Bouwtekening Dakkapel

Bouwtekening dakkapel met schuine daken, dakkapellen tot aan de nok, kunststofgoot en raamdakkapel.

Gezinsuitbreiding of als zzp’er thuis aan de slag gaan; er zijn verschillende redenen waarom je behoefte hebt aan een extra kamer. Een dakkapel plaatsen, zodat de zolder voor dat doel gebruikt kan worden, is een prima optie. Maar, het is geen klusje dat je ‘even’ doet. Een dakkapel bouwen is een behoorlijke uitdaging. Want, als dit niet goed gebeurt, krijg je te maken met lekkages en andere ellende! Een goede aanpak is dan ook essentieel en het begint allemaal met een secure bouwtekening van de dakkapel. Je kunt een makelaar aannemen of, als je een redelijke klusser bent, het project zelf doen.

De dakkapel bouwtekening én de tips voor materiaal en gereedschap, begeleiden je van A tot Z! Een mooie dakkapel is een enorme toegevoegde waarde voor je woning. Je huis wordt letterlijk meer waard, maar ook in figuurlijke zin. De ruimte onder het dak kan nu immers gebruikt worden als extra kamer en dat is natuurlijk waar het allemaal om ging.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Overzicht van alle dakkapel bouwtekeningen:

Dakkapellen zijn er in verschillende modellen en maten. Hieronder zie je een overzicht van alle bouwtekeningen in Freds Bouwtekeningen Pakket. Staat er geen dakkapel bouwtekening tussen die aansluit op jouw wensen? Geen probleem, want de tekeningen wordt dan, zonder extra kosten, helemaal op maat voor je gemaakt!

Dakkpel en nok bouwtekening
Dakkpel en nok
Dakkapel onderkant bouwtekening
Dakkapel onderkant
Raamdakkapel bouwtekening
Raamdakkapel

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Reviews van gebruikers

Zijn andere doe-het-zelvers die het bouwtekeningen pakket hebben gekocht tevreden? Klaarblijkelijk wel want 97% van de gebruikers raadt de bouwtekeningen aan. Zie hier een aantal reacties:

Erik

Mijn vrouw verwacht binnenkort ons derde kindje en het plan was om onze zevenjarige zoon dan de zolderkamer te geven. Daarvoor is wel een dakkapel nodig. Nou zijn mijn broer en ik behoorlijk handig, maar zelf een dakkapel bouwen is natuurlijk wel even wat anders dan een laminaatvloer leggen of een trap schilderen. Ik heb Freds bouwtekeningenpakket besteld en daar zijn we mee aan de slag gegaan. De tekeningen zijn zeer duidelijk en hebben ons stapsgewijs langs het hele proces geleid. De kapel is heel mooi geworden en mijn zoon is er erg blij mee.

Johan Baptist

Moergestel

Joyce

Door de coronapandemie werk ik al ruim een jaar thuis, maar ik had daarvoor geen goede plek en werd continu afgeleid door onze kleine. Mijn man en ik hadden daarom het plan de zolder te verbouwen en een dakkapel te plaatsen. We twijfelden echter of het zonder een professional wel zou lukken. Een vriend vertelde ons over Freds bouwtekeningen. We hebben de bouwtekening van de dakkapel besteld en zijn met zijn drieën aan de slag gegaan met hulp van de duidelijke aanwijzingen en adviezen in het tekeningenpakket. Nu heb ik een fijne werkkamer met een bureau onder de kapel. Ik kan de tekeningen aan iedereen aanraden!

Sophie

Veendam

Ruben

De slaapkamer van onze dochter is al jaren op zolder. Ze is nu veertien en in ineens erg lang geworden. Een grote dakkapel in plaats van het kiepraam dat er eerst zat, zou voor haar dus veel fijner zijn. Een dakkapel én een aannemer was voor ons echter te duur en we dachten dat het dus buiten ons bereik lag. Bij toeval kwam ik Freds Bouwtekeningen tegen. Ik heb het pakket besteld. Stap voor stap zie je in de tekeningen wat je moet doen en wat je nodig hebt. Het zijn echt super fijne aanwijzingen waardoor iedereen een doe-het-zelver kan worden!

Ahmed

Utrecht

Voorbeelden van dakkappelen die met behulp van deze bouwtekeningen gemaakt kunnen worden:

Veelgestelde vragen over de dakkapel bouwtekeningen

Heb ik een vergunning nodig voor een dakkapel?

Meestal heb je geen vergunning nodig om een dakkapel aan de achterkant van de woning te bouwen. Komt de dakkapel aan de voorkant, dan is dat vaak wél het geval. Vraag het daarom voor de zekerheid eerst na bij je gemeente.

Hoe hoog kan de dakkapel worden?

Dit hangt helemaal af van de hoogte van het dak. De kapel kan natuurlijk niet hoger worden dan de nok van het dak. Als je de afstand van de vloer tot het hoogste punt van het dak opmeet, krijg je ongeveer een idee van hoe hoog aan de binnenkant kan worden.

Hoe weet ik welke materialen en hoeveel ik nodig heb voor mijn dakkapel?

In de bouwtekeningen vind je ook handige adviezen voor wat betreft het benodigde materiaal en de afmetingen daarvan én over welk gereedschap je het beste kunt gebruiken.

Kan ik de bouwtekeningen retourneren als ik mij bedenk en toch niet wil gaan bouwen?

Je kunt het bouwtekeningenpakket altijd binnen dertig dagen terugsturen. Wij doen daar niet moeilijk over.

Is een dakkapel bouwen niet te moeilijk voor mij?

De bouwtekeningen leiden je stap voor stap door het hele project, dus als je enigszins handig bent, is het zeker goed te doen. We raden je aan om er wel voor te zorgen dat je hulp hebt.

Andere bouwtekeningen:

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.