Vlinderkast maken

vlinderkast maken

Wil jij je tuin nog leuker maken voor vlinders? Of heb je wellicht een voortuin waar je perfect een uitzicht op hebt vanuit binnen? Dan kan het erg leuk zijn om een vlinderkast te maken. Je kunt er natuurlijk een proberen te kopen, maar een vlinderkast zelf maken is natuurlijk veel leuker.

Met het maken van een vlinderkast kun je tegen enkele problemen aanlopen. Om dit te voorkomen kun je een vlinderkast bouwtekening gebruiken. Hiermee kun je namelijk gemakkelijke stappen volgen om de vlinderkast in elkaar te zetten. Daarnaast voorkomt het veel fouten!

Een vlinderkast maken? Check eerst deze punten

Een vlinderkast zelf maken lijkt wellicht makkelijk, maar dat is het niet altijd. Er zijn namelijk verschillende problemen waar je tegenaan kunt lopen

 • Allereerst is natuurlijk het design erg belangrijk. Met het maken van een vlinderkast kun je een simpel design houden, maar ook een unieke versie maken. Het design moet wel goed genoeg in elkaar zitten, zodat hij niet door de weersomstandigheden kapot gaat.
 • Als je een design hebt bedacht, moet je de juiste afmetingen hebben. Als de vlinderkast te groot of te klein is zullen er geen vlinders in komen wonen. Dit wil je voorkomen.
 • Weet je welke materialen je moet gebruiken voor de vlinderkast? Als je te dikke of te dunne planken gebruikt, kan het te koud of te warm worden in de vlinderkast. Daarnaast is het bewerken van een dikke houten plank ook veel moeilijker en foutgevoelig.

Zoals je kunt lezen zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Deze uitdaging kun je aan gaan, maar het is makkelijker om hier een goede oplossing voor te vinden.

Een vlinderkast bouwtekening volgen is hiervoor een goede oplossing. Dit zorgt er namelijk voor dat het design al uitgetekend is en je enkel de eenvoudige stappen hoeft te volgen die beschreven staan. Ook staan de te gebruiken materialen aangegeven.

Je kunt dus direct van start. Heb je een ontwerp in je hoofd, maar vind je niet de geschikte bouwtekening? Dan kun je na het aanschaffen van het bouwtekeningen pakket ook een bouwtekening op maat laten maken.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Reviews van gebruikers

veerle

Voor onze achtertuin wilde we graag iets terug doen voor de natuur. We hebben al verschillende voederbakjes in de tuin geplaatst waar veel vogels op af komen. Nu wilde we ook proberen om meer vlinders in de tuin te krijgen. Omdat wij geen ervaren doe-het-zelvers zijn, hebben we het bouwtekeningen pakket aangeschaft. Zo konden we namelijk de vlinderkast bouwtekening maken. Alle stappen worden gemakkelijk van A tot Z uitgelegd waardoor het zelfs voor ons erg gemakkelijk was om de vlinderkast in elkaar te zetten. We denken er nu ook aan om meerdere bouwtekeningen uit het pakket te gaan realiseren. We raden het bouwtekeningen pakket zeker aan!

Veerle Groothuizen

Almere

frederiek

Na de verbouwing kon onze tuin wel wat meer leven gebruiken. We hebben namelijk veel stenen in de achtertuin liggen en pas net nieuwe planten geplant. Hierdoor wilde we graag wat mooie vlinders aantrekken. Dit doe je natuurlijk met een zelfgemaakte vlinderkast. Omdat we niet zo goed wisten waar we moesten beginnen, hebben we het bouwtekeningen pakket aangeschaft. Hierin staat precies uitgelegd wat je moet doen en welke materialen je nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat je weinig fouten maakt en het veel gemakkelijker wordt. Ook krijg je permanent toegang tot 10.000 verschillende bouwtekeningen. Wij hebben het volgende project alweer gepland!

Frederiek Meijer

Breda

Veelgestelde vragen over “Vlinderkast maken”

Wat kan ik verwachten van het bouwtekeningen pakket?

Als je het bouwtekeningen pakket aanschaft, krijg je permanent toegang tot 10.000 verschillende bouwtekeningen. Vervolgens kun je de bouwtekening kiezen die je graag wilt maken.

Wat als ik geen goede bouwtekening kan vinden in het pakket?

Wil je een ontwerp maken dat niet in het bouwtekeningen pakket opgenomen is? Geen punt! Je mag geheel kosteloos een bouwtekening op maat laten maken. Hiervoor hoef je enkel maar een mailtje te sturen.

Voor wie is het bouwtekeningen pakket geschikt?

Zowel de ervaren als de onervaren klusser kan het bouwtekeningen pakket aanschaffen. Alle stappen worden kinderlijk eenvoudig uitgelegd. Daarnaast kan het bouwtekeningen pakket ook perfect als inspiratiebron gelden.

Het bouwtekeningen pakket bevalt me toch niet, wat nu?

Heb je het bouwtekeningen pakket aangeschaft? Dan krijg je standaard 30 dagen bedenktijd. Als hij toch niet bevalt, mag je hem binnen deze bedenktijd gratis retourneren. Je krijgt hiervoor het aankoopbedrag gewoon teruggestort.

