Zelf een hoekbureau maken

zelf een hoekbureau maken

Wil je zelf een hoekbureau maken? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel leggen we je alles uit hoe je een hoekbureau maakt en welke problemen je kunt tegenkomen. Daarnaast vertellen we je hoe je deze problemen kunt voorkomen en wat je moet doen om een mooi bureau zelf te maken.

Want je weet niet wat je allemaal tegenkomt als je zelf aan de slag gaat. Het is namelijk niet prettig als je aan je bureau zit, dat het bureau helemaal wankel is. En dat je kostbare spullen continue bewegen als je even tegen het bureau aanstoot.

Problemen met een hoekbureau maken?

Wanneer je zelf aan de slag gaat met een hoekbureau maken, kun je tegen verschillende problemen aanlopen. Deze problemen hebben we hieronder opgesomd:

 • Is het bureau hoog genoeg? Je wilt niet met een kromme rug achter je bureau zitten waardoor je last kunt krijgen van je rug.
 • Wat doe je als het bureau niet stevig staat? Het bureau wiebelt te veel en het is niet prettig zitten achter je bureau. Weg zuurverdiende geld en tijd.
 • Wat als het bureau niet sterk genoeg is? Er ontstaan scheuren in het blad en je bureau valt letterlijk uit elkaar met jouw dure spullen er op.

Dit zijn maar een paar scenario’s waar je tegenaan kunt lopen. Een belangrijke tip is om een goede bouwtekening te gebruiken. Zodat je zeker weet dat jouw bureau op de juiste manier gemaakt wordt.

Deze tekening vind je in het bouwtekeningen pakket. Wanneer je dit pakket koopt, ben je voor een bescheiden bedrag verzekert van een goed hoekbureau die goed functioneert. Deze bouwtekeningen bevatten een handleiding waarin precies staat beschreven wat je moet doen, welk hout je moet gebruiken en welke verbindingen er nodig zijn. Je kunt de tekening via onderstaande knop aanschaffen.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Reviews van gebruikers

wilma

Een hoekbureau was ons te duur. Dus mijn man ging zelf aan de slag. Hij heeft gebruik gemaakt van de hoekbureau bouwtekening. Hij is content met de tekeningen.

Wilma Verstraeten

Poperinge

Hans

Voor mijn studerende zoon wilde ik een bureau maken, maar ik wist niet goed hoe ik dat precies aan moest pakken. Met deze bouwtekeningen ben ik goed geholpen.

Hans Willems

Zwolle

Meest gestelde vragen over “hoekbureau maken”

Is er een goede beschikbare hoekbureau bouwtekening beschikbaar?

Zeker, er zijn een aantal hoekbureau bouwtekeningen in het pakket terug te vinden die je zelf kunt maken.

Voor wie is het bouwtekeningen pakket geschikt?

Voor zowel de doorgewinterde professional als de beginnende doe-het-zelver. Bijna iedereen kan met dit pakket aan de slag.

Ik twijfel over de investering van het pakket

Het zou kunnen dat je twijfelt of je wel een hoekbureau bouwtekening moet kopen. Geen zorgen, we kunnen je garanderen dat het pakket niet teleurstelt. Mocht je nou niet tevreden zijn, kun je binnen 30 dagen je geld terugvragen.

Welke materialen heb ik nodig?

Een hoekbureau kun je van verschillende materialen maken. De houtsoorten en verbindingen staan allemaal in de bouwtekening beschreven. Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt.

Wanneer kan ik het bouwtekeningen pakket gebruiken?

Direct na aanschaf heb je toegang tot alle 10.000 bouwtekeningen. Je kunt ze bekijken op de computer, tablet en mobiele telefoon. Ook is het mogelijk om ze uit te printen zodat je deze op papier hebt.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

 • Zelf een bureaublad maken
  Ga je zelf aan de slag en een bureaublad maken? Dan is het goed om eerst dit artikel even door te lezen. Een bureaublad zelf maken kan namelijk wat uitdagingen met zich meebrengen. Uitdagingen die je van te voren wilt weten, voordat je dadelijk tijdens het maken tegen de lamp aanloopt. Er zijn een aantal […]
 • Zelf een hoekbureau maken
  Wil je zelf een hoekbureau maken? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel leggen we je alles uit hoe je een hoekbureau maakt en welke problemen je kunt tegenkomen. Daarnaast vertellen we je hoe je deze problemen kunt voorkomen en wat je moet doen om een mooi bureau zelf te maken. […]
 • Zelf een sta bureau maken
  Heb je interesse om zelf een sta bureau te maken? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. We geven je verschillende tips hoe je zelf een sta bureau kunt bouwen waar je prettig aan kunt werken. Want het is af en toe wel prettig om even staand te werken. Op kantoor heb […]
 • Bouwtekening werkbank
  Bouwtekening Werkbank van hout, staal en andere benodigdheden. Klus je graag en maak of repareer je het liefst alles zelf? Dan is een fijne werkbank wel erg handig! Het is een plek waar je al je projecten rustig en op je gemak én op optimale wijze kunt uitvoeren. Maar de werkbanken die je in de […]
 • Zelf een bureaublad maken voor aan de muur
  Een bureau aan de muur maken is iets wat jij ook kunt. Met de juiste bouwtekeningen weet je precies waar je op moet letten. Ook weet je welke materialen je allemaal nodig hebt en in welke stappen je er een bureau aan de muur mee kunt maken. Vaak laten we ons tegenhouden door de verkeerde […]
 • Zelf een houten Hoekbureau Maken
  Het is mooi om een eigen houten hoekbureau te maken. Het is belangrijk om het goed te doen om er zo lang van te genieten. Natuurlijk is het ook belangrijk om een goed plan te hebben. Een blauwdruk hoe jezelf een houten hoekbureau maken kunt is dan wel van belang. Voor veel mensen is het […]
 • Zelf een Bureau Maken
  Wanneer je veel werkt of de computer gebruikt is het handig om een bureau te hebben. Ook studenten en scholieren hebben een bureau nodig om achter te werken. Hier kunnen ze hun huiswerk doen, projecten maken en verslagen maken. Zelf kunt u achter het bureau volop aan het werk gaan. Het is natuurlijk mogelijk om […]

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.