Bouwtekening houten plantenbak

Houten plantenbak bouwtekeningen voor bloembakken, etagere’s en pottafels

houten plantenbak bouwtekening

Ben je bezig met een opknapbeurt van je balkon of tuin en staat een houten plantenbak daarbij op je wensenlijst? Het mooiste en meest praktische is dan natuurlijk een plantenbak op maat, maar dat is jammer genoeg lastig te vinden.

Gelukkig is daar een eenvoudige oplossing voor: gewoon zelf maken! Met Freds Bouwtekeningen maak je een plantenbak die precies past op de plaats waar hij moet komen. Zo vormt het een prachtig geheel met de omgeving én benut je dan alle ruimte optimaal. Bovendien blijven er geen hoekjes en gaatjes over voor ongedierte, afgevallen blad of viezigheid en dat is wél zo prettig.

Of wat dacht je van een plantenbak of -zuil in het midden van je terras of gazon? Met de duidelijke tekeningen en de handige adviezen voor wat betreft materiaal en gereedschap, wordt het een leuk project dat niet moeilijk of ingewikkeld is!

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Overzicht van alle houten plantenbak bouwtekeningen:

Het maken van een plantenbak is voor een doorgewinterde klusser een koud kunstje en voor een beginner een mooi startproject. Onder welke categorie jij valt, maakt niet uit. Met een duidelijke bouwtekening van een houten plantenbak wordt de klus makkelijker en het resultaat mooier! Hieronder zie je een overzicht met plantenbak bouwtekeningen. Staat de plantenbak van je wens er niet tussen? Laat het weten, want dan tekent Fred hem zonder extra kosten voor je!

Ook vragen en wijzigingen kan je vragen over een bepaalde tekening. Fred bezorgt jou een nieuwe bouwtekening op maat en dit zonder extra kosten.

Pottafel
Pottafel
Plantenbak tafel
Plantenbak tafel
Plantenbak met afwerklijst
Plantenbak met afwerklijst
Plantenbak met 8 hoeken
Plantenbak met 8 hoeken
Plantenbak balkon
Plantenbak balkon
Oppottafel
Oppottafel
Hoge plantenbak
Hoge plantenbak
Etagere plantenbak
Etagere plantenbak
Bloembak type C
Bloembak type C
Bloembak type B
Bloembak type B
Bloembak type A
Bloembak type A
Bloembak
Bloembak
Bank met plantenbakken
Bank met plantenbakken

Reviews van gebruikers

Geert

Het is altijd even zoeken op het internet als je zelf iets wenst te maken. De meeste bouwtekening, zelfs de bouwtekening plantenbak, zijn ofwel onvolledig, te ingewikkeld of te simpel. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe klusuitdagingen zonder dat ik veel tijd hoef te verliezen aan hoe je iets waardevol kan vinden op het net. In onze klusgroep-chat hoorde ik over Freds 35.000 bouwtekeningen. Wat mij wat tegenhield was of deze wel voldoende waren uitgebreid, zodat ik niet nog eens meer tijd verlies met alles en nog wat op te zoeken. Wauw, nog nooit zo gedetailleerde en uitgebreide tekeningen gezien. Blij dat ik toch dit pakket heb besteld want het is ideaal! Niet aarzelen om ook dit pakket te bestellen, zou ik zeggen.

Jochem De Ridder

Volendam

Arnold

Gewoon doen, zou ik zeggen. Je zal er zeker geen spijt van hebben. Ondertussen heb ik heel wat nieuwe dingen gemaakt, zoals plantenbakken via de bouwtekening plantenbak, een bar in de tuin, nestkastjes en mijn laatste project een overkapping.

Koen Van Eis

Breda

robert

Het is een heel overzichtelijk en uitgebreid bestand waar je echt niet weet wat eerst te maken. Mijn vrouw is alvast tevreden met mijn creaties. Ik ook, want terwijl ik klus, laat ze mij gerust. Meer kan ik niet wensen.

Ingo Smet

Rotterdam

Joyce

Op ons balkon wilden we graag aan één zijde een houten plantenbak, als een soort border. Deze konden we nergens vinden in de juiste maat en daarom bedachten we dat zelf maken de enige oplossing was. Heel toevallig stuitte mijn man op Bouwtekeningenpakket.nl. We hebben de maten opgenomen en kregen zo de bouwtekening voor de perfecte plantenbak! Het maken was een leuke project en dat hebben we samen gedaan. De tekeningen waren erg handig en duidelijk en hielpen ons stap voor stap alles uit te voeren en ook van de tips over het gereedschap hebben we handig gebruik gemaakt. Wij raden de bouwtekeningen aan iedereen aan!

