Zelf een dienblad maken

zelf dienblad maken van hout

Wil je zelf een dienblad maken? In dit artikel lees je verschillende manieren om een dienblad te maken en waar je op moet letten wanneer je aan de slag gaat. Het kan zo maar voorkomen dat je in één van de vulkuilen stapt en je eigengemaakte dienblad rechtstreeks naar schroothoop kan. En dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Want het is heel erg leuk om zelf aan de slag te gaan en een dienblad te maken. Gezellig in de tuin met vrienden aan de koffie met gebak dat geserveerd wordt van je zelfgemaakte dienblad. Maar voordat je begint, heb je al aan het de problemen die kunnen opspelen gedacht?

Wat kan er mis gaan met een dienblad maken?

Je zou het niet verwachten, maar er kunnen best veel dingen fout gaan als je zelf aan de slag gaat met een dienblad maken. Zoals het volgende:

  • De houtgrepen zijn niet stevig genoeg bevestigd aan het blad. Je loopt met je hete koffie of thee naar de tuin en plots laten de grepen los. Je dienblad valt op de grond met je servies in duizenden stukjes. Auw…
  • De bodem is niet goed genoeg gemonteerd. Je tilt iets zwaars vanuit de keuken naar de tafel en voordat je het weet is de bodem er onderuit gevallen. Alles helemaal onder.
  • Je dienblad is niet recht, waardoor de grepen niet goed tegenover elkaar staan. Je staat te hannesen met het dienblad en ongemakkelijk te doen. Vervelend.

En dat is helemaal niet nodig, want een dienblad zelf maken is hartstikke leuk. Je hebt alleen de juiste bouwtekening nodig om er zelf een te maken. Een dienblad bouwtekening met de juiste handleiding, zodat je precies waar te beginnen en hoe je hem helemaal tot in perfectie af kunt maken.

Deze bouwtekening vindt je in het bouwtekeningen pakket. Een verzameling van meer dan 10.000 bouwtekeningen waar je van bijna alles wel een bouwtekening vindt. Je vindt er verschillende dienblad bouwtekeningen, zodat je ook nog kunt kiezen uit verschillende modellen.

Met deze bouwtekeningen ben je verzekert van een mooi dienblad die je helemaal zelf hebt gemaakt. Veel mooier dan die varianten die op internet staan.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Reviews van gebruikers

Sanne

Ik had een bouwtekening nodig voor het maken van mijn gewenste dienblad. Toen ik Google’de kwam ik op deze site terecht. Ik twijfelde eerst maar heb er nog geen moment spijt van gehad.

Sanne van der Water

Almelo

tanja

Leuke houten dienbladen zitten er in dit pakket. Heb er nu inmiddels 2 gemaakt en ga nu voor een houten plantenbak.

Tanja Houben

Den Haag

Veelgestelde vragen over “dienblad maken”

Is dit wel geschikt voor mij?

Zeker, deze bouwtekeningen en handleidingen zijn voor ieder niveau doe-het-zelver geschikt. Dat maakt dit pakket uniek.

Wat als de juiste bouwtekening er niet tussen staat?

Dan kun je direct Fred de timmerman een berichtje sturen. Hij maakt dan een bouwtekening voor jou op maat. Jij kunt weer verder en Fred heeft weer een bouwtekening die hij toe kan voegen aan het bouwtekeningen pakket.

Wat als het pakket mij niet bevalt?

Geen zorgen. Je kunt binnen 30 dagen na aankoop je geld terug vragen aan Fred. Gewoon een mailtje sturen, meer hoef je niet te doen. Fred regelt de rest en zorgt er voor dat jij je geld terug krijgt.

Welke materialen heb ik nodig voor het maken van een dienblad?

Alle materialen en tips vind je in het bouwtekeningen pakket. Wanneer je het pakket koopt, kun je direct aan de slag gaan.

Heb ik nog meer nodig om een dienblad te maken?

Nee hoor, wanneer je de beschikking hebt over een normale gereedschapskist met tools heb je de juiste spullen voorhanden.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Andere decoratie producten:

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.