Zelf een Boekenplank maken

zelf een boekenplank maken

Wil je zelf een mooie boekenplank maken voor aan de muur? In dit artikel lees je hoe je zelf een boekenplank kunt maken. Want het is wel zo prettig dat jouw verzameling boeken op een goede manier weg gezet kunnen worden.

Graag wil je dat de plank stevig genoeg is om je boeken te dragen en dat deze er ook nog eens goed uitziet. Je wilt namelijk niet hebben dat je plank wankel hangt, waardoor je boeken er vanaf vallen. Of scheef waardoor je iedere keer tegen een scheve plank aan moet zitten kijken.

Dit kun je voorkomen om de juist materialen, gereedschappen en vooral een goede bouwtekening te gebruiken. Als je de handleiding in de bouwtekeningen volgt, ben je verzekerd van een mooie stevige boekenplank waar je al je boeken op kwijt kunt.

Welke problemen kunnen er ontstaan bij het maken van een boekenplank?

Een boekenplank maken is niet zo moeilijk, alleen moet je wel precies weten wat je aan het doen bent. Voor je het weet loop je tegen de volgende mogelijke problemen aan:

 • Is de boekenplank stevig genoeg? Kan deze al jouw zware boeken tillen zonder dat de plank van de muur af valt?
 • Hangt de boekenplank wel recht? Je wilt niet hebben dat je boeken er van af vallen of dat je tegen een scheve plank aan zit te kijken.
 • Is de muurverbinding wel sterk genoeg? Een losse schroefverbinding in de muur en je plank hangt instabiel. Boor je te ver? Dan zou je zomaar eens goed in de muur kunnen hebben (en je buren ook!).

Dit zijn nog maar een paar van de kleine problemen waar je tegenaan kunt lopen. Je dag kan behoorlijk verziekt zijn als je continu tegen een scheve instabiele boekenplank moet kijken.

Wil je deze problemen nou voorkomen? Dan is het handig om een boekenplank bouwtekening te gebruiken. Je kunt deze bouwtekening(en) vinden in het BouwtekeningenPakket. In dit pakket vind je meer dan 10.000 bouwtekeningen die je kunt gebruiken voor het maken van je eigen meubels.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

Reviews van gebruikers

kevin

Op mijn kamer in Amsterdam had ik te weinig ruimte om een boekenkast te plaatsen. Daardoor had ik een boekenplank nodig, maar die zijn erg duur. Mijn vader adviseerde me om er een zelf te maken. Ik kwam via via op deze bouwtekeningen pakket terecht. Ik heb er een mooie plank van kunnen maken!

Kevin Geertsen

Amsterdam

marielle

Ik heb een mooie boekenplank gemaakt met behulp van deze bouwtekeningen. Heel mooi! Bedankt voor de snelle service.

Mariëlle van Beek

Nuenen

Meest gestelde vragen over “zelf een boekenplank maken”

Zit er een boekenplank bouwtekening in het pakket?

Ja er zitten verschillende boekenplank bouwtekeningen in het pakket. Wanneer je niet de juiste tekening hebt gevonden, kun je een verzoek indienen om er een speciaal voor jou te laten maken.

Voor wie is het bouwtekeningen pakket geschikt?

Het bouwtekeningen pakket is geschikt voor de doe-het-zelver maar ook voor de vakman of vrouw. De tekeningen zijn gebruiksvriendelijk opgesteld en zijn allemaal voorzien van een handleiding.

Wat als het bouwtekeningen pakket mij niet bevalt?

Wij kunnen ons niet voorstellen dat je niets hebt aan de 10.000 bouwtekeningen in het bouwtekeningen pakket. Mocht je toch niet tevreden zijn, dan kun je binnen 30 dagen het geld terugvragen. Gewoon een mailtje sturen en Fred stuurt je het geld terug.

Welke materialen heb ik nodig om de boekenplank zelf te maken?

Uiteraard heb je het juiste hout nodig en de gereedschappen voor het maken van een boekenplank. Maar ook de juiste bouwtekening gaat je enorm helpen bij het maken van de juiste tafel. Je vind een bouwtekening in dit pakket.