Kitty en Peter

Barendrecht

Kelly

Ik ben iemand die graag geld bespaart door dingen zelf te maken. De oude houten zandbak van de kinderen was niet meer in gebruik, maar het hout was nog heel goed. Daarom wilde ik dat gebruiken om een mooi plantenbak te maken op dezelfde plaats als de zandbak. De bouwtekening van een houten plantenbak uit het tekeningenpakket was perfect en vertelde me van A tot Z wat ik moest doen. Nu heb ik een fraaie, achthoekige plantenbak gemaakt; bijna gratis dus! De tekeningen waren zo duidelijk en smaken naar meer; misschien een prieel of zo. Kortom, echt een aanrader!

Jeanette de Klein

Overloon

Frank

Ik ben iemand die graag geld bespaart door dingen zelf te maken. De oude houten zandbak van de kinderen was niet meer in gebruik, maar het hout was nog heel goed. Daarom wilde ik dat gebruiken om een mooi plantenbak te maken op dezelfde plaats als de zandbak. De bouwtekening van een houten plantenbak uit het tekeningenpakket was perfect en vertelde me van A tot Z wat ik moest doen. Nu heb ik een fraaie, achthoekige plantenbak gemaakt; bijna gratis dus! De tekeningen waren zo duidelijk en smaken naar meer; misschien een prieel of zo. Kortom, echt een aanrader!

Bart

Nijmegen

Voorbeelden van houten plantenbakken die met behulp van deze bouwtekeningen gemaakt kunnen worden:

Meest gestelde vragen over “Bouwtekening houten plantenbak”

Zijn er meerdere bouwtekening houten plantenbak beschikbaar?

Meestal vind je verschillende bouwtekeningen terug per item. Vind je niet echt wat je zoekt, vraag aan Fred om een nieuw ontwerp op maat te maken. Dit geheel zonder bijkomende kosten.

Kan ik elk model en/of maat plantenbak maken?

Ja, dat kan! Staat de plantenbak van jouw keuze niet bij de bouwtekeningen? Geef dan je wensen door en je krijgt de tekening zonder extra kosten nagestuurd.

Hoe weet je welk materiaal je nodig hebt om een plantenbak te maken?

Op de bouwtekening plantenbak staat mooi vermeld welk materiaal je hiervoor kan gebruiken, alsook welk gereedschap je nodig hebt.

Hoe weet ik hoeveel hout ik moet kopen?

Dat is heel eenvoudig. In de bouwtekening staan namelijk duidelijke aanwijzingen en adviezen voor wat betreft het benodigde materiaal en gereedschap.

Kan ik Freds bouwpakket nog terugsturen?

Indien je het pakket toch niet zou wensen, kan je het binnen de vooropgestelde termijn annuleren en je geld terug krijgen. Daarvoor kan je mailen naar Fred, die je zeker verder kan helpen.

Kan ik ook gebruikt hout nemen voor de plantenbak?

Je kunt zeker gebruikt hout nemen. Het is echter wel belangrijk dat het is voorbehandeld. Eventueel kun je onbewerkt hout nog zelf voorbehandelen. Zo weet je zeker dat het hout tegen een stootje kan en de weersomstandigheden het hoofd kan bieden.

Kan ik een ronde plantenbak maken?

Dat is zeker mogelijk. In het bouwtekeningenpakket vind je verschillende modellen plantenbakken en eventueel kun je ook een tekening op maat laten maken, zonder extra kosten.

Kan je gemakkelijk opzoekingen verrichten over bijvoorbeeld een bouwtekening plantenbak in de database van 10.000 tekeningen?

Alles is zo eenvoudig ingesteld dat je heel gemakkelijk kan zoeken naar wat je wenst. Het wijst zichzelf uit, eens je ingelogd bent. Voor de bouwtekening plantenbak heb je zelfs een paar verschillende ontwerpen waaruit je kan kiezen.

Wat als de bouwtekening niet echt uit te voeren is omwille van de grootte van het ontwerp en de beperkte plaats?

Fred maakt voor jou een nieuwe tekening aan de hand van de door jou verstuurde mail met de gegevens die je anders wenst.

Kan ik dit project ook aan zonder kluservaring?

Wij denken van wel. Een plantenbak maken, zeker als je met een eenvoudig model begint, is een overzichtelijk en gemakkelijk project. Met de stapsgewijze aanwijzingen in de tekeningen kom je er vast uit!

