Zelf een Fundering maken

zelf een fundering maken

Sta je op het punt om zelf een fundering te maken voor een schuur, gebouw of huis? In dit artikel leer je welke valkuilen je moet omzeilen en welke tips je kunt volgen. Want er kunnen stiekem veel beren op de weg zitten als je gaat beginnen aan het leggen van een fundering.

Want er is niets fijner dat je kunt genieten van je zelfgebouwde schuur of huis op een fundering die je zelf hebt aangelegd. De fundering is namelijk het geraamte van je huis. Zonder goede fundering staan je muren wankel en is je huis een groot gammel gehalte.

Je kunt dit voorkomen door de juiste bouwtekening en bouwvergunning te gebruiken. In de handleiding van deze bouwtekening kun je precies alle maten en materialen zien. Hiermee ben je verzekert van een goede fundering voor jouw bouwproject.

Valkuilen van zelf een fundering maken

Een goede fundering leggen is in principe niet zo moeilijk, maar je moet wel precies weten wat je doet. Wanneer je geen goede bouwtekening gebruikt, kun je mogelijk stuiten op de volgende valkuilen:

 • Je huis of schuur is aan het verzakken. Je fundering is niet goed gelegd waardoor er scheuren in de muur kunnen ontstaan.
 • Je vloer is aan het verzakken, wat er op duidt dat er funderingsproblematiek is ontstaan. Je moet de fundering gaan verstevigen waar je veel geld aan kwijt bent.
 • Deuren gaan klemmen over langere tijd. Dit ligt niet aan het week, maar aan de opkomende fundering of zakkende muren.

Dit zijn nog maar een paar van de kleine problemen waar je tegenaan kunt lopen. Deze problemen kunnen gepaard gaan met veel onkosten waar je vooraf niet op had gehoopt (en gerekend).

Wil je deze problemen nou voorkomen? Dan is het handig om een goede fundering bouwtekening te gebruiken. Je kunt deze bouwtekening(en) vinden in het BouwtekeningenPakket. In dit pakket vind je meer dan 10.000 bouwtekeningen die je kunt gebruiken voor het maken van je eigen bouwproject.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Reviews van gebruikers

erik

Voor mijn garage in de tuin moesten we een fundering leggen. Omdat ik weet dat dit niet altijd goed gaat, ben ik op zoek gegaan naar een goede bouwtekening en handleiding. Deze heb ik in het bouwtekeningenpakket gevonden. Erg fijn en kan het zeker aanraden!

Erik van Gielen

Almere

John

Voor mijn baan kom ik regelmatig op het funderingsvraagstuk van onze klanten. Ik gebruik hier altijd de tekeningen voor die ik via deze site heb gekocht. Als er een tekening niet tussen zit, vraag ik om een op maat gemaakte tekening. Deze heb ik altijd binnen een paar dagen.

John Hamers

Middelburg

Meest gestelde vragen over “zelf een fundering maken”

Wat als de juiste bouwtekening er niet tussen zit?

Kun je jouw gewenste bouwtekening niet vinden? Dan maakt Fred er eentje voor je op maat. Hier zijn geen kosten aan verbonden, want de bouwtekening wordt ook toegevoegd aan de 10.000 andere bouwtekeningen.

Voor wie is het bouwtekeningen pakket geschikt?

Het pakket is geschikt voor de doe-het-zelver, maar ook voor de mensen die beroepsmatig deze tekeningen kunnen gebruiken. Ze zijn zo opgezet dat bijna iedereen hier mee overweg kan.

Wat als het bouwtekeningen pakket mij niet bevalt?

Met de vele positieve reacties van gebruikers, kunnen wij het ons niet voorstellen dat je ontevreden bent over het bouwtekeningenpakket. Mocht je toch niet tevreden zijn, dan kun je binnen 30 dagen het volledige bedrag terug krijgen. Hiervoor hoef je enkel een mail te sturen naar Fred van het bouwtekeningenpakket.

Heb ik een vergunning nodig om een fundering te leggen?

Dit verschilt per geval en per gemeente. Informeer hier goed naar bij de juiste instanties. In het bouwtekeningenpakket staan deze tips ook in de handleiding beschreven.

Wanneer kan ik het bouwtekeningen pakket gebruiken?

Wanneer je het pakket aanschaft krijg je direct digitaal toegang. Je kunt de tekeningen op je mobiel, tablet en computerscherm gebruiken. Wil je de tekeningen toch liever geprint hebben? Je kunt alle benodigde tekeningen downloaden en uitprinten voor gebruik.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

 • Zelf een Fundering maken
  Sta je op het punt om zelf een fundering te maken voor een schuur, gebouw of huis? In dit artikel […]
 • Bouwtekening houthok
  Bouwtekening houthok in verschillende vormen en maten. Heb je een open haard staan en wil je deze gaan stoken met […]
 • Bouwtekening Carport
  Bouwtekening Carport in verschillende uitvoeringen. Wil jij heel graag een carport bouwen? Wellicht ben je al begonnen of heb je […]
 • Bouwtekening garage
  Garage bouwtekeningen van carporten, scooterhokken, dichte schuurtjes en fietsenhokken. Een garage bouwen is een veelomvattende klus, waar je beter een […]
 • Bouwtekening kapschuur
  Kapschuur bouwtekeningen van verschillende type kapschuren. Droom je van een kapschuur in de tuin? Zo’n mooie overkapping met een karakteristiek […]
 • Bouwtekening tuinhuis
  Tuinhuis bouwtekeningen van van schuurtjes, gesloten bijgebouwen en verschillende type tuihuizen. Het grootste nadeel van tuinhuisjes die als bouwpakket in […]
 • Waarom een Houten Schuur Bouwen Jou Niet Zomaar Gaat Lukken…
  Okee, je wil graag een houten schuur bouwen, maar je bent bang dat je dat niet zomaar eventjes voor elkaar […]
 • Een Tuinhuis Bouwen zonder Problemen!
  Ga je een Tuinhuis Bouwen, dan doe je dat vaak voor je tuingereedschap. Zoals een spa, bezem, misschien een grasmaaier. Een gieter, […]
 • Een Blokhut Bouwen als een Pro!
  Zelf een blokhut bouwen, dat is je een beetje Davy Crockett voelen. Alsof je een pionier bent in het Wilde Westen, […]
 • Een Kapschuur Bouwen waar de Buurman Jaloers van wordt!
  Een kapschuur bouwen klinkt best moeilijk. Maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Veel mensen laten een kapschuur […]
 • Zelf een Carport Bouwen? Stap niet in deze Valkuilen!
  Een carport bouwen kan een behoorlijk grote klus zijn. Zeker als je niet precies weet hoe je een carport in elkaar moet […]
 • Bouwtekening schuur
  Bouwtekening schuur nodig? . Als je alle materialen klaar hebt liggen, dan zou je zelfs vandaag nog kunnen beginnen met […]

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.