Wanneer kan ik het bouwtekeningen pakket gebruiken?

Direct na aanschaf heb je toegang tot alle 10.000 bouwtekeningen. Je kunt ze bekijken op de computer, tablet en mobiele telefoon. Ook is het mogelijk om ze uit te printen zodat je deze op papier hebt.

Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug garantie

 • Zelf een Egelhuis maken
  Wil je graag een egel in de tuin verwelkomen? Dan kun je de keuze maken voor het maken van een […]
 • Zelf een TV meubel maken
  Ben je net verhuisd naar een nieuwe woning of wil je je huidige interieur gaan aanpassen? Dan kan het erg […]
 • Een wijnrek zelf maken
  Geniet jij regelmatig van een lekker wijntje? Dan heb je waarschijnlijk ook verschillende soorten wijn in huis. Je kunt ervoor […]
 • Zelf een keukenkast maken
  Kom jij opbergruimte te kort in de keuken? Dan is het wellicht wenselijk om een keukenkast toe te voegen. Er […]
 • Zelf een schoenenrek maken
  Slingeren er in jouw huis ook altijd schoenen rond? Of heb je wellicht zoveel schoenen dat het niet meer goed […]
 • Zelf een schoenenkast maken
  Staan er in jouw woning altijd schoenen in de weg? Dan is het verstandig om een schoenenkast in je woning […]
 • Zelf een kledingkast maken
  Geniet jij ervan om te klussen? Of wil je wellicht een zeer speciale kledingkast? Dan heb je de keuze om […]
 • Zelf een Boekenplank maken
  Wil je zelf een mooie boekenplank maken voor aan de muur? In dit artikel lees je hoe je zelf een […]
 • Bedstee maken
  Ben jij van plan een bedstee te gaan kopen? Wat dacht je ervan om deze zelf te maken? Hierdoor kun […]
 • Nachtkastje maken
  Iedere slaapkamer heeft groot profijt bij een nachtkastje. Je kunt ervoor kiezen om deze ergens te kopen, maar het leukste […]
 • Bouwtekening tuinkast
  Bouwtekening tuinkast in verschillende maten en uitvoeringen. Om meer opslagruimte te krijgen in de tuin, kun je kiezen voor een […]
 • Bouwtekening kledingkast
  Bouwtekening kledingkast in verschillende maten en uitvoeringen. Met een goede, handig ingedeelde kledingkast is het veel gemakkelijker om je huis […]
 • Bouwtekening kast met deuren
  Bouwtekening kast met deuren van dressoirs, schuifdeuren, vitrinekasten, TV meubels, Kinderkamerkasten, Kledingkasten, woonkamer kasten, slaapkamer kasten en tuinkasten. Wil jij […]
 • Bouwtekening TV meubel
  Bouwtekening TV meubel in verschillende vormen en maten. Kun je niet een geschikt TV meubel vinden dat bij je interieur […]
 • Kamer en suite bouwtekening
  Kamer en suite bouwtekening van verschillende maten in combinatie met kastwanden. Een kamer en suite is stijlvol en gezellig, bovendien […]
 • Bouwtekening kast
  Bouwtekening kast van boekenkasten, commodes, dressoirs, kledingkasten, nachtkastjes, schoenenkasten, tuinkasten, TV meubels, vakkenkasten, ladenkastjes, voorraadkasten etc. Het lijkt zo simpel; […]
 • Zelf een Kast Maken
  Met zelf een kast maken bespaar je veel geld. Maak je zelf een kast, dan betaal je namelijk alleen voor […]
 • Een Boekenkast Maken met de Boekenkast Bouwtekening
  Een boekenkast maken is niet eenvoudig, maar het is zeker niet onmogelijk. Als je maar weet wat je moet doen, […]
 • Een Boekenkast Maken die Helemaal naar je Wens is
  Wil je een boekenkast maken omdat je boekencollectie uit je kastruimte gegroeid is? Het is een bekend probleem voor mensen […]

Andreas

Hallo mede Doe-Het-Zelver! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn hobby site. Hier laat ik al mijn kennis voor je achter en stel op regelmatige basis enkele bouwtekeningen beschikbaar.