Welke materialen worden er gebruikt in de vlinderkast bouwtekening?

Bij iedere bouwtekening in het pakket worden de gebruikte materialen aangegeven. Iedere bouwtekening wordt gemaakt met hout, maar hier kunnen enkele andere materialen bij komen. Dit verschilt dus per bouwtekening.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

 • Zelf een Zandbak maken
  Een zandbak in de tuin is erg leuk voor de kinderen. Zeker voor de kleinste kinderen is het erg leuk […]
 • Zelf een Vijver maken
  Een vijver in de tuin is een zeer leuke en mooie uitstraling. Het zorgt ervoor dat er veel te zien […]
 • Zelf een hooiruif maken
  Heb jij een konijn in de tuin? Dan heb je er waarschijnlijk ook een klein buitenterrein voor gemaakt. Dit zorgt […]
 • Zelf een houten kist maken
  Een houten kist kan erg handig zijn voor in of rondom het huis. Als je bijvoorbeeld kinderen met veel speelgoed […]
 • Vogel zitstok maken
  Heb jij een grote tuin? Dan zie je waarschijnlijk ook regelmatig vogels rondvliegen. Het is natuurlijk erg leuk als je […]
 • Zelf een houten kerstster maken
  Tijdens de winter, en met name tijdens de kerst, is iedereen druk bezig om het huis te versieren. Er wordt […]
 • Zelf een zaagbok maken
  Ben jij veel aan het klussen in de tuin met hout? Of wil je wellicht meerdere dingen op maat maken? […]
 • Zelf een gereedschapskist maken
  Vind jij het leuk om veel te klussen? Dan heb je natuurlijk ook een grote gereedschapskist nodig. Je kunt er […]
 • Zelf een duivenhok maken
  Wil je jouw geliefde duiven een fijn plekje geven? Dan wil je vaak zelf een duivenhok maken. Maar hoe ga […]
 • Zelf een houten theedoos maken
  Lijkt het je leuk om zelf een houten theedoos te maken? Dan ben je hier op de juiste plek. In […]
 • Zelf een houten lantaarn maken
  Ga je zelf aan de slag en wil je een houten lantaarn maken? Dan ben je hier aan het juiste […]
 • Zelf een dienblad maken
  Wil je zelf een dienblad maken? In dit artikel lees je verschillende manieren om een dienblad te maken en waar […]
 • Zelf een baklijst maken
  Wil je zelf een baklijst maken om je schilderij of canvas in te spannen? In dit artikel lees je hoe […]
 • Zelf een naambordje maken
  Je wilt zelf een naambordje maken. Een mooi authentiek houten bordje met jouw of iemand anders naam er op. Maar […]
 • Zelf een oppottafel maken
  Wil je zelf een oppottafel maken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Want wat is er nou leuker […]
 • Vlinderkast maken
  Wil jij je tuin nog leuker maken voor vlinders? Of heb je wellicht een voortuin waar je perfect een uitzicht […]
 • Plantenbak maken
  Ben je bezig met het verbouwen van je tuin? Of wil je wellicht een mooie toevoeging aan de tuin doen? […]
 • Bloembak maken
  Heb jij echte groene handen? Wil jij de tuin leuker maken met een mooie bloembak? Dan kun je ervoor kiezen […]
 • Vuurtafel maken
  Vind jij het leuk om langer buiten te zitten? Geniet jij vaak van een rustige avond buiten in de loungestoel? […]
 • Bouwtekening houten kerstboom
  Houten kerstboom bouwtekeningen en andere decoratiestukken Wil jij graag een kerstboom in de kamer, maar wil je de hele dag […]
 • Bouwtekening uilenkast
  Bouwtekening uilenkast in verschillende maten en uitvoeringen. Wil je graag een uilenkast in elkaar zetten, maar weet je niet waar […]
 • Voederhuis bouwtekening
  Voederhuis bouwtekening voor vogels en eekhoorns. Zitten er veel vogels in jouw tuin? Wil je graag blijven genieten van deze […]
 • Bouwtekening houten plantenbak
  Houten plantenbak bouwtekeningen voor bloembakken, etagere’s en pottafels Ben je bezig met een opknapbeurt van je balkon of tuin en […]
 • Mussenflat bouwtekening
  Mussenflat bouwtekeningen voor ringmussen, huismussen, koolmeesjes en pimpelmeesjes. Ben je ook zo’n natuurliefhebber en hou je van alles wat leeft […]
 • Bouwtekening vogelhuisje
  Vogelhuis bouwtekeningen van nestkasten, voederhuizen, vogelvilla’s, en vogelhuizen voor verschillende vogels. Frustrerend om steeds ingewikkelde plannetjes of tekeningen te volgen […]
 • Een wandbord maken?
  Een wandbord maken is niet erg moeilijk, maar je moet wel weten wat je aan het doen bent. Begin je […]
 • Een Volière Bouwen waar de Vogels van gaan Fluiten
  Een volière bouwen is het zorgzaamste dat je voor je vogels kunt doen. Vogels in een te kleine kooi hebben geen ruimte […]

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.