Zelf een gereedschapskist maken

zelf een houten Gereedschapskist maken

Vind jij het leuk om veel te klussen? Dan heb je natuurlijk ook een grote gereedschapskist nodig. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om deze zelf in elkaar te zetten. Hierdoor maak je precies wat je nodig hebt voor al je gereedschap. Het kopen van een gereedschapskist zorgt er vaak voor dat je net niet de ruimte hebt die je graag wilt hebben. Hierdoor past niet al je gereedschap of heb je juist veel ruimte over.

Doordat je zelf een gereedschapskist in elkaar kunt zetten, maak je hem precies naar je eigen wensen. Ook is de gereedschapskist gemakkelijk te veranderen, door extra accessoires toe te voegen. Uiteraard zijn er wel een aantal aspecten die komen kijken bij het zelf maken van een gereedschapskist. Het is belangrijk dat je een goed design hebt, je de goede materialen gebruikt en dat je hem op een goede manier in elkaar zet.

Werk je het liefst met je eigen gereedschap en wil je zelf een gereedschapskist maken? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Hier lees je verschillende tips over hoe dat in zijn werk gaat en ontdek je tegen welke punten allemaal aan kunt lopen.

Want het is geen pretje als je zelfgemaakte gereedschapskist niet voldoet aan de verwachtingen. Je gereedschap kun je niet zo goed kwijt of je kist is niet stevig genoeg. Waardoor je dure gereedschappen in eens uit de kist vallen. Niet zo handig…

Een gereedschap kist maken, waar moet ik op letten?

Niet iedere zelfgemaakte gereedschapskist is een goede opbergruimte voor je dure tools. Er zijn verschillende scenario’s bekend bij verschillende klussers. Zoals:

  • In eerste instantie is het belangrijk dat je weet welk design je wilt gaan maken. Een goed ontwerp is een belangrijk onderdeel van het project. Begin daarom niet met bouwen voordat je een goed ontwerp hebt gekozen.
  • Nadat je een design hebt gekozen, is het belangrijk om over de materialen na te denken. De gereedschapskist moet natuurlijk wel tegen een stootje kunnen. Daarnaast moet hij ook voldoende gewicht kunnen dragen.
  • Wat voor gereedschappen wil je in de gereedschapskist doen? Door te weten wat je waar wilt stoppen, kun je de verschillende compartimenten hierop aan laten sluiten.
  • De kist heeft niet zo’n goede indeling. Niet al het gereedschap past er in waardoor je soms meerdere kisten nodig hebt. En dat kan best zwaar zijn als je met die kist naar zolder moet.
  • De kist is niet zo goed afgewerkt en gammel. Het zou zo maar kunnen dat je kist niet zo lang mee gaat en je binnen een paar jaar weer een nieuwe moet maken of kopen.
  • De kist is van het verkeerde materiaal gemaakt. Deze gaat rotten en je kunt hem na een paar jaar al niet meer gebruiken.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van scenario’s waar je als klusser mee te maken kunt krijgen. Hoe anders zou het zijn als je terug kan vallen op een goede bouwtekening, handleiding en een lijst met geschikte materialen?

Er zijn veel verschillende problemen die kunnen opspelen bij het realiseren van een gereedschapskist. Gelukkig zijn er wel goede oplossingen voor. Door het gebruiken van een gereedschapskist bouwtekening, weet je zeker dat het project in goede banen geleid wordt.

Door het downloaden van het bouwtekeningen pakket, krijg je toegang tot 10.000 verschillende bouwtekeningen. Hier krijg je, na het downloaden, permanent toegang tot. Vervolgens kun je alle stappen ondernemen die eenvoudig uitgelegd staan in de bouwtekening.

Je vindt hier verschillende gereedschapskist bouwtekeningen die helpen bij het maken van de jouw gewenste gereedschapskoffer. Deze bouwtekeningen bevatten een handleiding en er staat precies beschreven welke materialen je nodig hebt.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Reviews van gebruikers

ad

Fijn om de juiste bouwtekening te kunnen gebruiken. Handig overzicht en een mooie gereedschapskist kunnen maken. Ik ben tevreden.