 • Bouwtekening houten kerstboom
  Houten kerstboom bouwtekeningen en andere decoratiestukken Wil jij graag een kerstboom in de kamer, maar wil je de hele dag […]
 • Bouwtekening houthok
  Bouwtekening houthok in verschillende vormen en maten. Heb je een open haard staan en wil je deze gaan stoken met […]
 • Bouwtekening uilenkast
  Bouwtekening uilenkast in verschillende maten en uitvoeringen. Wil je graag een uilenkast in elkaar zetten, maar weet je niet waar […]
 • Bouwtekening tuinkast
  Bouwtekening tuinkast in verschillende maten en uitvoeringen. Om meer opslagruimte te krijgen in de tuin, kun je kiezen voor een […]
 • Kruispoot tafel bouwtekening
  Kruispoot tafel bouwtekening in verschillende soorten Een kruispoot tafel, ook wel kloostertafel genoemd, is een prachtig, veelzijdig model. Het past […]
 • Bouwtekening tuintafel
  Bouwtekening tuintafel in verschillende maten en uitvoeringen. Ben je net verhuisd en heb je een nieuwe tuin? Ben je bezig […]
 • Bouwtekening picknicktafel
  Bouwtekening picknicktafel in verschillende maten en uitvoeringen. Houd jij ervan om buiten te genieten van je lunch? Wil jij in […]
 • Bouwtekening schommel
  Bouwtekening schommel in verschillende maten en uitvoeringen. Ben je op zoek naar een speeltoestel voor de kinderen? Wil je graag […]
 • Bouwtekening trap
  Bouwtekening trap in verschillende maten en uitvoeringen. Ben je net verhuisd, en wil je graag een trap op de zolder […]
 • Terrasoverkapping bouwtekening
  Terrasoverkapping bouwtekening voor verschillende overkappingen Droom je ervan om een terrasoverkapping te hebben? Wil je langer buiten kunnen genieten? Ben […]
 • Bouwtekening tafel
  Bouwtekening tafel van verschillende type tafels Er zijn enorm veel verschillende tafels te vinden die je kunt plaatsen in of […]
 • Bouwtekening kinderkeuken
  Bouwtekening kinderkeuken voor de kleintjes Veel kinderen vinden het fantastisch om in een eigen kinderkeuken te kunnen spelen. Wil jij […]
 • Bouwtekening vuurtafel
  Bouwtekening vuurtafel in verschillende maten en uitvoeringen. Een vuurtafel is een ontzettend leuk item voor in de tuin. Het brengt […]
 • Bouwtekening kledingkast
  Bouwtekening kledingkast in verschillende maten en uitvoeringen. Met een goede, handig ingedeelde kledingkast is het veel gemakkelijker om je huis […]
 • Bouwtekening Carport
  Bouwtekening Carport in verschillende uitvoeringen. Wil jij heel graag een carport bouwen? Wellicht ben je al begonnen of heb je […]
 • Bouwtekening steigerhouten hoekbank
  Steigerhouten hoekbank bouwtekeningen van hoekbanken in verschillende vormen Droom je ervan om lange tijden in de tuin te kunnen borrelen? […]
 • Bouwtekening kast met deuren
  Bouwtekening kast met deuren van dressoirs, schuifdeuren, vitrinekasten, TV meubels, Kinderkamerkasten, Kledingkasten, woonkamer kasten, slaapkamer kasten en tuinkasten. Wil jij […]
 • Bouwtekening krabpaal
  Bouwtekening Krabpaal in verschillende hoogtes Is jouw kat een echte doerak? Krabt hij de bank kapot en rent hij door […]
 • Bouwtekening werkbank
  Bouwtekening Werkbank van hout, staal en andere benodigdheden. Klus je graag en maak of repareer je het liefst alles zelf? […]
 • Bouwtekening TV meubel
  Bouwtekening TV meubel in verschillende vormen en maten. Kun je niet een geschikt TV meubel vinden dat bij je interieur […]
 • Voederhuis bouwtekening
  Voederhuis bouwtekening voor vogels en eekhoorns. Zitten er veel vogels in jouw tuin? Wil je graag blijven genieten van deze […]
 • Bouwtekening blokhut
  Bouwtekening blokhut van verschillende type blokhutten en schuurtjes. Heb je er altijd al over na zitten denken om een blokhut […]
 • Boot bouwtekening
  Een Boot bouwtekening en de Beste houten boten die je kunt kopen. Heb jij altijd al een keer zelf een […]
 • Bouwtekening speeltoestel
  Bouwtekening speeltoestel van verschillende type speeltoestellen. Droom je van een speeltoestel in je achtertuin? Ben je net verhuisd naar een […]
 • Playseat bouwtekening
  Een Playseat bouwtekening en de beste playseats die je kunt kopen. Wil jij heel graag een mooie playseat waarin je […]
 • Kamer en suite bouwtekening
  Kamer en suite bouwtekening van verschillende maten in combinatie met kastwanden. Een kamer en suite is stijlvol en gezellig, bovendien […]
