Zelf een duivenhok maken

zelf een duivenhok maken

Wil je jouw geliefde duiven een fijn plekje geven? Dan wil je vaak zelf een duivenhok maken. Maar hoe ga je daarmee aan de slag? We vertellen je in dit artikel hoe je zelf een duivenhok maakt en wat daarvoor nodig is.

Het laatste wat je namelijk wilt is dat je duivenhok niet geschikt is om duiven in te houden. Dat je duiven bijvoorbeeld niet voldoende ruimte hebben en daardoor ‘ongelukkiger’ worden. Want wat kan er nou mis gaan met het maken van een duivenhok? Nou… Meer dan je denkt.

Wat kan er fout gaan bij een duivenhok maken?

Er zijn verschillende scenario’s die je niet wilt hebben als een duivenhouder. Je duivenhok moet goed zijn, anders zou je zo maar te maken kunnen krijgen met het volgende:

  • Het hok is niet groot genoeg om je duiven in te houden. Je duiven hebben te weinig bewegingsruimte en worden daar niet bepaald gelukkig van.
  • Je duivenhok is niet veilig en gammel in elkaar gezet. Je doet dit niet met opzet, maar kunt best wat hulp gebruiken. Je wilt immers niet dat het duivenhok uit elkaar valt.
  • Je duiven zijn ongelukkig in het duivenhok en gaan liever naar een andere melker om daar te gaan wonen.

Dit zijn zo maar wat problemen die je kunt ervaren bij het maken van een duivenhok. Je kunt dit voorkomen door een geschikt duivenhok te maken. Dit doe je met de juiste materialen, handleiding en bouwtekening. Het bouwtekeningenpakket is hier uitstekend geschikt voor.

In dit pakket vind je verschillende duivenhok bouwtekeningen die helpen bij het maken van de juiste duivenhok bouwtekening. Deze bouwtekeningen bevatten een handleiding en er staat precies beschreven welke materialen je nodig hebt. Je kunt ook eens kijken naar een kant-en-klaar model op het internet.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Reviews van gebruikers

bart

Heel fijn om mijn duiven nu gelukkig te zien in hun nieuwe duivenhok. Dit pakket heeft me goed geholpen.

Bart van Dijk

Waalwijk

Nick

Prachtige duivenhok hebben we laten maken door Fred. Mijn duiven hebben allemaal hun eigen plaatsje in hun hok.

Nick Bonvanie

Aalten

Veelgestelde vragen over “duivenhok maken”

Is dit pakket voor mij geschikt?

Het bouwtekeningenpakket is geschikt voor zowel de beginnende klusser als de professional. Je vind er handige handleidingen en duidelijke bouwtekeningen die je helpen bij het maken van een duivenhok.

Wat als het juiste bouwtekening er niet tussen staat?

Geen paniek, dan maakt Fred een bouwtekening op maat. Dit is gratis en wordt ook beschikbaar gesteld voor andere gebruikers.

Wat als het pakket mij niet bevalt?

Dan kun je binnen 30 dagen je geld terug krijgen. Gewoon even een mailtje sturen en het geld wordt op je rekening terug gestort.

Welke materialen heb ik nodig voor het maken van een duivenhok?

Alle materialen en tips vind je in het bouwtekeningen pakket. Wanneer je het pakket koopt, kun je direct aan de slag gaan.

Heb ik nog meer nodig om een duivenhok te maken?

Nee hoor, wanneer je de beschikking hebt over basis gereedschappen kun je direct aan de slag.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Andere vogelhuisjes

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.