doe-het-zelf project, zijn de volgende:

  • Een goede bouwtekening voor houten luiken maken.
  • Het juiste hout voor de houten luiken.
  • De juiste houtverbindingen.
  • De beste gereedschappen.

Verder heb je veel geduld en tijd nodig, zeker als je een onervaren klusser bent. Met onze bouwtekening kan iedereen luiken maken, maar dan moet hier wel de tijd voor genomen worden.

Wil je jouw project te snel afronden, dan gaat het mis. In dit geval kun je onze bouwtekening namelijk niet goed opvolgen. Dit betekent simpelweg dat je geen mooie, stevige en hoogwaardige raamluiken kunt maken.

In het Bouwtekeningen Pakket krijg je toegang tot alle Raamluik Bouwtekeningen die we hebben. Uiteraard allemaal voorzien van handige tips. Daarmee wordt een raamluik bouwen een fluitje van een cent.

Iedere bouwtekeningen wordt geleverd met een handleiding en een stap-voor-stap beschrijving. Dat bespaart je een hoop energie en onnodig tijdsverlies.

Daarnaast krijg je toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen, voor elk doe-het-zelf project dat je maar kunt bedenken.

luiken maken
raamluiken maken
houten luiken zelf maken

Meer dan 10.000 bouwtekeningen

Alle Bouwtekeningen bekijken en downloaden met het Bouwtekeningen Pakket

Binnen 2 minuten direct toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen.

STAP VOOR STAP begeleiding die jouw helpen met je Doe-Het-Zelf project.

HONDERDEN Doe-Het-Zelvers al geholpen met hun project!

Bonus: Levenslang Toegang tot alle bouwtekeningen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe bouwtekeningen te kopen.

Al 1.978 Doe-Het-Zelvers hebben het Bouwtekeningen Pakket gedownload

“Raamluiken voor mijn boerderij”

Voor de boerderij waren we op zoek naar houten luiken om die te monteren voor de ramen. Ik wist niet goed hoe ik dat moest doen.

Toen kwam ik op deze site en heb de bouwtekeningen gedownload. Ze hebben mij erg goed geholpen. Nu nog zelf een houthok maken en daarna misschien nog buitenkeuken maken. Dan heb ik het grootste gedeelte van de verbouwing af.

Kees Mortel / Klazienaveen

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.