Zelf een Prieel Maken

prieel bouwtekening

Een prieel maken is niet onmogelijk, maar het is zeker niet gemakkelijk. Wil je een mooi en veilig prieel maken, dan heb je hier de juiste bouwtekening voor nodig.

Wij hebben een prieel bouwtekening opgesteld die iedere doe-het-zelver kan gebruiken. Je gebruikt de bouwtekening voor het maken van een mooi én veilig prieel voor in de tuin.

Bovendien heb je nu de unieke mogelijkheid om voor de prijs van één bouwtekening, meer dan 10.000 bouwtekeningen te downloaden!

De Prieel Bouwtekeningen zijn onderdeel van het Bouwtekeningen Pakket.

Prieel maken: een project met vele valkuilen

Het zelf bouwen van een prieel is niet gemakkelijk. Dit komt omdat dit doe-het-zelf project diverse valkuilen kent, waar zelfs de ervaren klusser in kan trappen. Het gaat om de volgende valkuilen:

  • Het prieel wordt niet goed gebouwd en is instabiel. Het kan gaan wankelen en kan zelfs omvallen. Dit is vervelend, maar zelfs erg gevaarlijk als er mensen onder staan.
  • Je hebt geen betonnen poort gebruikt voor het prieel. De palen staan niet goed verankerd in de grond en het prieel wordt instabiel. Waait het hard, dan kan het prieel zelfs meegenomen worden door de wind.
  • Je weet niet hoe je een prieel moet maken. Het prieel kan niet alleen lelijk worden, maar zelfs onveilig zijn. Je hebt veel tijd gestoken in een project met tegenvallend resultaat.
  • Het dak van het prieel is niet goed gemaakt. Hierdoor is het prieel niet waterdicht.
  • De vloer van het prieel is niet van het juiste hout gemaakt. Wordt het nat, dan wordt het erg glad. Mensen kunnen lelijk uitglijden met alle gevolgen van dien.

Ga je een prieel maken, dan wil je een mooi prieel in de tuin neer kunnen zetten.

Daarnaast moet het prieel volledig veilig zijn, stevig staan en jaren meegaan. Hoe je dit bereikt? Door de juiste prieel bouwtekening te gebruiken.

Een prieel bouwen: de benodigdheden

Een prieel bouwtekening geeft je veel belangrijke informatie bij prieel bouwen. Ten eerste lees je in de bouwtekening welke stappen je moet volgen bij het maken van jouw eigen prieel.

Daarnaast lees je wat je nodig hebt voor prieel bouwen. In de prieel bouwtekening worden onder andere de volgende benodigdheden genoemd:

  • Gereedschappen voor prieel bouwen.
  • De materialen voor het fundament van het prieel.
  • De materialen voor het dak van het prieel.
  • Eventuele accessoires om het prieel af te maken.

Wil jij de exacte benodigdheden voor het bouwen van een prieel weten? Download dan onze bouwtekening en je kunt de juiste benodigdheden direct gaan verzamelen. Zo kun jij snel aan de slag met het bouwen van jouw eigen prieel voor in de tuin.

In het Bouwtekeningen Pakket krijg je toegang tot alle Prieel Bouwtekeningen die we hebben. Uiteraard allemaal voorzien van handige tips. Daarmee wordt een prieel bouwen een fluitje van een cent.

Iedere bouwtekeningen wordt geleverd met een handleiding en een stap-voor-stap beschrijving. Dat bespaart je een hoop energie en onnodig tijdsverlies.

Daarnaast krijg je toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen, voor elk doe-het-zelf project dat je maar kunt bedenken.

Voorbeelden van zelfgemaakte prielen

prieel maken
prieel bouwen problemen
zelf prieel maken
prieel bouwen

Meer dan 10.000 bouwtekeningen

Alle Bouwtekeningen bekijken en downloaden met het Bouwtekeningen Pakket

Binnen 2 minuten direct toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen.

STAP VOOR STAP begeleiding die jouw helpen met je Doe-Het-Zelf project.

HONDERDEN Doe-Het-Zelvers al geholpen met hun project!

Bonus: Levenslang Toegang tot alle bouwtekeningen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe bouwtekeningen te kopen.

Al 1.978 Doe-Het-Zelvers hebben het Bouwtekeningen Pakket gedownload

“Een mooie prieel kunnen maken”

Samen met mijn vrouw wilden we een speciaal plekje creëren in de tuin waar we ’s avonds gezellig konden zitten. Een overkapping was te groot, maar een prieeltje vonden we wel een mooie oplossing.

Eenmaal bij de bouwmarkt schrokken we ons een ongeluk, want we hadden niet verwacht dat ze zo duur waren.

Toen ben ik zelf maar op zoek gegaan naar een bouwtekening en kwam ik uit op deze website. Ik twijfelde eerst of dit wel de juiste keuze zou zijn. Maar omdat er geld terug clausule was heb ik het toch gedaan.

Totaal geen spijt van gehad. We hebben nu een schitterend prieel en we zijn al aan het kijken of we zelf een loungeset maken of misschien toch kiezen om een buitenbar te maken.

Jan Brunninga / Heerenveen

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.