Zelf een baklijst maken

baklijst maken

Wil je zelf een baklijst maken om je schilderij of canvas in te spannen? In dit artikel lees je hoe je dat het beste kunt doen en welke mogelijke problemen je tegen kunt komen.

Want wat is er nou leuker om een canvas of schilderij van je familie, vrienden en je meest dierbare momenten in de kamer te hebben hangen. Je bent creatief, dus je wil zelf ook de omlijsting of baklijst maken. Maar weet je wel precies hoe dat in zijn werk gaat?

Problemen met een baklijst maken

Wist je dat er best veel zaken zijn waar je tegenaan kunt lopen als je zelf een baklijst maakt? Heb je al gedacht aan de volgende problemen?

  • Je krijgt je baklijst niet goed in elkaar gezet. Hierdoor kloppen de verhoudingen niet en is je baklijst scheef. Je canvas of doek komt niet mooi tot zijn recht.
  • Je baklijst verbindingen beginnen los te laten, je hebt de baklijst niet goed in elkaar gezet. Je stoort je aan de open verbindingen en je doek is verknald.
  • Je baklijst staat te strak gespannen. Er ontstaan scheurtjes in het doek of in het canvas waardoor je op de randen lelijke witte plekjes kunt krijgen. Heel je dure schilderij of canvas naar de mallemoeren.

Een baklijst zelf maken kan toch wat lastiger zijn dan gedacht. Terwijl je met veel goede moed wilde beginnen. Het is ook zeker te doen, je moet alleen een goede handleiding en de juiste bouwtekening hebben.

Deze vindt je in het bouwtekeningen pakket. Hier zijn verschillende bouwtekeningen van baklijsten beschikbaar met allemaal een duidelijke handleiding hoe je deze in elkaar kunt zetten. Daarnaast staat beschreven wel type hout het beste werkt en hoe je de verbindingen recht kunt krijgen.

Met deze bouwtekeningen ben je verzekert van een mooie baklijst die je zelf helemaal in elkaar hebt gezet. Dat kijkt toch wat mooier dan die lelijke dingen die je op het internet kunt vinden.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Reviews van gebruikers

Daisy Groenen

Wat leuk dat ik mijn baklijst snel af kon maken. De dierbare herinneringen hebben nu een mooi plekje gekregen in de woonkamer. Bedankt Fred dat je zo snel een op maat gemaakte bouwtekening kon maken!

Daisy Groenen

Roosendaal

Ellen

Mooi schilderij heb ik aan de muur hangen. Mijn man heeft de bouwtekeningen gekocht en het is beeldig geworden.

Ellen de Jong

Alkmaar

Veelgestelde vragen over “baklijst maken”

Ik kan de geschikte afmeting niet vinden?

Wanneer je de geschikte afmeting van een baklijst niet kunt vinden, kun je een mail sturen naar onze klusser Fred. Deze maakt voor jou een bouwtekening op maat. Zo kun jij direct weer aan de slag en kunnen andere klussers ook gebruik maken van de bouwtekening die Fred heeft gemaakt.

Ik ben niet zo’n handige Harry, is dit wel voor mij geschikt?

Juist dan zijn deze bouwtekening precies wat je nodig hebt. Alle stappen staan duidelijk beschreven in de handleidingen zodat zelfs een kind weet wat het moet doen. Ook de doorgewinterde doe-het-zelver kan prima aan de slag met dit pakket.

Ik twijfel, wat als het pakket toch niet bevalt… Kan ik mijn geld dan terug krijgen?

Ja hoor, daar doet Fred niet zo moeilijk over. Wanner je binnen 30 dagen even een mail stuurt met de mededeling dat je niet tevreden bent en het aankoop bedrag terug wilt hebben, wordt het bedrag naar jouw rekening retour gestuurd.

Welke materialen heb ik nodig voor het maken van een baklijst?

Alle materialen vindt je in het bouwtekeningen pakket. Daarnaast vind je extra tips om je baklijst een nog mooiere afwerking te geven.

Heb ik ook nog speciaal gereedschap nodig?

Nee hoor, je hoeft geen uitgebreide werkplaats te hebben met alle tools die daar bij horen. Gewoon de gebruikelijke spullen is meer dan genoeg.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Andere decoratie producten:

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.