Zelf een houten theedoos maken

houten theedoos maken

Lijkt het je leuk om zelf een houten theedoos te maken? Dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel lees je hoe je zelf aan de slag kunt gaan met het maken van een houten theedoos. Je leest wat bruikbare tips die je kunt gebruiken en leest over de valkuilen die er bestaan als je aan de slag gaat.

Valkuilen bij een theedoos maken? Zo moeilijk is dat toch niet? Dat klopt, het is niet moeilijk om een theedoos te maken als je weet wat je doet. Maar daar ligt net vaak de crux. Want niets is moeilijk als je weet wat je doet. Maar de kans is groot dat jij dit nog niet eerder gedaan hebt, anders was je ook niet op zoek naar dit artikel ;).

Wat kan er mis gaan met een houten theedoos maken?

Meer dan je denkt! En het zijn geen grote schokkende dingen, maar het maakt het wel lastiger. Zoals het volgende:

  • De theedoos is net te klein, hierdoor passen alle theezakjes niet goed in de doos of worden ze verdrukt. Geen mooie presentatie naar je beste vriendinnen natuurlijk.
  • Het sluitinkje zit te strak. Je krijgt de deksel maar moeilijk open en zit te tobben met de sluiting. Onhandig zo voor je vriendinnen.
  • Het doosje is niet stevig genoeg. Het valt van ellende uit elkaar en net voordat jij de theedoos aan een vriendin geeft, valt heel de theedoos uit elkaar. Met alle zakjes thee op de grond.

En het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. De belangrijkste tip die we je kunnen meegeven is om gebruik te maken van de juiste materialen en een goede bouwtekening.

Een goede bouwtekening vind je in het bouwtekeningenpakket. Dit is een verzameling van meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen met o.a. leuke decoratie artikelen. Handig als je naast je theedoos ook nog iets anders leuks wilt maken.

Je vind er verschillende theedoos modellen met een goede handleiding. Dit is toch veel leuker dan die theedozen die je op het internet ziet staan?

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Reviews van gebruikers

inge

Leuk zo’n theedoos zelf maken. Ik had er eerlijk gezegd niet goed over nagedacht toen ik begon. Ik kreeg het niet zo goed voor elkaar. Mijn vriendin appte dat ik eens naar dit pakket zou moeten kijken en het is me goed bevallen!

Inge van de Wal

Nijmegen

monique

We hebben een breiclubje met ieder haar eigen gemaakte theedoos. De man van een vriendin van me had dit pakket gekocht en we zijn allemaal zelf enthousiast aan de slag gegaan. Erg leuk om te doen.

Angelique Dupont

Neerpelt

Veelgestelde vragen over “theedoos maken”

Waarom zou ik een bouwtekening willen kopen?

Omdat je niet wilt hebben dat je theedoos stuk gaat en hierdoor een flater slaat. De tekeningen zijn op dit moment scherp afgeprijsd en je kunt er zo veel leuke dingen mee maken.

Wat als het juiste model bouwtekening er niet tussen staat?

Dan is er geen paniek, je kunt timmerman Fred direct een mailtje sturen en hij maakt gratis een theedoos bouwtekening op maat voor je. Handig, want die tekening kan weer worden toegevoegd aan het bouwtekeningenpakket.

Wat als het pakket mij niet bevalt?

Dan kun je binnen 30 dagen je geld terug krijgen. Gewoon even een mailtje sturen en het geld wordt op je rekening terug gestort. No hard feelings…

Welke materialen heb ik nodig voor het maken van een dienblad?

Alle materialen en tips vind je in het bouwtekeningen pakket. Wanneer je het pakket koopt, kun je direct aan de slag gaan.

Heb ik nog meer nodig om een theedoos te maken?

Nee hoor, wanneer je de beschikking hebt over basis gereedschappen kun je direct aan de slag.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Andere decoratie producten:

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.