 • Bouwtekening hondenmand
  Hondenmand bouwtekeningen van hout en olievaten. Het is natuurlijk erg leuk om zelf een hondenmand te maken. Je geeft je […]
 • Bouwtekening garage
  Garage bouwtekeningen van carporten, scooterhokken, dichte schuurtjes en fietsenhokken. Een garage bouwen is een veelomvattende klus, waar je beter een […]
 • Kliko ombouw bouwtekening
  Kliko ombouw bouwtekeningen voor grote en kleine kliko’s. Ombouwen met ruimte voor 1, 2, 3 of 4 kliko’s. Je ziet […]
 • Bouwtekening steigerhouten bank
  Steigerhouten bank bouwtekeningen van hoekbanken, u-banken en loungebanken (met opbergruimte). Een steigerhouten bank op het terras of in de achtertuin […]
 • Bouwtekening Dakkapel
  Bouwtekening dakkapel met schuine daken, dakkapellen tot aan de nok, kunststofgoot en raamdakkapel. Gezinsuitbreiding of als zzp’er thuis aan de […]
 • Bouwtekening kast
  Bouwtekening kast van boekenkasten, commodes, dressoirs, kledingkasten, nachtkastjes, schoenenkasten, tuinkasten, TV meubels, vakkenkasten, ladenkastjes, voorraadkasten etc. Het lijkt zo simpel; […]
 • Bouwtekening kapschuur
  Kapschuur bouwtekeningen van verschillende type kapschuren. Droom je van een kapschuur in de tuin? Zo’n mooie overkapping met een karakteristiek […]
 • Hoogslaper bouwtekening
  Hoogslaper bouwtekening van stapelbedden, bedstee’s en hoogslaperbedden. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je zelf een hoogslaper wil maken. Zo […]
 • Bouwtekening houten plantenbak
  Houten plantenbak bouwtekeningen voor bloembakken, etagere’s en pottafels Ben je bezig met een opknapbeurt van je balkon of tuin en […]
 • Bed bouwtekening
  Bed bouwtekening van stapelbedden, ledikanten, hoofdborden, bedstee’s, boxspring ombouw, kajuitbedden, hoogslapers, kinderbedden, nachtkastjes, eenpersoons- en tweepersoonsbedden Welke handige klusjesman heeft […]
 • Mussenflat bouwtekening
  Mussenflat bouwtekeningen voor ringmussen, huismussen, koolmeesjes en pimpelmeesjes. Ben je ook zo’n natuurliefhebber en hou je van alles wat leeft […]
 • Bouwtekening veranda
  Bouwtekening veranda met platte daken, schuine daken, losstaande veranda’s en overkappingen. Droom je van een veranda zelf te bouwen? Maar […]
 • Bouwtekening konijnenhok
  Bouwtekening konijnenhok met konijnenflats, konijnenrens en verschillende type konijnenhokken. Zelf een konijnenhok maken dat precies aan je wensen voldoet, is […]
 • Bouwtekening buitenkeuken
  Bouwtekening buitenkeuken voor buitenkeukens van hout. Geschikt voor diverse soorten hout, zoals Douglas hout, hardhout, vurenhout en geïmpregneerd grenen. Dromen […]
 • Bouwtekening loungebank
  Loungebank bouwtekeningen hoekbanken, u-banken, hoekloungebanken en loungebanken met opbergruimte. Een loungebank is een heerlijke bank om eens goed op te […]
 • Bouwtekening hondenhok
  Hondenhok bouwtekeningen van hondenmanden, hokken, hondenbedden, voerbakken en bruggen. Wens je zelf voor je lieveling een hondenhok te maken? Weet […]
 • Bouwtekening Bar
  Bouwtekening bar: van kleine barren, grote barren, bartafels, krukken, en statafels. De zomer komt langzaam in het land. Tuinieren, klussen, […]
 • Bouwtekening vogelhuisje
  Vogelhuis bouwtekeningen van nestkasten, voederhuizen, vogelvilla’s, en vogelhuizen voor verschillende vogels. Frustrerend om steeds ingewikkelde plannetjes of tekeningen te volgen […]
 • Bouwtekening tuinhuis
  Tuinhuis bouwtekeningen van van schuurtjes, gesloten bijgebouwen en verschillende type tuihuizen. Het grootste nadeel van tuinhuisjes die als bouwpakket in […]
 • Bouwtekening tuinbank
  Tuinbank bouwtekeningen van boombanken, loveseats, picknicktafels en verschillende type houten tuinbanken. Je bent een buitenmens en wanneer de temperaturen stijgen, […]
 • Kippenhok bouwtekening
  Kippenhoek bouwtekeningen van kippenhokken, kippenren, voerbakken, nachthokken, kippenflats en zitstokken. Heb je een kippenhok bouwtekeningen nodig? Hier vindt je bouwtekeningen […]
 • Bouwtekening overkapping
  Bouwtekening overkapping voor Douglas, Vuren, Geïmpregneerd en Harhdout. Op zoek naar een overkapping bouwtekening? Hier vindt je bouwtekeningen van een […]

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.