Zelf een Schommel Maken

schommel bouwtekening

Zelf een schommel maken is ontzettend leuk! Niet alleen voor jezelf, maar vooral voor je kinderen.

Wat is er fijner dan spelende kinderen, op een speeltoestel die je zelf gemaakt hebt. Houd er rekening mee dat een zelf een schommel maken niet eenvoudig is.

Er kan ontzettend veel fout gaan, met alle gevolgen van dien. Een schommel zelf maken vergt om deze reden de nodige voorbereiding.

In dit artikel bespreken we een aantal punten die extra aandacht vereisen bij een schommel maken.

Je kunt hier ook direct alle schommel bouwtekeningen downloaden die je helpen om zelf een schommel te maken. Je hebt ze altijd tot je beschikking en je raakt ze nooit meer kwijt.

Bovendien heb je nu de unieke mogelijkheid om voor de prijs van één bouwtekening, meer dan 10.000 bouwtekeningen te downloaden!

De Schommel Bouwtekeningen zijn onderdeel van het Bouwtekeningen Pakket.

Schommel maken: Belangrijke aandachtspunten

Een schommel maken lijkt heel eenvoudig. Je verbindt een plankje met twee touwen en hangt dit aan een stevige boom. Toch kan er veel fout gaan bij het bouwen van een zelfgemaakte schommel:

  • Je kunt de schommel niet stevig in de grond verankerd hebben, waardoor er een instabiele constructie ontstaat. Bij een beetje wind zal de schommel schuin komen te staan. Of nog erger, de schommel valt om tijdens het schommelen met je kind eronder!
  • Je wilt schoordraden gebruiken bij de constructie van je schommel. Deze schoordraden zijn stevig, maar ook erg gevaarlijk tijdens het schommelen! Je kinderen kunnen tegen de schoordraad schommelen of vallen. Het gevolg hiervan is een ernstige verwonding.
  • Je bent de verzonken bouten boven de liggen vergeten op te vullen. Door het regenwater wat in deze gaten loopt ontstaan rottende plekken in het hout. De constructie wordt hierdoor instabiel. Hierdoor kan de constructie op je kinderen vallen of breken tijdens het schommelen.

Zo blijkt zelf een schommel maken veel ingewikkelder te zijn dan je wellicht dacht. Om tot een mooie, veilige schommel te komen is het gebruik van een bouwtekening raadzaam.

Met een bouwtekening maak je een schommel waar je kinderen jaren plezier aan zullen beleven!

Zelf een schommel maken: aan de slag!

Nu je weet wat er fout kan gaan bij een schommel maken, is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Begin met een goede voorbereiding, door op internet een bouwtekening te downloaden. Uit deze bouwtekening kun je veel praktische informatie halen, namelijk:

  • Het materiaal wat noodzakelijk is voor het maken van de schommel;
  • Het gereedschap wat je nodig hebt om de schommel te kunnen maken;
  • De volgorde waarin je de stappen bij het maken van een schommel uit moet voeren.

Volg bij een schommel maken het precieze stappenplan van de bouwtekening. Zo kom je uiteindelijk tot een schommel, waarmee je je kinderen erg gelukkig zal maken!

In het Bouwtekeningen Pakket krijg je toegang tot alle Schommel Bouwtekeningen die we hebben. Uiteraard allemaal voorzien van handige tips. Daarmee wordt een schommel bouwen een fluitje van een cent.

Iedere bouwtekeningen wordt geleverd met een handleiding en een stap-voor-stap beschrijving. Dat bespaart je een hoop energie en onnodig tijdsverlies.

Daarnaast krijg je toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen, voor elk doe-het-zelf project dat je maar kunt bedenken.

Voorbeelden van zelfgemaakte schommels

schommel maken
schommel zelf maken
zelf schommel maken

Meer dan 10.000 bouwtekeningen

Alle Bouwtekeningen bekijken en downloaden met het Bouwtekeningen Pakket

Binnen 2 minuten direct toegang tot meer dan 10.000 Bouwtekeningen.

STAP VOOR STAP begeleiding die jouw helpen met je Doe-Het-Zelf project.

HONDERDEN Doe-Het-Zelvers al geholpen met hun project!

Bonus: Levenslang Toegang tot alle bouwtekeningen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe bouwtekeningen te kopen.

Al 1.978 Doe-Het-Zelvers hebben het Bouwtekeningen Pakket gedownload

“Mijn kinderen zijn dolgelukkig met hun zelfgemaakte schommel!”

Mijn kinderen wilden graag een schommel in de tuin en het leek me wel leuk om die zelf te maken samen met mijn kinderen.

Ik wist alleen niet precies hoe dat in zijn werk ging en ik wil uiteraard wel de veiligste constructie voor mijn kinderen.

Toen kwam ik uit bij deze bouwtekeningen en ik heb ze na enige twijfel toch aangeschaft. En ik heb er nog geen spijt van gehad!

Mijn kinderen zijn erg blij met hun schommel. Nu willen we zelf een eigen buitenkeuken maken en misschien niet een terrasoverkapping bouwen.

Jan Joossen / Tholen

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.