Ad van den Broek

Enkhuizen

marco

Fijn om eindelijk een goede bouwtekening te hebben. Ik heb nu een mooie zelfgemaakte koffer die ik op verschillende klussen mee kan nemen.

Marco Maas

Nijmegen

gert

Ieder weekend ben ik in onze tuin bezig met het bouwen van allerlei verschillende projecten. Je kunt me hierdoor zeker een ervaren klusser noemen. Omdat ik enorm veel verschillende gereedschappen heb, leek het me handig om een gereedschapskist te maken. Uiteraard is het belangrijk dat je een goed ontwerp hebt voordat je begint met bouwen. Ik heb hiervoor het bouwtekeningen pakket aangeschaft. Het grootste voordeel hieraan vind ik dat je geen ontwerp zelf hoeft te maken. Daarnaast zorgt het ervoor dat je geen fouten maakt. Voor inspiratie kijk ik vaker door alle bouwtekeningen heen. Zo heb ik mijn volgende project al gevonden!

Kasper Smits

Groningen

Onze schuur heeft veel gereedschappen los liggen. Om deze goed op te kunnen bergen, wilde ik graag een gereedschapskist maken. Hiervoor stuitte ik op het bouwtekeningen pakket. Omdat ik niet precies wist hoe ik de gereedschapskist moest maken, heb ik de bouwtekening gevolgd. Dit zou ik iedereen aanraden. De stappen zijn namelijk super makkelijk uitgelegd, waardoor je helemaal geen ervaren klusser hoeft te zijn om het te kunnen volgen. Daarnaast krijg je levenslang toegang tot 10.000 verschillende bouwtekeningen. Hierdoor kun je ook goed inspiratie opdoen voor een nieuw project.

Robbie Koster

Assen

Veelgestelde vragen over een “gereedschapskist maken”

Wat kan ik verwachten van het bouwtekeningen pakket?

Als je een van de bouwtekeningen gaat gebruiken, hoef je geen ervaren klusser te zijn. Alle stappen staan namelijk kinderlijk eenvoudig uitgelegd. Daarnaast kun je het pakket ook als inspiratiebron gebruiken voor je volgende project.

Wat krijg je als je het bouwtekeningen pakket aanschaft?

Op het moment dat je het bouwtekeningen pakket aanschaft, krijg je levenslang toegang tot 10.000 verschillende bouwtekeningen. Hieruit kun je verschillende projecten kiezen die je graag wilt maken.

Zit er de juiste bouwtekeningen tussen?

Op het moment dat je een bouwtekening wilt maken die niet in het pakket te vinden is, kun je deze gratis op maat laten maken. Zo weet je zeker dat je de bouwtekening kunt realiseren die je graag wilt bouwen.

Zijn alle gereedschapskisten bouwtekeningen voor altijd beschikbaar?

Ja, je hebt levenslang toegang tot dit bouwtekeningenpakket.

Wat als het pakket mij niet bevalt?

Als je het bouwtekeningen pakket aangeschaft hebt, maar het blijkt toch niet bij je te passen, mag je hem retourneren. Je krijgt dan gewoon je het aankoopbedrag teruggestort op je rekening. Dit gebeurd binnen 30 dagen. Gewoon even een mailtje sturen en het geld wordt op je rekening terug gestort.

Welke materialen heb ik nodig voor het maken van een gereedschapskist?

Alle materialen en tips vind je in het bouwtekeningen pakket. Wanneer je het pakket koopt, kun je direct aan de slag gaan.

Heb ik nog meer nodig om een gereedschapskist te maken?

Nee hoor, wanneer je de beschikking hebt over basis gereedschappen kun je direct aan de slag.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Andere handige blogs:

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.